Høgfjellskonserten "Ved Rondane"

Høgfjellskonserten
Med Rondane som en majestetisk ramme blir høgfjellskonserten "Ved Rondane" alltid en stor suksess. Medvirkende på årets Høgfjellskonsert offentliggjøres våren 2017, men du kan allerede nå sikre deg billetter.

OM KONSERTEN / KUNSTNERISK TEAM / BILLETTER / HØGFJELLSSCENAOM KONSERTEN 2016VÅR KULTURARV         

På Peer Gynt-stemnets siste dag kan du oppleve unike musikalske møter ved foten av Rondane. Len deg tilbake i lyngen, og nyt mektig musikk i mektig natur. Høgfjellskonserten "ved Rondane" er utenom Peer Gynt på Gålå det største arrangementet under Peer Gynt-stemnet, og årlig trekker konserten rundt 2000 publikummere til fjells. 

Hvem vi får oppleve på scenen 13. august 2017 offentlliggjøres våren 2017. 

Kunstnerisk team

Kunstnerisk leder: Iren Reppen  

Billetter og forestillinger

Søndag 13. august kl. 13.00

STED: 
Rondane Høgfjellscene, Kvamsfjellet

PRIS:
Kr. 420,- / 160,- (barn) / 290,- (student)

Publikum sitter i lyngen i hellingen opp fra scena. Noen få benker fremme mot scena, plass må bestilles (mot tillegg). Ta med sitteunderlag eller lav stol. Unummerert. Paraply ikke tillatt. 

Beregn 20 minutter å gå fra parkeringsplassen. Skyttelbuss fra parkeringsplassen for bevegelseshemmede. 


BILLETTER kan bestilles på TICKETMASTER eller på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / tel. 959 00 770.

HØGFJELLSSCENA

peergynt2014 kvamsfjellet 1843Høgfjellsscena på Kvamsfjellet ble bygget til den første konserten i 1996 av Nord-Fron kommune. Den ligger nydelig til med Rondemassivet som kullisse. Rondane skaper en storslått ramme for kultur i natur.

Det er benkeplasser til 100 personer, men de langt fleste foretrekker å med seg sin egen campingstol, sitterunderlag eller teppe og sitte i lyngen.

 

OM KONSERTEN 2016

Peer Gynt med kunstnerisk leder Iren Reppen i spissen ønsker å skape unike og spennende musikalske møter. Det gjør de til fulle til Høgfjellskonserten I Rondane. På scenen vil være Per Arne Glorvigen, Charlie Siem og  Det Norske Solistkor.

-Jeg må innrømme at siden jeg tok over I Peer Gynt  har hatt en drøm om å la dyktigheten i kor møte mektigheten I fjellmassivet Rondane. Det Norske Solistkor vil sammen med kraftfulle instrumenter som fiolin og bandoneon gi en gjenklang I hele fjellet. Jeg er overbevist om at dette blir en vakker konsert som vil løfte publikum opp og ut. Bort fra hverdagen, opp til fjellene, sier en både stolt og glad Iren Reppen.

-Konserten vil by på klassiske verk som hører hjemme i disse magiske kulissene . Her vil det  også blir skapt nye musikkopplevelser som løfter denne konserten ytterlige.  Dette blir utrolig spennende, sier Iren Reppen.

Vi vil også presentere en urfremføring av verket "Fjellkjelda", med musikk av Per Arne Glorvigen. De lokale dikterne, Anna Kleiva (Vinstra) og Guri Sørumgård Botheim (Lesja), har satt sitt preg på verket med dikt om fjell, natur og mennesket sin plass i naturen.
For første gang skal det norske solistkor synge på Gudbrandsdalsdialekt. Verket er inspirert av søramerikansk og gudbrandsdalsmusikk med tango, vals, polka og springleik og vi inviterer til allsang.

Artister 2016
 960 600 960x600    PER ARNE GLORVIGEN:
Musiker fra Dovre som gjør suksess ute i verden både som komponist, arrangør og utøver på bandoneon.
 CHARLIE SIEM3 065   CHARLIE SIEM:
Britisk fiolinist med røtter i Norge og slektskap til Ole Bull, som bringer klassisk musikk til nye tilhørergrupper.
 IMG 7336 1 NY   DET NORSKE SOLISTKOR:
Vårt beste og mest anerkjente profesjonelle kor i Norge som er like ettertraktet i, som utenfor Norge.

- I lyngen ved Rondane kan man fordype seg i den menneskelige røst,  la seg løfte av fiolinens kraft, og vitaliteten  i Charlie Siems hender,  sammen med Per Arne Glorvigens spill,- og  smittende humør, mener Iren Reppen.


Vår kulturarv

Peer Gynt-stemnet blir arrangert på Vinstra i Gudbrandsdalen i begynnelsen av august hvert år. Den opprinnelige ideen er møtet mellom Per og Peer: På den ene siden den historiske, lokale Per Gynt som Vinstra fostret, nemlig Peder Olsen Hauge som levde i tidsrommet 1732-51, og på den andre siden Henrik Ibsens litterære Peer Gynt, som
er kjent over hele verden. Programmet gir oss et møte mellom lokal kultur og nasjonal kultur, og delvis internasjonal kultur, samt et møte mellom profesjonelle aktører og amatører.

Det ligger lange historiske tradisjoner bak dagens utforming av Peer Gynt-stemnet. Det første stemnet ble arrangert allerede i 1928, som en 100-års markering av Ibsensfødsel. ”Peer Gynt” og ”Hærmendene paa Helgeland” ble framført av turnerende skuespillere fra Oslo på en utescene på stemneplassen Kåja på Vinstra lørdag og søndag 9. og 10. juni. Forestillingene samlet i alt ca. 650 publikummere.

Siden 1967, da stemnet ble arrangert som en 100-års markering av Henrik Ibsen sitt brev til foreleggeren sin i København med Peer Gynt-manuset, har stemnet blitt arrangert hvert år. Den gang var programmet en blanding av folkelige og seriøse innslag. I dag trekker Peer Gynt-stemnet rundt 23000 tilskuere hvert eneste år.

Siden 1996 har vi arrangert en friluftskonsert med klassisk musikk på Rondane høgfjellsscene. Vi viderefører idéen om møtet mellom Per og Peer. I år med Norsk Kammerorkester og SiLya.

 

 

 

 

 

 

 

 

Del denne siden

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1