Barnas dag og forestillingen Peer Lyg

Barnas dag og forestillingen Peer Lyg
Om du skal ta med barna til Gålå er dette dagen. Onsdag 9. august er barnas egen dag med teater, trolldans og aktiviteter på festivalområdet ved Gålåvatnet.

OM BARNAS DAG / PROGRAM / FORESTILLINGA PEER LYGBILLETTER / VÅR KULTURARV         

Om barnas dag

peergynt2014 backstage 5678I aktivitetsteltet kan barna lage egne trollhaler, lik de som blir brukt i kveldsforestillingen på Gålå.
4H inviterer barna til å lage smoothie på smoothiesykkel. Og ikke minst kan du oppleve forestillingen "Peer lyg" med Det Andre Teatret!

Det vil óg være mulig å kjøpe Annis pølser, vafler, kringle og drikke.

 

Foreløpig program for barna (forbehold om endringer)

10.00-14.00 Familieaktiviteter på Gålå 
Smoothiesykkel og trollhalelaging.

10.00 Åpning av Barnas dag ved Iren Reppen

11.00 Peer Lyg
Familieforestilling i amfiet.

12.00 Trolldans
I arenaområdet 

12.30 Peer Lyg
Familieforestilling i amfiet.

Forestillingen Peer Lyg

 2660388475Opplev Peer Gynt sin verden på en helt ny måte sammen med Det Andre Teatret. Improteateret har også i år tatt turen til Gålå for å spille familieforestillingen «Peer Lyg», som er produsert for Peer Gynt-stemnet. Som Peer Gynt selv er heller ikke denne forestillingen så opptatt av å skille mellom virkelighet og fantasi. Her får barna være med å skape historien, og alt som er litt vanlig og kjedelig kan fort bli til noe spennende og fantasifullt.

Billetter

Onsdag 9. august kl. 10.00-14.00

STED:
Festivalområdet på Gålå

PRIS:
Kr. 50,- for barn/Voksne gratis

BILLETTER kan bestilles på tel. 959 00 770, eller kjøpes i døra.

Vår kulturarv

Peer Gynt-stemnet blir arrangert på Vinstra i Gudbrandsdalen i begynnelsen av august hvert år. Den opprinnelige ideen er møtet mellom Per og Peer: På den ene siden den historiske, lokale Per Gynt som Vinstra fostret, nemlig Peder Olsen Hauge som levde i tidsrommet 1732-51, og på den andre siden Henrik Ibsens litterære Peer Gynt, som er kjent over hele verden. Programmet gir oss et møte mellom lokal kultur og nasjonal kultur, og delvis internasjonal kultur, samt et møte mellom profesjonelle aktører og amatører.

Det ligger lange historiske tradisjoner bak dagens utforming av Peer Gynt-stemnet. Det første stemnet ble arrangert allerede i 1928, som en 100-års markering av Ibsensfødsel. ”Peer Gynt” og ”Hærmendene paa Helgeland” ble framført av turnerende skuespillere fra Oslo på en utescene på stemneplassen Kåja på Vinstra lørdag og søndag 9. og 10. juni. Forestillingene samlet i alt ca. 650 publikummere.

Siden 1967, da stemnet ble arrangert som en 100-års markering av Henrik Ibsen sitt brev til foreleggeren sin i København med Peer Gynt-manuset, har stemnet blitt arrangert hvert år. Den gang var programmet en blanding av folkelige og seriøse innslag. I dag trekker Peer Gynt-stemnet rundt 23000 tilskuere hvert eneste år.

 

Del denne siden

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1