Dansende nøkkelroller i Peer Gynt på Gålå

Regissør Marit Moum Aune gjør grep som bringer nye aspekter til Peer Gynt på Gålå i sommer. To av Nasjonalballettens stjerneskudd inntar nøkkelroller i forestillingen.

Grete Sofie Borud Nybakken skal danse rollen som Solveig, og Silas Henriksen skal danse Peers tanker og sinnsliv. Begge er ansatt ved Nasjonalballetten, og regissør Marit Moum Aune omtaler dem som det beste vi har av dans i Norge. (artikkelen fortsetter under videoen)

Moum Aune har jobbet tett med dem i de kritikerroste Ibsen-stykkene Hedda Gabler og Ghosts (Gjengangere) på Den Norske Opera og Ballett. – Det unike er at de mestrer å kombinere dans med det å være karakterskuespillere. Bevegelse og visuelle bilder kan formidle stykket på en ny måte, fortsetter hun.

Grete Sofie Borud Nybakken (Foto: Bård Gundersen)

Grete Sofie Borud Nybakken skal spille Solveig – Peers forelskelse, drøm, kjærlighet og tapte prosjekt. Grete Sofie skal danse rollen, mens Solveigs replikker og sanger vil bli fremført med en annen aktørs stemme. Hun gjorde sin hovedrolledebut i Nasjonalballetten i Moum Aunes nyskapte Hedda Gabler i 2017, og fikk strålende kritikk for tolkningen av rollen hvor hun selv var medskapende til egen koreografi. I vinter skal hun spille svanen selv i Svanesjøen ved Den Norske Opera og Ballett. Grete Sofie Borud Nybakken er utdannet ved Den Norske Opera og Balletts Ballettskole og The Royal Ballet School i London, og har vært fast ansatt ved Nasjonalballetten siden 2014. Hun var allerede som barn med i flere av Nasjonalballettens oppsetninger, bl.a. danset hun rollen som Lille-Clara i Nøtteknekkeren.

Silas Henriksen (Foto: Bård Gundersen)

Scenerommet designet av Snøhetta forener et indre og ytre rom der naturen møter sinnet til Peer. Silas Henriksen skal danse Peers tanker og sinnsliv. Han skal også være koreograf for årets Peer Gynt-forestilling.
Silas Henriksen er utdannet ballettdanser ved Kunsthøgskolen i Oslo, ble utnevnt til solist ved Nasjonalballetten høsten 2018. Han var også medskapende til egen koreografi i Hedda Gabler. Silas Henriksen er også kjent for sitt samarbeid med Nils Bech, og danset bl.a. til Bechs sang til Kongeparet under feiringen av deres gullbryllup i Domkirken høsten 2018.

Regissør Marit Moum Aune har regissert Hedda Gabler og Ghosts ved Nasjonalballetten tidligere, og produksjonene har høstet svært gode anmeldelser, har mottatt flere internasjonale priser og er spilt i flere land.

Grete og Silas´ flere duetter i Hedda Gabler ble omtalt som forestillingens mest interessante av Dance Europe. I sommer kan vi altså oppleve dem som dansende nøkkelroller i Peer Gynt på Gålå.

SIKRE DEG DIN BILLETT

Grete Sofie Borud Nybakken, Marit Moum Aune og Silas Henriksen (Foto: Bård Gundersen)

Illustrasjon: Snøhetta/ MIR, Foto; Bård Gundersen

Illustrasjon: Snøhetta/ MIR, Foto; Bård Gundersen

 

Han skal spille vesle Peer Gynt

Regissør Marit Moum Aune har valgt gutten hun ønsker i rollen som Vesle Peer på Gålå. – Jeg har funnet en helt perfekt gutt, sier hun.

Nytt team til Gålå

Hun har selv spilt Mor Åse i Peer Gynt-oppsetningen på Gålå. Nå får Ellen Horn det kunstneriske ansvaret for storsuksessen. Etter at profilerte sku...

Gi din tilbakemelding