Høgfjellsscena ved Rondane, med Rondane som kulisser (Foto: Arne Hernæs)
Dato
søndag 11. august
Tid
13.00 - 14.00
Pris
Kr 450-Kr 550

Høgfjellskonserten «Ved Rondane»

Svingende og klassisk Høgfjellskonsert! Kåre Conradi, Mari Eriksmoen og et stjernespekket 15-manns storband skaper en inderlig, svingende og lyrisk konsertopplevelse ved Rondane! Det hele er ledet av kapellmester ved Nationaltheatret, Per Christian Revholt.

Ps: vi har satt opp buss t/rt konserten fra Lillehammer. Den inkluderer en rundtur på tilbakeveien via Sødorp kapell og Per Gynts gravstøtte med lokalhistoriker Reidar Stangenes. Klikk her for å melde deg på.

– Dette blir en helt unik opplevelse med Duke Ellingtons store Peer Gynt-suite med full storbandsbesetning, og så får vi Grieg i klassisk, god tolkning, sier en stolt kunstnerisk leder Ellen Horn. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Nationaltheatrets kapellmester Per Christian Revholt har satt sammen sin drømmebesetning

Til storbandet har Per Christian Revholt satt sammen sitt drømmebesetning med 15 av Norges fremste musikere. Per Christian Revholt er Nationaltheatrets musikalske leder gjennom over 30 år. Han har hatt engasjementer ved de fleste teatre i Norge og flere oppdrag som komponist for The Royal Shakespeare Company i England.

Vår store nasjonale komponist Edvard Grieg døde i 1907, og hadde liten kontakt med jazzens verden. Men opp gjennom årene har mange jazzmusikere og arrangører fattet stor interesse for Grieg. Den mest kjente er selvsagt Duke Ellington, som i 1960 sjokkerte verden med utgivelsen av sin Peer Gynt Suite. Stykkene, i nydelig harmoni og med hurtige temposkifter, er perfekt for kraftfulle konsertopplevelser. Musikerne på scenen vil også fremføre den klassiske Grieg og Grieg i jazzmusiker Dag Arnesens arrangementer.

– Grieg må jo rett og slett ha fått sin inspirasjon til å skrive all den musikken i dette området, hvor han skriver en av sine mest kjente sanger «Ved Rondane», sier Per Christian Revholt.

Internasjonal operastjerne som solist

– Mari Eriksmoen er en ny stjerne på opera-himmelen, som ikke bare gjør stor suksess  i Nasjonaloperaen her hjemme, men som også er i ferd med å legge både Norden og Europa for sine føtter, forteller kunstnerisk leder Ellen Horn.
Le Monde beskriver hennes stemme som rund, delikat og med en vakker dybde; «Mari Eriksmoen
stemme er en glede fra start til slutt! »

(artikkelen fortsetter under bildet)

Per Christian Revholt, Mari Eriksmoen, Kåre Conradi og Ellen Horn (Foto: Bård Gundersen)

Ibsenkjenner og skuespiller Kåre Conradi gleder seg til Høgfjellskonsert «Ved Rondane»

– Kåre Conradi kommer direkte fra Ibsen-suksess i London. Få kjenner Ibsen så godt som Kåre Conradi, forteller Ellen Horn. – På Høgfjellskonserten «Ved Rondane» vil Kåre Conradi være både programleder og fremføre monologer fra Ibsens «Peer Gynt».

– Jeg har aldri vært på Høgfjellskonserten «Ved Rondane» og hørt konsert med Rondane i bakgrunnen. Men i alle Ibsen-stykker er det en higen etter noe stort og noe å bli inspirert av, å komme seg opp i høyden og vise all verdens herlighet. Og Peer Gynt vil «opad, høyt, på den bratteste tinde», og det kan man jo ikke bli mer inspirert av? Se fantastisk utsikt og høre Grieg og jazz!, sier en entusiastisk Kåre Conradi.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Høgfjellsscena ved Rondane, med Rondane som kulisser (Foto: Arne Hernæs)

Kåre Conradi er en av Norges mest erfarne skuespillere på scenen og skjermen. Han har vært ansatt som skuespiller på Nasjonalteatret siden 1999, der han har spilt i mer enn 30 forestillinger. «Han bruker ikke Ibsen for å eksponere sitt talent, men sitt talent for å eksponere Ibsen», skrev Jan E.Hansen i Aftenposten.

En ting er sikkert; med skuespiller Kåre Conradi, den lyriske sopranen Mari Eriksmoen og et 15-manns storband ønsker Peer Gynt-stemnet velkommen til en inderlig, svingende og lyrisk konsertopplevelse ved Rondane. En storslått finale og et verdig punktum for årets Peer Gynt-stemne.

Besetning i storbandet

Trompet: Marius Haltli, Sindre Blostrupmoen Mølmen, Thomas Johansson og Roy NikolaisenTrombone: Kristoffer Kompen, Marius Tobias Hoven og Tarjei Grimsby
Altsax/Klarinett: Arild Stav
Altsax/Tenorsax: Børge-Are Halvorsen
Tenorsax/Altsax: Martin Myhre Olsen
Tenorsax: Magnus Bakken
Baritonsax/Bassklarinett: Joakim Bergsrønning
Bass: Ellen Brekken
Trommer: Hermund Nygård
Piano: Dag Arnesen
MUSIKALSK LEDELSE:
Per Chr. Revholt