Foto: Geir Olsen
Dato
fredag 9. august
Tid
13.30 - 14.30
Pris
NOK290
Gå til bestilling
Legg i kalender:

Høyloftslunsj med litteraturprat

Tre dager under årets Peer Gynt-stemne inviterer vi til Høyloftslunsj. Her kan du nyte smaker fra Gudbrandsdalen til samtaler med noen av våre beste utøvere innen kunst, litteratur og musikk. Alt relatert til hovedpersonen – Peer Gynt.

Fredag 9. august kl. 13.30:
Litteraturprat – Bjørn Sletten i samtale med forfatter Lars Mytting

Det er folk som sitter med unike historier og overraskende kunnskap som er grunnlaget for Lars Myttings seneste bok, kritikerroste Søsterklokkene. Siden dette er en beretning som har levd på folkemunne kreves det stor kraft å skrive en oppfølger, slik han nå er i gang med. «Jeg tror faktisk Ibsen selv må ha kjent det slik», sier Lars Mytting. Andre likheter og forskjeller mellom Ibsen og Mytting får vi høre mer om når forfatteren setter seg ned med Bjørn Sletten.

Lørdag 3. august kl. 13.30:
Kunstnersamtale – Ingar Sletten Kolloen i samtale med Kjell Erik Killi Olsen

Kjell Erik Killi Olsen har blitt beskrevet som kunstens popstjerne. De mest fargerike klærne og de kuleste brillene. Et liv levd i sus og dus i New York, eier av et slott i Frankrike og nå bosatt på middelaldergården Sandbu i Vågå. Og han skaper kunst som treffer rett i hjertet. Forfatter og tidligere journalist Ingar Sletten Kolloen lar oss bli kjent med mannen som er årets Peer Gynt utstiller, og vi får høre hva det er ved Peer Gynt som inspirerer.

Søndag 4. august kl. 13.30:
Peer Gynt-musikk i ord og toner – Marie Klåpbakken med gjester

Hva gjør Edvard Griegs musikk udødelig? Felespiller og vokalist Marie Klåpbakken har kastet sitt musikalske blikk på de 30 årene ved Gålåvatnet, der Griegs Peer Gynt-musikk har vært sentral i alle oppsetningene. Enten nær den originale komposisjonen med stort orkester, eller som inspirasjon for folkemusikk, svingende jazz, rockeriff eller musikal. Marie Klåpbakken skal sammen med de tidligere musikalske ledere og komponistene Henry Eggen, Eldar Nilsen, Kjetil Bjerkestrand og Simon Revholt gi oss de gode historiene og musikalske utdrag.

PRIS: kr. 290,- inkl. fjøl med smaker fra Gudbrandsdalen
Bord bestilles på tel. 959 00 770 (kun 60 plasser)