Dato
lørdag 1. august
Tid
12.00 - 13.00

Intimkonsert med Nils Petter Molvær

I snart fire tiår har trompetist Nils Petter Molvær vært en sentral stemme i norsk jazz. Først som en del av bandet Masqualero, som ble dannet i 1982, og senere som soloartist. Det virkelig store gjennombruddet kom med albumet Khmer i 1998. Det ble gitt ut på det tyske plateselskapet ECM, blandet jazz og elektronika på en måte som aldri før, og endre retningen for norsk jazz.

Ein time i Molværs musikalske univers

«Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har endra improvisert musikk i Europa det siste tiåret».

Det blir eigentleg feil å skriva at Molvær «berre» er trompetist. For han har eit eige musikalsk univers med seg i datapakka han  har med rundt.

Og sjølv om trompeten alltid er der, og blir handtert med kjærlege hender – frå alle kantar – så er det via kontrollbordet som han betjener med venstrehanda og dei tre-fire pedalane som han styrer med føtene, at han fyller ut rundt den unike trompetsounden på måte me ikkje finne noko å samanlikna med.

Utan stopp

I Molværs improvisasjonsverd er det ikkje rom for pause. Det er snakk om ei musikalsk reise med ein start og ein slutt ! Difor vart det nettopp det – ein times samanhengande reise i Molværs unike univers.

Suggerande rytmer med dansefot, via dei varaste og mest varsame tonar du kan tenkja deg, til det som kan likna på støy  alt i Molværs unike univers.

 

I samarbeid med de andre aktørene på Gålå, fyller vi Peer Gynt-arenaen ved Gålåvatnet med opplevelser i hele skoleferien;
– Åpen arena ved Gålåvatnet hver dag. Mange sitteplasser i smittevernvennlig avstand.
– Røsslyngstua Kafé har åpen kiosk i Peer Gynts lokaler på arenaen
– Gålå Alpin tilbyr aktiviteter
– Gålå Eiendom tilbyr båtturer med fiske på Gålåvatnet
– Det blir utleie av båter og kanoer, og arenaen er et godt utgangspunkt for fot-og sykkelturer og Stolpejakten
– Badeplassen ved Gålåvatnet er utbedret med plen, benker og bord, og innbyr til fine dager i solen

I tillegg til Hologram og lydtur med iziTRAVEL