Dato
lørdag 1. august
Tid
12.00 - 13.00

Intimkonsert med Nils Petter Molvær

Vi er utrolig stolte over at Nils Petter Molvær holder sin første konsert på et halvt år på Friluftsscenen ved Gålåvatnet! Velkommen til en times sammenhengende reise i Molværs unike univers!

Se Nils Petter Molvær fotelle hva publikum kan vente seg her:

I vinter har Nils Petter Molvær vært i studio sammen med Bugge Wesseltoft for å spille inn ny musikk til Peer Gynt på Gålå.  Når forestillingen ble utsatt til 2021, er vi glade for at vi likevel kan få ønske Nils Petter Molvær velkommen til Gålå i år!

Hør Mor Åses død i Molværs komposisjon her (artikkelen fortsetter under videoen)

Trompetist-legenden, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær er som Peer Gynt «Norsk av fødsel, men verdensborger av gemytt».

I snart fire tiår har han vært en sentral stemme i norsk jazz. Først som en del av bandet Masqualero, som ble dannet i 1982, og senere som soloartist. Det virkelig store gjennombruddet kom med albumet Khmer, hvor han blandet jazz og elektronika på en måte som aldri før var gjort og dermed endret retningen for norsk jazz. Han er en av de ledende stemmene i den internasjonale jazzbevegelsen, og turnerer over hele verden.

Det blir egentlig feil å skrive at Molvær «bare» er trompetist. For han har et eget musikalsk univers med seg i datapakken han har rundt. Og selv om trompeten alltid er der, og blir håndtert med kjærlige hender, så er det via kontrollbordet han betjener med venstrehånden og de tre-fire pedalene som han styrer med føttene, at han fyller ut rundt den unike trompetsounden på måte man ikke kan sammenligne med noe.

I Molværs improvisasjonsverden er det ikke rom for pause. Det er snakk om en musikalsk reise med en start og en slutt! Derfor er det vart det nettopp det du her kan oppleve – velkommen til en times sammenhengende reise i Molværs unike univers!

GOD PLASS OG TRYGGE FORHOLD
Arrangementet er i amfiet ved Gålåvatnet, og det er maks 200 publikummere. Amfiet har hele 2300 sitteplasser, så det er god plass! Vi tar smittevern på største alvor, og du kan lese mer om våre rutiner her

ANDRE TING Å OPPLEVE PÅ GÅLÅ I PEER GYNT-SOMMEREN:
17. juli – 9. august
Hele dagen: Peer Gynt-lydtur med izi.TRAVEL (Hele sommeren, ut september)
Peer Gynt-hologram(ut august) Informasjon om åpningstider
Kl. 12.00-17.00Peer Gynt-kunstutstilling i Galleri Låven
Kl. 12.00-18.00: Åpen kiosk
Kl. 13.00-18.00: Åpen restaurant på Høyloftet (bordbestilling)
31.7 kl. 12.00: Konsert med Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand
1/8 kl. 15.00: Ølsmaking med Lomb
2/8 kl. 12.00: «Løsrivelse» fra Munchs Peer Gynt
7/8 kl. 12.00: Peer Gynt  som dukketeater med Teater Fusentast
8/8 kl. 12.00: «Bøygen» med Mads Ousdal
9/8 kl. 12.00: Peer Gynt-festen med utdeling til Årets Peer Gynt, Maja Lunde