Peer Gynt-hologram 17.7-31.8

Se for deg at du går inn i amfiet ved Gålåvatnet. Snøhettas ikoniske vannspeil som dekker scenen er fylt med vann. Du går inn i et lite hus midt i amfiet. Ser du ut gjennom vinduene på sidene, ser du en tom scene. Men setter du deg bak det midterste vinduet, kommer skuespillere og ballettdansere inn på scenen. Fra høyttalerne hører du de kjente replikkene, og når Mor Åse dør er det til Nils Petter Molværs fremføring av «Åses død». Igjen kan du la deg røske av Ibsens sterke tekst og Griegs musikk på scenen der Peer Gynt hører hjemme. Når du har sett gjennom scenene og går ut igjen, er scenen igjen tom. Men du er en Peer Gynt-opplevelse rikere. Så ble det litt Peer Gynt ved Gålåvatnet i år likevel!

For første gang i Norge er vi stolte av å presentere scenekunst i hologramversjon. På vannspeilet på Friluftsscenen ved Gålåvatnet får vi se scener fra Marit Moum Aunes kritikerroste oppsetning av Peer Gynt, i tillegg til animerte scener fra Peer Gynt-dataspill. Det er ny teknologi fra det danske selskapet Real Fiction som gjør dette mulig, og det er første gang de bruker teknologien for å vise scenekunst.

I samarbeid med de andre aktørene på Gålå, fyller vi Peer Gynt-arenaen ved Gålåvatnet med opplevelser i hele skoleferien;
– Åpen arena ved Gålåvatnet hver dag. Mange sitteplasser i smittevernvennlig avstand.
Røsslyngstua Kafé har åpen kiosk i Peer Gynts lokaler på arenaen
– Gålå Alpin tilbyr aktiviteter
– Gålå Eiendom tilbyr båtturer med fiske på Gålåvatnet
– Det blir utleie av båter og kanoer, og arenaen er et godt utgangspunkt for fot-og sykkelturer og Stolpejakten
– Badeplassen ved Gålåvatnet er utbedret med plen, benker og bord, og innbyr til fine dager i solen.

I tillegg til lydtur med iziTRAVEL