(Foto: Erika Hebbert)
Dato
tirsdag 6. august
Tid
20.00 - 21.00
Pris
NOK300-NOK350

Solveig – teaterkonsert med Heidi Ruud Ellingsen

Opplev Solveigs historie i Sør-Fron Kyrkje i en vakker og frekk urpremiere.

Ps: Før konserten byr vi på 30-års jubileumsmiddag for Peer Gynt på Gålå på Rudi gård. Klikk her for å lese mer.

Året er 2015, jeg, Heidi Ruud Ellingsen, er på Gålå og spiller i «Peer Gynt» for andre året på rad. Jeg er Solveig. Jeg sitter bak en stein og venter, på tredje timen. Jeg venter på å få komme inn og synge Solveigs sang. Solveig venter også, gjennom vinter og vår, i alle fall gjennom minusgrader og sikkert som meg, gjennom en begynnende urinveisinfeksjon, og jeg tenker: Jeg har det helt fantastisk! Jeg spiller i Peer Gynt på Gålå! Dette ti dager lange, eventyrlige Peer Gynt-stemnet som skaper slikt lokalt engasjement, slikt samhold og tilhørighet og slik en nasjonal interesse.

Men så tenker jeg også: Hvorfor er egentlig Solveig bare en del av historien, og ikke en historie i seg selv? Jeg satt bak steinen i tre timer og ventet på å få synge; Solveig satt i seksti år, alene i en gudsforlatt jordhytte, ventende og tydeligvis lengtende etter sin Peer, mannen i sitt liv.

For hva? Hvordan, og hvorfor holdt hun ut? Var hun virkelig så tålmodig, så trofast og så absolutt ren?

Hadde hun ikke egne ambisjoner og drømmer? Hadde hun ikke feilsteg hun lærte av?

Solveig  jo ha en ufortalt historie å fortelle, sin egen versjon, en forklaring, noe som sier til verden: Jeg finnes.

Dette var min tese da jeg tok kontakt med dramatiker Rolf Kristian Larsen, som sammen med komponist Erlend Skomsvoll har laget en eventyrlig reise, både dramatisk og musikalsk, der vi får hennes egen versjon av livet sitt, og hva det inneholdt. Vi vet nå at hun ikke bare ventet. Vi vet nå at hun levde.

Solveig hører unektelig sammen med Peer Gynt, og Peer Gynt hører unektelig sammen med Gålå. Derfor finnes det ikke noe bedre sted i verden å ha urpremieren, enn her. Jeg gleder meg enormt til å enda en gang få være en del av Peer Gynt-stemnet på Gålå og til å komme tilbake til Gudbrandsdalen med Solveigs helt egen historie.

Solveig: peer aspera ad astra har premiere 06. August i Sør-Fron Kirke

Billettsalget til teaterkonserten Solveig har nå åpnet, og for at de som kjøper billetter først skal få de beste plassene, vil plassene i kirka være nummerert.

Sikre deg din billett

Solveig: peer aspera ad astra
MED: Heidi Ruud Ellingsen

DRAMATIKER: Rolf Kristian Larsen
KOMPONIST OG MUSIKER: Erlend Skomsvoll
MUSIKK: Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen

DATO: Tirsdag 6. august 2019 kl. 20.00
STED: Sør-Fron kirke (nummererte plasser)