Dato
fredag 7. august
Tid
12.00 - 13.00
Gå til Facebook-event
Legg i kalender:

Teater Fusentast spiller Peer Gynt

Teater Fusentast spiller Peer Gynt som morsomt og burlesk dukketeater.

En sprell-levende frekk og Gyntsk figurteaterforestilling av Ibsens klassiker. En morsom, burlesk, skarp og visuell forestilling som passer for voksne, ungdom og barn over 10 år.

Ibsen selv mente at  PEER GYNT ikke ville la seg oppføre i sin helhet: det er vi helt enige i. Derfor har vi fortettet hans dramatiske dikt til en times fengende visuelt «Ronsebons»-teater.

(Gjendiktet (meget tro til Ibsen) av professor i Nordisk Litteratur ved Universitetet i Helsingfors Gösta  Kjellin, en av Nordens fremste dramatikere for Figurteater. Regissert av Harry Guttormsen. Musikk av Frode Fjellheim (Jazz Joik, Tango Concertino, Disneys Frost-filmer). Scenografi ved Gunnar Fretheim. Dukkeførere og skuespillere: Karl Markus Reinert og Jaap den Hertog.

Stykket er hittil blitt spilt mer enn 250 ganger. PEER har også turnert ungdoms- og videregående skoler. Med jevne mellomrom har det kommet tilbakemeldinger fra publikummere som gjennom forestillingen fikk lyst til å lese originalmanuset.

PEER har vært på gjestespill på ulike festivaler i Norge, Frankrike, Sverige, Danmark, Nederland, Belgia, Litauen og Burkina Faso. Framført på Norsk, Engelsk og i en blanding av Norsk- Fransk og Norsk- Nederlandsk

Kritikkene har uten unntak vært strålende.
«La Surprise des Norvégiens”
”En milepæl i norsk dukketeater”
”En forestilling {som er} så sprø at det er bare å gi seg over”)

 

I samarbeid med de andre aktørene på Gålå, fyller vi Peer Gynt-arenaen ved Gålåvatnet med opplevelser i hele skoleferien;
– Åpen arena ved Gålåvatnet hver dag. Mange sitteplasser i smittevernvennlig avstand.
– Røsslyngstua Kafé har åpen kiosk i Peer Gynts lokaler på arenaen
– Gålå Alpin tilbyr aktiviteter
– Gålå Eiendom tilbyr båtturer med fiske på Gålåvatnet
– Det blir utleie av båter og kanoer, og arenaen er et godt utgangspunkt for fot-og sykkelturer og Stolpejakten
– Badeplassen ved Gålåvatnet er utbedret med plen, benker og bord, og innbyr til fine dager i solen

I tillegg til Hologram og lydtur med iziTRAVEL