Høgfjellskonserten Ved Rondane 2022

På scenen møter vi Anne Marit Jacobsen, Mattis Herman Nyquist og Fredrik Høyer i fri dressur med hele Norges KORK, og det blir en høgfjellskonsert publikum aldri har sett maken til!

Anne Marit Jacobsen skal dele scene med KORK, Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist på Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022.

For første gang er konserten på en lørdag – lørdag 13. august kl. 13.00!

Bestill billett til Høgfjellskonserten Ved Rondane her

Det er altså hele Norges KORK som kommer til fjells, og en av våre fremste scenepersonlighet Anne Marit Jacobsen skal både synge og formidle tekst! Tekstene er skrevet av poet og forfatter Fredrik Høyer, som også er med på scenen. Programleder og regissør er Mattis Herman Nyquist.

Se intervju med alle involverte her:

– Jeg gleder meg så enormt til sommeren! Da skal jeg nemlig synge med Kringkastingsorkesteret – og det har jeg aldri gjort før!, stråler Anne Marit Jacobsen. – Med så mange flotte musikere, og den naturen!

Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist har hun samarbeidet med tidligere, og forestillingen «Og hjertet er en kommunefarga regnbue» på Teater Ibsen begeistret både publikum og anmeldere.

-En helhetlig opplevelse

– Anne Marit Jacobsen er en fantastisk kunstner. Det er nesten litt rart at vi ikke har gjort mer med henne før, sier orkestersjef for KORK Rolf Lennart Stensø. – Dette blir ikke teater, men en konsert med skuespillere som er med og både synger og formidler tekst og gjør det til en helhetlig opplevelse, fortsetter han.

Stjernelag på scenen

– KORK! Selveste KORK! Og Anne Marit Jacobsen, som både kan gjøgle, synge og få oss til å både gråte og le, sier Ellen Horn (kunstnerisk leder for kulturfestivalen Peer Gynt) entusiastisk – Og stunt-poeten Fredrik Høyer, som har vunnet alles hjerter, skal skrive teksten – og kanskje får vi et helt nytt blikk på Ibsen? Jeg lover at regissør og programleder Mattis Herman Nyquist kommer til å sy sammen en konsert du aldri har sett maken til, fortsetter Horn.

-Er ikke råere scenografi jeg kan tenke meg

Konserten er  på den spektakulære Høgfjellsscena ved Rondane. – Det er ikke en råere scenografi jeg kan tenke meg, sier Fredrik Høyer. Rolf Lennart Stensø er enig: – Det er en utrolig utearena, og det kommer til å bli et utrolig fint program vi skal presentere, fortsetter han.

«En nytelse for alle sanser» skrev GDs anmelder Kari Utgård om en tidligere Høgfjellskonsert Ved Rondane. «- Det finnes neppe en bedre måte å nyte fjellet på en varm sommerdag i august. Du ligger i lyngen mens ørene smøres med Edvard Grieg, Aasmund Olavsson Vinje. Det strøymer på meg så eg knapt kan anda i solvarmen på Kvamsfjellet», fortsatte hun.

Prioritert kø for de 500 første billettkjøperne

-Selv om det er god plass i lyngen rundt Høgfjellsscena ved Rondane, vet vi at mange trofaste publikummere har sine preferanser for hvor de ønsker å sitte. I tillegg ønsker vi å gi en fordel til de som sikrer seg billett først, sier Rita Støstad, kommunikasjonsansvarlig i Peer Gynt . – Derfor gir vi de 500 første billettkjøperne mulighet til å slippe inn i det naturlige amfiet først, så de kan finne sin favorittplass, fortsetter Støstad. Det er også noen plasser for salg på nummerte benker og stoler foran scenen.

Bestill billett til Høgfjellskonserten Ved Rondane her

Velkommen til en unik opplevelse med Rondane som kulisser

Ta plass i lyngen, la blikket hvile på Rondanes mektige topper og nyt en konsert utenom det vanlige. Midt i mot Rondane, ca. 900 m.o.h., vil noen av Norges beste musikere innta Høgfjellsscenen ved Rondane.

Hele Norges KORK kommer til Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: NRK)

Anne Marit Jacobsen skal dele scene med KORK, Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist på Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 (Foto: Bård Gundersen)

Mattis Herman Nyquist er regissør og programleder på Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: Bård Gundersen)

Slam-poet, forfatter og artist Freddrik Høyer skriver tekst og står på scenen under Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: Bård Gundersen)

Orkestersjef Rolf Lennart Stensø gleder seg til å ta med seg KORK til Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: Bård Gundersen)

 

 

 

 

Gi din tilbakemelding