Lena Kristin Ellingsen og Nils Petter Molvær til Peer Gynt til sommeren

Regissør Marit Moum Aune hviler ikke på laurbærene etter strålende kritikker fra publikum og anmeldere i 2019. Når hun presenterer det komplette ensemblet for Peer Gynt på Gålå 2021, har hun Sound of Music-stjernen Lena Kristin Ellingsen og den internasjonalt anerkjente musikeren og komponisten Nils Petter Molvær med på laget.

– Jeg sa JA med en gang! Jeg har drømt om å spille på Gålå helt siden jeg ble skuespiller, sier en begeistret Lena Kristin Ellingsen. Hun skal i sommerens Peer Gynt-forestilling spille både Ingrid og den Grønnkledde. Hun skal også synge Solveigs sang. – Jeg gleder meg til å bli en del av denne forestillingen som har så mye historie og teaterhistorie i seg. Dette er den ultimate sommerjobben, sier hun.

– Når vi fikk beskjed om at Charlotte Frogner ikke hadde anledning til å bli med igjen i sommer, måtte vi sikte høyt for å finne noen som kunne erstatte henne. Lena Kristin var mitt opplagte førstevalg, og jeg er utrolig glad for at hun sa ja! Jeg har jobbet med henne tidligere bl.a. på Elden, og hun er en helt superb skuespiller som går inn i sine roller med hud og hår! Hun er blitt folkeeie etter sine roller i Himmelblå og nå i suksessmusikalen Sound of Music på Folketeatret. Jeg gleder meg enormt til å ha henne med i Peer Gynt på Gålå, sier regissør Marit Moum Aune.

Mer Grieg med Nils Petter Molvær på laget

Den anerkjente svenske lyddesigneren og komponisten Erik Hedin har det musikalske ansvaret for vår Peer Gynt. Nå får han den renommerte musikeren og komponisten Nils Petter Molvær med på laget. – Sammen skal vi utvikle musikken og gjøre den enda mer massiv og gjennomarbeidet, sier Erik Hedin.

– Grieg har laget fantastiske melodier, så når vi skal gjøre noe med den musikken må det være i hans ånd, sier Nils Petter Molvær. – Vi skal la Griegs toner sveve over Gålåvatnet. Jeg har blant annet tenkt å spille Mor Åses død på trompet, røper han.

– Jeg jobbet sammen med Erik Hedin og Nils Petter Molvær på Engler i Amerika, og det var utrolig gøy. De representerer noe helt unikt sammen, sier regissør Marit Moum Aune. – I tillegg har Nils Petter og jeg jobbet sammen med Ibsen-ballettene Ghosts og Hedda Gabler. Det at han er vant til å komponere musikk for dans, passer veldig godt med ønsket om å styrke dansen enda mer i sommerens Peer Gynt på Gålå, sier hun.

 

Komplett ensemble

– Nå er ensemblet til sommerens Peer Gynt på Gålå komplett, og vi er utrolig stolte over dette stjernelaget med Pål Christian Eggen i spissen, sier regissør Marit Moum Aune.

Kunstnerisk team:

Regi: Marit Moum Aune
Scenografi: Snøhetta/Even Børsum
Koreograf: Silas Henriksen
Kostyme: Ingrid Nylander
Dramaturg: Njål Helge Mjøs
Komponist og lyddesign: Erik Hedin og Nils Petter Molvær
Lysdesign: Øyvind Wangensten
Kunstnerisk leder Peer Gynt as: Ellen Horn
Produsent: Peer Gynt as

Roller:
Peer Gynt: Pål Christian Eggen
Peer Gynt (dans), Den fremmede passasjer: Silas Hensiksen
Peer Gynt (som barn): Peder Kjøs
Mor Åse: Ågot Sendstad
Hægstadbonden, Dovregubben, Begriffenfeldt: Fridtjov Såheim
Solveig: Grete Sofie Borud Nybakken
Ingrid, Den grønnkledde, sang: Lena Kristin Ellingsen
Anitra, Seterjente, Den magre: Sara Khorami
Aslak Smed, Knappestøper, Troll: Anders Mordal
Mads Moen, Hofftroll, Pennen, Presten: Tom Styve

Gi din tilbakemelding