Om oss

Peer Gynt as leverer kunstneriske produksjoner, opplevelser og aktiviteter med høy kvalitet, inspirert av tema fra dramaet Peer Gynt, og med naturen som ramme og medspiller.

Peer Gynt er en etterspurt samarbeidspartner og leverandør av emosjonelle opplevelser i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt marked.

Peer Gynt as er lokalisert på Vinstra og størstedelen av aktivitetene foregår i den nære regionen.

Siden 1989 har Peer Gynt as satt opp Peer Gynt ved Gålåvatnet. Over 280000 mennesker har kommet til fjells og fått sterke opplevelser av kultur i natur. 2014 var året for radikale endringer. Ny kunstnerisk leder, Iren Reppen, hadde det overordnede ansvaret for kunstnerisk innhold under Peer Gynt-stemnet. Hun fikk med seg Erik Ulfsby som ny regissør for Peer Gynt ved Gålåvatnet.

Møtet mellom den lokale Per og Henrik Ibsens Peer Gynt er toneangivende for våre kunstneriske produksjoner. Dette viser seg i møtet mellom amatør og proffesjonell, gammel og ung, moderne og tradisjonelle. Henrik Ibsen og Edvard Grieg har gitt oss en kulturarv som vi forvalter. Til det beste for historien og for fremtiden.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan bli frivillig? Vis svar Skjul svar

Våre frivillige er en svært viktig del av storfamilien Gynt. Vi har en meget lojal base av frivillige, og de kommer igjen år etter år. Det er alltid plass til flere familiemedlemmer, og vi oppfordrer deg til å melde deg på via vårt påmeldingsskjema.

Hvor kan jeg overnatte? Vis svar Skjul svar

I vår region finnes det mange hoteller, hytter og leiligheter du kan leie. Du kan også velge å telte ikke langt fra stemneområdet på Gålå. Det er to hoteller på Gålå, og de øvrige hoteller har transport tilgjengelig. Dette finner du i vår overnattingsoversikt og på vårt kart.

Hva er et stemneprogram? Vis svar Skjul svar

Vårt stemneprogram er komplett hver vår. Du vil få mulighet til å oppleve kunst og kultur av høy kvalitet. Alt fra vår hovedproduksjon Peer Gynt på Gålå, til urpremierer, konserter, kunstutstillinger og fordypningssamtaler. Alt koblet til verket Peer Gynt av Henrik Ibsen.