Morgenstemning – «Ibsens skildringar»

Heidi Ruud Ellingsen og Mads Ousdal kommer tilbake til Gålå. Denne gang sammen med saksofonist Magnus Bakken og Norsk Et Lite Kor.

 

 

Foto: Bård Gundersen

Mads Ousdal leser Ibsens sceneanvisninger til Peer Gynt, med følge av folketoner og Grieg. Ibsen skrev ikke bare de verdenskjente replikkene i Peer Gynt, han forklarer også hvordan det ser ut der handlingene finner sted, og hva personene på scenen gjør i de ulike situasjonene.

Mads Ousdal gir oss handlingen, bare basert på Ibsens egne skildringer, og med musikalsk følge blir dette en heilt ny måte å oppleve Peer Gynt på.

– Ideen om å sette sceneanvisningene i Peer Gynt sammen til en opplevelse, kom ut i fra at jeg så omfanget av dem, og hvordan de ikke bare er en beskrivelse av sted, men også klare henvisninger fra Ibsen om hva som skjer i stykket, sier kunstnerisk leder for årets stemne, Iren Reppen. – Målet er å kunne fortelle handlingen i Peer Gynt kun med Ibsens «paranteser».  Hvem andre vil kunne klare dette, enn han som har hele Peer Gynt allerede under huden: Mads Ousdal?

– Jeg vet at Mads leste sceneanvisningene flittig da han arbeidet med sin Peer, så han kjenner dem særdeles godt, fortsetter Iren. Tonefølget måtte bli Grieg og folkemusikk, og jeg er svært begeistret for at vi har fått med oss så proffe nasjonale og lokale krefter.

Mange av våre publikummere kjenner Peer Gynt godt, og dette vil bli en annerledes og kanskje enda mer konkret versjon av Peer Gynt enn man har opplevd tidligere.

Unike urpremierer som fremføres bare en gang

– I alle årene med iren Reppen som kunstnerisk leder har vi produsert urpremierer på løpende bånd, sier administrerende direktør Marit Lien. Det er unike forestillinger og konserter som vi får oppleve under Peer Gynt-stemnet.

– Det er mange som litt for sent oppdager at de gikk glipp av våre unike konserter, og kontakter oss for å høre om de settes opp flere ganger. Det gjør de ikke – det er kun en mulighet til å oppleve de unike konsertene Morgenstemning, Høgfjellskonserten «Ved Rondane» og kirkekonserten hvert år, så vi håper publikum får med seg disse perlene, avslutter Marit.

Medvirkende

Mads Ousdal, solist Heidi Ruud Ellingsen, saksofonist Magnus Bakken og Norsk Et Lite Kor.
Dirigent: Jorun Moshagen
Musikalsk produsent: Vegard Moshagen
Ide og konsept: Iren Reppen

Tid og sted

Søndag 5. august kl. 12.00
Friluftsscena ved Gålåvatnet

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding