Ellen Horn ny kunstnerisk leder

Ellen Horn har takket ja til å bli ny kunstnerisk leder I Peer Gynt AS. Hun jobber i dag full tid som skuespiller på Nationaltheatret.

Ellen vender tilbake til Gålå – i ny rolle.
– Peer Gynt as ønsket seg en kunstnerisk leder som kunne ta Peer Gynt as med på nye kvantesprang innen kultur i natur. Det er viktig for oss at ny kunstnerisk leder har en sterk vilje og et brennende engasjement. Peer Gynt-stemnet er en av de mest suksessrike festivaler innenfor scenekunst i Norge, og har høstet et sterkt omdømme etter mange år med flere kunstneriske suksesser, sier administrerende direktør Marit Lien.

Ellen Horn har vært en del av Peer Gynt-familien tidligere; i 2009-2011 spilte hun Mor Åse i det kritikerroste utendørsteatret Peer Gynt på Gålå.

– Har du først blitt en del av Peer Gynt på Gålå, stått i vind og regn og sovnet inn som Mor Åse til Griegs musikk i solnedgangen ved Gålåvatnet, så lengter du alltid tilbake. Jeg er glad og takknemlig over å ha blitt tilbudt oppgaven som kunstnerisk leder for Peer Gynt as, og kan nesten ikke vente med å komme meg opp i Gudbrandsdalen og treffe igjen alle. Dette er en helt unik satsing, med stor betydning både nasjonalt og internasjonalt. Jeg ser frem til å jobbe på lag med administrasjonen, de frivillige og alle de kunstneriske kreftene som vi knytter til oss. Vi skal sammen planlegge veien videre. De beste tradisjonene skal tas godt vare på, samtidig som nye muligheter for aktiviteter og konsepter skal utforskes, sier Ellen Horn.
(artikkelen fortsetter under bildet)

Mor Åses død, Dennis Storhøi og Ellen Horn. Foto Jørgen Skaug

Ellen Horn, som er utdannet skuespiller, har vært ansatt ved Oslo Nye Teater, Nationaltheatret og Torshovteatret, vært engasjert av NRK/Fjernsynsteatret og Riksteatret og har medvirket i flere spillefilmer og TV-serier. Hun har tidligere vært teatersjef ved både Nationaltheatret og Riksteatret. Hun har vært kulturminister, har og har hatt sentrale roller i relevante styrer. Ellen har et stort nettverk innen kunst og kulturfeltet, både i Norge og internasjonalt.

Ellen Horn har hatt et sterkt engasjement i Henrik Ibsen i hele sitt profesjonelle liv og var bl.a.leder for Den internasjonale Ibsenfestivalen på Nationaltheatret i flere år, medlem av Nasjonalkomitéen for Ibsenjubiléet og var redaktør for boken Ibsens kvinner i 2006.

– Det gir oss trygghet for at vi skal løfte Peer Gynt videre. Vi har store ambisjoner for Peer Gynt i Gudbrandsdalen. Ellen Horns kompetanse, nettverk og engasjement for kunst og kultur er viktig for oss, avslutter Marit Lien.

På spørsmål fra GD.no på hvor veien går videre for Peer Gynt stevnet i Fronskommunene, svarer Ellen: – Det er uendelige muligheter knyttet til Peer Gynt. Det er mange problemstillinger som kan være aktuelle for samfunnsdebatten. Vi må løfte blikket og bruke Peer til å utvide horisonten. Finne tilknytningen til natur og miljø. Peer Gynt-prisen kan for eksempel være med å sette agenda og ta opp viktige tema i samfunnet. Kanskje kan vil gå nye veger? Nå skal jeg gå i tenkeboksen.

Ellen Horn vil være til stede under årets Peer Gynt-stemne og vil ha det kunstneriske ansvaret fra 2019. Med ny storsatsning med Peer Gynt på Gålå i 2019, starter Ellen umiddelbart opp sitt arbeid.

Peer Gynt as har jobbet for å finne den beste arvtakeren etter Iren Reppen og er meget fornøyd med at Ellen Horn har takket ja til stillingen. Hun starter formelt i stillingen 1. mars 2018. Iren Reppen vil ha det kunstneriske ansvaret for Peer Gynt-stemnet 2018. Slik kan Ellen løfte blikket og se fremover mot 2019.

SIKRE DEG DIN BILLETT

Årets Peer Gynt forestillinger selger meget godt. Det er allerede 84% belegg, også på ekstraforstillingen. Det blir nok et år med fulle hus på Gålå.

Sikre deg din billett nå

SE BILDER OG FILM FRA PEER GYNT PÅ GÅLÅ 2017

Så du ikke Peer Gynt på Gålå i 2017,  og har lyst til å vite litt mer før du kjøper din billett. Kikk innom vårt resymé fra 2017. Der finner du bilder og sammendrag av de scener regissør Sigrid Strøm Reibo, sammen med dramaturg Njål Helge Mjøs, har valgt i sin tolkning av Henrik Ibsens Peer Gynt.
Eller se dokumentaren på NRK som fulgte produksjonen gjennom hele prosessen fra første møte i kunstnerisk team til ferdig forestilling,

Andre nyheter

Se alle nyheter

Den perfekte julegaven

Mer enn noen gang trenger vi noe hyggelig å se fram til og dele opplevelser med noen vi er glad i. Bestill gavekort her!

Gi din tilbakemelding