"Peer Gynt sitt DNA"

Charlotte Frogner. Foto: Marcel Lelienhof Charlotte Frogner. Foto: Marcel Lelienhof
En unik konsert i Sør-Fron kirke under Peer Gynt-stemnet. Gjennom jazz og eventyr skal vi finne Peer Gynt sitt DNA. Med Charlotte Frogner og Dag Arnesen Trio.

Arnesen nytt bandbildeSkuespiller Charlotte Frogner, kjent fra «Peer Gynt» på Gålå og som vestkantfrue i NRKs ”Side om Side”, har tatt utfordringen: i et jazzmusikalsk lydbilde gir hun oss de opprinnelige segnene og historiene om Per Gynt. Musikken er det «Dag Arnesen Trio» som står for.
 
Jazzpianisten Dag Arnesen kommer fra Griegs fødeby, Bergen, og har fordypet seg i Grieg og musikken den romantiske komponisten var inspirert av: norske folketoner. Charlotte Frogner vil selv bidra med vokal, og sammen med musikerne kommer de til å tolke musikk vi kjenner på en ny måte.

Historiene om Per fra Gudbrandsdalen spiller en større rolle i Ibsens «Peer Gynt» enn mange er klar over. Segnene om bukkerittet, om bøygen og om seterjentene fant Ibsen i Peter Christen Asbjørnsens «Norske Huldre-Eventyr og Folkesagn». Charlotte Frogner vil fortelle disse historiene slik eventyrsamleren Asbjørnsen skrev dem ned og, sammen med Dag Arnesen, gi disse fortellingene tonefølge basert på Grieg og hans DNA, folkemusikken.
 
- Under årets Peer Gynt-stemne feirer vi i 10 dager til ende at Ibsens ”Peer Gynt” fyller 150 år. Konsertforestillingen ”Peer Gynt sitt DNA” og Høgfjellskonserten ”Ved Rondane” er begge unike urpremierer laget til feiringen, sier kunstnerisk leder i Peer Gynt AS Iren Reppen. – Dette gleder vi oss til å presentere for publikum! Det blir spennende å oppleve Charlotte Frogner i en helt ny sammenheng, avslutter Reppen.
 
STED: Sør-Fron kirke, ”Gudbrandsdalsdomen”
DATO: Mandag 7. august kl. 20.00
BILLETT: kr 300 -350,-

BILLETTER

Del denne siden

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1