Disse er klare for Peer Gynt

Disse er klare for Peer Gynt
Det er allerede kjent at far og sønn Oftebro - Nils Ole og Jakob - skal dele rollen som Peer Gynt ved Gålåvatnet. Se hvilke andre kjente navn som blir å se på Gålå i sommer.

Nils Ole Oftebro gleder seg stort til endelig å få spille mot sin egen sønn og uttaler:

- Dette har jeg gledet meg til i ti år! Gålå - det er en setting og en scenografi som bare Gud kan lage!

I sommerens oppsetning møter vi Peer som en tjue år gammel gutt på 1960-tallet og følger ham gjennom fem akter frem til vår egen tid. De to Oftebro`ene vil sammen gi oss en fortelling om et liv som er levet, men kanskje ikke levd?

Nye fjes på Gålå

Sommerens ensemble på Gålå er håndplukket av regissør Sigrid Strøm Reibo og kunstnerisk leder for Peer Gynt-stemnet, Iren Reppen. De to har valgt Marianne Nielsen, en av ringrevene ved Den Nationale Scene, til rollen som Peers mor, Åse. Mari Strand Ferstad, nyutdannet fra Statens Teaterhøgskole og for tiden aktuell i Don Juan ved Nationaltheatret, skal spille Solveig.

Fra Nationaltheatret kommer også Jan Sælid, som publikum har gitt de beste tilbakemeldinger i hans rolle i "Kongen dør" nå i vinter. På Gålå vil han kle seg i Dovregubbens gevanter, mens Nina Ellen Ødegård fra Rogaland teater har fått rollen som hans grønnkledte datter. Nina Ellen har fått strålende kritikker for sin hovedrolle i Orlando på Rogaland Teater. Bergenserne Preben Hodneland og Anders Dale, fra henholdsvis Det Norske Teater og Rogaland teater, er plukket ut til å spille flere roller, bla. Den magre, Aslak smed m.fl.

Mange store skuespillere har bekledd den forunderlige karakteren Knappestøperen gjennom teaterhistorien. Anne Krigsvoll kommer direkte fra stor suksess med trønderrock-musikalen Robin Hood ved Trøndelag teater, for å spille sendebudet som kommer for å hente den aldrende Peer til historiens skraphaug.

Gyntiania

Med et slikt ensemble kan man forvente en sterk og tydelig forestilling ved Gålåvatnet i sommer. Regissør Sigrid Strøm Reibo ønsker at resultatet skal fremstå overraskende, fantasifullt og til tider selvironisk med en lekende visuell profil. Hun utdyper:

- Sammen med skuespillerne og det kunstneriske teamet vil jeg skape et univers som fremhever Peers liv som et luftslott. Peer gjør ufattelig mange forsøk på å leve et rikt og betydningsfullt liv, men fullfører ikke forsøkene sine fullt og helt. Han lever i et eventyr, i et uferdig Gyntiania. 

Ekstraforestilling

Interessen for den nye oppsetningen av Peer Gynt ved Gålåvatnet har vært stor og 98 prosent av billettene er allerede revet bort. Administrerende direktør for Peer Gynt as, Marit Lien, mener at trykket fra publikum forplikter:

- På grunn av den voldsomme interessen for den nye versjonen av Peer Gynt, har stemnet allerede bestemt å legge ut en ekstraforestilling. Slik vil enda flere publikummere få sjansen til å få med seg sommerens store begivenhet i fjellheimen.

 

 ------------

Peer Gynt ved Gålåvatnet

av Henrik Ibsen

bearbeidet av Njål Helge Mjøs

Spilles 4.–13. august 2017

 

Medvirkende:

Jakob Oftebro, som Peer Gynt

Nils Ole Oftebro, som Den eldre Peer Gynt

Marianne Nielsen, som Åse, hans mor

Mari Strand Ferstad, som Solveig

Jan Sælid, som Dovregubben

Nina Ellen Ødegård, som Den grønnkledte

Preben Hodneland, som Den magre m.fl.

Anders Dale, som Aslak smed m.fl.

Anne Krigsvoll, som Knappestøperen

 

Kunstnerisk team

Regissør: Sigrid Strøm Reibo

Dramaturg: Njål Helge Mjøs

Scenograf: Gjermund Andresen

Kostymedesigner: Gjermund Andresen og Helena Andersson

Maskedesigner: Helena Andersson

Komponist og musikalsk ansvarlig: Simon Revholt

Lysdesigner: Øyvind Wangensteen

Lyddesigner: Simen Scharning

Del denne siden

Related Products

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1