Feiring med Peer Gynt Suite av Edvard Grieg

Dirigent Karl-Heinz Steffens, mezzosopran Ingeborg Gillebo og skuespiller Mads Ousdal. Foto: Bård Gundersen Dirigent Karl-Heinz Steffens, mezzosopran Ingeborg Gillebo og skuespiller Mads Ousdal. Foto: Bård Gundersen
Under forestillinger på Den Norske Opera hører man dem fra orkestergraven, men i sommer søker Operaorkestret ut i solen og opp på fjellet. Med seg får de mezzosopran Ingeborg Gillebo og skuespiller Mads Ousdal - begge kjent fra Peer Gynt på Gålå.

Den Norske Opera & Ballett ligger som en ruvende fjellbre i Bjørvika i Oslo, men i sommer søker Operaorkestret fjellheimens riktig høye tinder - i Rondane. Som en del av Peer Gynt-stevnet gir de søndag 13. august en unik høgfjellskonsert på Rondane høgfjellsscene.

Griegs Peer Gynt-suiter
Det blir en mektig opplevelse når Operaorkestret setter seg fore å fremføre Edvard Griegs mesterlige suiter til "Peer Gynt" i friluft, verker de aldri tidligere har gitt seg i kast med. Med seg har de skuespiller Mads Ousdal og operasanger Ingeborg Gillebo. Disse vil komplementere Griegs musikk, med sang og tekst fra Ibsens dramatiske dikt, “Peer Gynt”.

Jubileum
I år er det 150 år siden Henrik Ibsen utga denne nå godt etablerte klassikeren, og noen år etter utgivelsen ba dramatikeren Edvard Grieg om å komponere musikk til verket. Det er et utvalg av disse komposisjonene, de såkalte “Peer Gynt-suitene”, som vil bli spilt 13. august.

peergynt2014 gprve 1 3552Publikummere fra tidligere års “Peer Gynt ved Gålåvatnet” kjenner godt til Mads Ousdals sterke tolkning av tittelrollen. Under høgfjellskonserten vil han fremføre utdrag av skuespillet, mens mezzosopran Ingeborg Gillebo vil bidra med sang. Gillebo har tidligere sunget rollen som Solveig på Gålå, og er en meget ettertraktet konsertsanger. For tiden er hun aktuell som Mélisande i Debussys “Pélleas og Mélisande” på Den Norske Opera & Ballet.

 

Friluftskonsert av de sjeldne

Foto Erik BergOperaorkestret, med sine 101 musikere, har etablert seg blant Norges fremste, og i løpet av en sesong medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger på Operaens hovedscene. Men orkestrets kunstneriske leder, Karl-Heinz Steffens, har et uttalt ønske om også å etablere dem som et selvstendig orkester. Da Steffens tiltrådte som musikksjef i fjor høst, uttalte han:

–     Hovedmålet mitt er å skape de beste fremføringene vi kan, både i graven og på scenen. Men jeg vil også gjerne løfte Operaorkestret ut av anonymiteten.

Nå tar dirigenten dem med til Peer Gynts hjemtrakter, og gir publikum en friluftskonsert av de sjeldne i selveste Rondane.

Hva: Høgfjellskonserten “Ved Rondane” med Operaorkestret, skuespiller Mads Ousdal og mezzosopran Ingeborg Gillebo. Dirigent: Karl-Heinz Steffens

Når: Søndag 13. august kl 13.00

Sted: Rondane høgfjellsscene, Kvamsfjellet

BESTILLKNAPP

m DSC 9240

Del denne siden

Related Products

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1