Peer Gynt-stemnet en stor suksess

Peer Gynt-stemnet en stor suksess
Peer Gynt Stemnet 2015 ble meget vellykket. Stemnet opplevde tilbakemeldinger fra publikum og media en knapt kunne drømme om. Kunstnerisk er Peer Gynt-stemnet 2015 en knallsuksess. Opptellingen viser at publikumstallene også er veldig gode.

-Det har vært fantastisk, tilbakemeldingene fra publikum enten direkte eller via sosiale medier har vært overstrømmende. Og når vi da også kan notere oss for en solid økning fra i  fjor, så føles det veldig godt, sier administrerende direktør I Peer Gynt Marit Lien.

Det totale publikumstallet fra årets stemne landet på 24.500, nesten 2500 flere enn I fjor. En økning på 10 prosent. 

For Peer Gynt ved Gålåvatnet var det 15.500 gjester som tok plass I amfiet. En økning på 8 % fra 2014.

Avslutningskonserten hadde den prosentvis største økningen fra 2014. Her var det 2000 tilskuere, noe som er en økning på 16 prosent fra 2014.

-Dette er tall vi er godt fornøyd med. Det viser en riktig utvikling, og økt publikumstilstrømming betyr også større omsetning i kiosk, restaurant og souvenirer. Her trenger vi fortsatt litt tid før tallene er klare, men omsetningsmessig er det en økning, sier Lien. Ekstra hyggelig er det å konstatere at næringslivet rundt oss også opplever gode dager. Ringvirkningseffektene av Peer Gynt-stemnet er over 100 millioner kroner.

-Den positive utviklingen og de gode tilbakemeldingene  skaper en positive drive. Vi har også med oss en stor gruppe, de frivillige som har et eierskap ,viser en stolthet og ikke minst en entusiasme som gjør alt dette mulig.  Fantastisk er rett og slett den innsatsen alle gjør. Og ikke minst med den kvaliteten som legges ned I arbeidet, imponerende og helt avgjørende for at stemnet skal få den utviklingen alle ønsker seg. Vi har styrket og befestet vår posisjon som en kulturell bauta I Norge, mener Marit Lien.

Ingen I Peer Gynt har planer om å hvile på noen laurbær. Evalueringsarbeidet er allerede godt I gang, og planene framover likeså. Ikke bare for 2016, men også mot 2017 som blir et viktig jubileumsår.

- Allerede denne uka starter vi strategiarbeidet med styret I Peer Gynt, deretter må vi kikke litt ekstra på kalenderen for neste år.  Med årets suksess friskt I mine gleder vi oss til å rette blikket framover, sier Marit Lien.

Del denne siden

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1