Jens Stoltenberg til Peer Gynt-festen 2019

NATOs generalsekretær og tidligere vinner av Årets Peer Gynt, Jens Stoltenberg, kommer til Vinstra under Peer Gynt-stemnet i sommer. Stoltenberg er spesielt invitert til nysatsinga Peer Gynt-festen og ”Thorvaldfrokost”. – Dette kommer til å bli en helt spesiell opplevelse, sier Marit Lien og Ellen Horn i Peer Gynt as.

 

Foto: NATO

I samarbeid med Gudbrandsdal Energi og Sparebank 1 Gudbrandsdal inviterer vi til Peer Gynt-fest i Palmerhagen i Vinstra sentrum. Våre samarbeidspartnere gjør det mulig å tilby gratis inngang for alle under 20 år. Bli med på fest 10. august!

Peer Gynt-festen arrangeres i Palmerhagen på Vinstra lørdag 10. august. For å hedre tidligere prisvinner Thorvald Stoltenberg, skal det i år være en egen Thorvaldfrokost. I Thorvalds ånd skal Harald Stanghelle lede publikum gjennom en god frokost og en samtale med flere spennende personer. Temaet for samtalen er ”MOT til å bry seg”. Deltakere er Camilla og Jens Stoltenberg, Faten Mahdi Al Husseini, Rune Støstad, Peder Kjøs og Ronja Varpestuen. Og selvfølgelig skal det også lages sildesalat. Her deltar Stoltenberg sammen med Wenche Andersen kjent fra God morgen Norge på TV2.

-Vi har jobbet lenge med å få Jens Stoltenberg til Peer Gynt-stemnet i sommer. Han har et veldig stramt program, og vi er svært stolte over at han kommer til oss, sier ordfører i Nord-Fron og leder for Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad.

Under Peer Gynt-festen blir det aktiviteter og opplevelser for både små og store. Årets Peer Gynt deles ut til Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal. I tillegg skal både frivilligprisen Vehl-Per og Øivind Berghs minnepris deles ut denne dagen. De minste får et eget arrangement på biblioteket og ungdom kan få teste det nye Peer Gynt-dataspillet. Arrangementet avsluttes med rusfri konsert med gruppa LÖV med blant andre Øystein Skar fra Vinstra.

(Artikkelen fortsetter  under bildet)

-Det er lagt opp til et meget spennende og flott program. Vi håper på mye folk og at dette blir en stor festdag på Vinstra, sier Ellen Horn og Rune Støstad.

Arrangementet er et samarbeid mellom Peer Gynt as, Nord-Fron kommune, Sparebank 1 Gudbrandsdal, Gudbrandsdal Energi, Stiftelsen Peer Gynt og MOT.

Her er program for dagen, lørdag 10. august (om ikke annet står, foregår alt i Palmerhagen i Nedregate på Vinstra):

10.30: Thorvaldfrokost – Mat fra verdens hjørner (dørene åpner 20 min før)
10.30: Åpning av Peer Gynt-festen –  Med bl.a. Jens Stoltenberg og FRIKAR
11.00: «Ibsens vei til Peer Gynt – kåseri ved Sverre Mørkhagen
11.30: Vehl-Per utdeling – Med Peer Gynt Husband, FRIKAR og musikalske innslag
12.00: Thorvaldfrokost: «MOT til å bry seg» – programleder Harald Stanghelle  i samtale med bl.a. Camilla og  Jens Stoltenberg, Peder Kjøs, Rune Støstad, Faten Mahdi Al Husseini, Ronja Varpestuen m.fl.
12.00: «Store for små» – Peer Gynt fortalt for barn på Vinstra bibliotek
13.00: Øivind Berghs Minnepris – Rasmus Kjorstad og Helga Myhr mottar prisen. FRIKAR m.fl. underholder
13.30: Årets Peer Gynt – utdeling til Årets Peer Gynt Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal. Prisen overrekkes av stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.
14.30: «Let’s play» – prøv Peer Gynt-spillet på Vinstra Kino
18.00: MOT-konsert med LÖV

Takket være midler fra Gudbrandsdal Energi og SpareBank 1 Gudbrandsdal får alle under 20 år komme inn gratis på Peer Gynt-festen. Voksne betaler bare kr 250,- for hele dagen inkl. frokost og konsert på kvelden.

Sikre deg din billett

Andre nyheter

Se alle nyheter

Den perfekte julegaven

Mer enn noen gang trenger vi noe hyggelig å se fram til og dele opplevelser med noen vi er glad i. Bestill gavekort her!

Gi din tilbakemelding