Høgfjellskonserten "Ved Rondane"

Høgfjellskonserten
Under forestillinger på Den Norske Opera hører man dem fra orkestergraven, men i sommer søker Operaorkestret ut i solen og opp på fjellet. Med seg får de mezzosopran Ingeborg Gillebo og skuespiller Mads Ousdal - begge kjent fra Peer Gynt på Gålå.

OM KONSERTEN / KUNSTNERISK TEAM / BILLETTER / HØGFJELLSSCENAOM KONSERTEN 2017 VÅR KULTURARV         

På Peer Gynt-stemnets siste dag kan du oppleve unike musikalske møter ved foten av Rondane. Len deg tilbake i lyngen, og nyt mektig musikk i mektig natur. Høgfjellskonserten "ved Rondane" er utenom Peer Gynt på Gålå det største arrangementet under Peer Gynt-stemnet, og årlig trekker konserten rundt 2000 publikummere til fjells.

Kunstnerisk team

Kunstnerisk leder: Iren Reppen  

Billetter og forestillinger

Søndag 13. august kl. 13.00

STED: 
Rondane Høgfjellscene, Kvamsfjellet

PRIS:
Kr. 420,- / 160,- (barn) / 290,- (student)

Publikum sitter i lyngen i hellingen opp fra scena. Noen få benker fremme mot scena, plass må bestilles (mot tillegg). Ta med sitteunderlag eller lav stol. Unummerert. Paraply ikke tillatt. 

Beregn 20 minutter å gå fra parkeringsplassen. Skyttelbuss fra parkeringsplassen for bevegelseshemmede. 


BILLETTER kan bestilles på TICKETMASTER eller på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / tel. 959 00 770.

HØGFJELLSSCENA

peergynt2014 kvamsfjellet 1843Høgfjellsscena på Kvamsfjellet ble bygget til den første konserten i 1996 av Nord-Fron kommune. Den ligger nydelig til med Rondemassivet som kullisse. Rondane skaper en storslått ramme for kultur i natur.

Det er benkeplasser til 100 personer, men de langt fleste foretrekker å med seg sin egen campingstol, sitterunderlag eller teppe og sitte i lyngen.

 

OM KONSERTEN 2017

Den Norske Opera & Ballett ligger som en ruvende fjellbre i Bjørvika i Oslo, men i sommer søker Operaorkestret fjellheimens riktig høye tinder - i Rondane. Som en del av Peer Gynt-stevnet gir de søndag 13. august en unik høgfjellskonsert på Rondane høgfjellsscene.

Griegs Peer Gynt-suiter
Det blir en mektig opplevelse når Operaorkestret setter seg fore å fremføre Edvard Griegs mesterlige suiter til "Peer Gynt" i friluft, verker de aldri tidligere har gitt seg i kast med. Med seg har de skuespiller Mads Ousdal og operasanger Ingeborg Gillebo. Disse vil komplementere Griegs musikk, med sang og tekst fra Ibsens dramatiske dikt, “Peer Gynt”.

Jubileum
I år er det 150 år siden Henrik Ibsen utga denne nå godt etablerte klassikeren, og noen år etter utgivelsen ba dramatikeren Edvard Grieg om å komponere musikk til verket. Det er et utvalg av disse komposisjonene, de såkalte “Peer Gynt-suitene”, som vil bli spilt 13. august.

peergynt2014 gprve 1 3552Publikummere fra tidligere års “Peer Gynt ved Gålåvatnet” kjenner godt til Mads Ousdals sterke tolkning av tittelrollen. Under høgfjellskonserten vil han fremføre utdrag av skuespillet, mens mezzosopran Ingeborg Gillebo vil bidra med sang. Gillebo har tidligere sunget rollen som Solveig på Gålå, og er en meget ettertraktet konsertsanger. For tiden er hun aktuell som Mélisande i Debussys “Pélleas og Mélisande” på Den Norske Opera & Ballet.

 

Friluftskonsert av de sjeldne

Operaorkestret, med sine 101 musikere, har etablert seg blant Norges fremste, og i løpet av en sesong medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger på Operaens hovedscene.

–     Hovedmålet er å skape de beste fremføringene vi kan, både i graven og på scenen. Men vi vil også gjerne løfte Operaorkestret ut av anonymiteten, sier dirigent ved Den Norske Opera.

Nå tar dirigenten dem med til Peer Gynts hjemtrakter, og gir publikum en friluftskonsert av de sjeldne i selveste Rondane.

Artister 2016

Orkester 2017 Foto Erik Berg 0040

OPERAORKESTRET
Operaorkestret består av 101 fulltidsansatte orkestermusikere og har de etablert seg blant Norges fremste orkestre. Gjennom sesongen medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger, og de spiller hver sesong tre eller fire større symfoniske konserter på Operaens hovedscene.

 

 IB87990

MADS OUSDAL
Mads Ousdal er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1993–1996) og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2000. Han gjorde stor suksess i rollen som Peer Gynt i forestillingen med regi av Erik Ulfsby fra 2014-2016.

Roller i utvalg: Edmond Tyrone i Lang dags ferd mot natt, d’Artagnan i De tre musketerer, Algernon Moncrieff i Hvem er Ernest?, Stanley Kowalski i Sporvogn til begjær, Vennen i Vinterforvaring, tittelrollen i Peer Gynt, Lenny i Hjemkomsten, Dr. Stockmann i En folkefiende, Ivan i Brødrene Karamasov, Arne Reistad i Blodig alvor, Martin i Kunst, Edmund i Kong Lear og Gregers Werle i Vildanden + En folkefinede–Enemy of the Duck.

peergynt2013 premiere 5500INGEBORG GILLEBO
Ingeborg Gillebo studerte ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København.
Hun gjorde sin operadebut på Det Kongelige Teater i København i 2010 som Margret in Wozzeck. Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i Figaros bryllup og har siden opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Festival d'Aix en Provence, Flanders Festival Antwerp og Drottningholms-festivalen i Stockholm.

Ingeborg spilte Solveig i Peer Gynt ved Gålåvatnet med regi av Svein Sturla Hungnes.


Vår kulturarv

Peer Gynt-stemnet blir arrangert på Vinstra i Gudbrandsdalen i begynnelsen av august hvert år. Den opprinnelige ideen er møtet mellom Per og Peer: På den ene siden den historiske, lokale Per Gynt som Vinstra fostret, nemlig Peder Olsen Hauge som levde i tidsrommet 1732-51, og på den andre siden Henrik Ibsens litterære Peer Gynt, som
er kjent over hele verden. Programmet gir oss et møte mellom lokal kultur og nasjonal kultur, og delvis internasjonal kultur, samt et møte mellom profesjonelle aktører og amatører.

Det ligger lange historiske tradisjoner bak dagens utforming av Peer Gynt-stemnet. Det første stemnet ble arrangert allerede i 1928, som en 100-års markering av Ibsensfødsel. ”Peer Gynt” og ”Hærmendene paa Helgeland” ble framført av turnerende skuespillere fra Oslo på en utescene på stemneplassen Kåja på Vinstra lørdag og søndag 9. og 10. juni. Forestillingene samlet i alt ca. 650 publikummere.

Siden 1967, da stemnet ble arrangert som en 100-års markering av Henrik Ibsen sitt brev til foreleggeren sin i København med Peer Gynt-manuset, har stemnet blitt arrangert hvert år. Den gang var programmet en blanding av folkelige og seriøse innslag. I dag trekker Peer Gynt-stemnet rundt 23000 tilskuere hvert eneste år.

Siden 1996 har vi arrangert en friluftskonsert med klassisk musikk på Rondane høgfjellsscene. Vi gleder oss til å ønske Operaorkestret, Mads Ousdal og Ingeborg Gillebo velkommen til fjells.

 

 

 

 

 

 

 

 

Del denne siden

Related Products

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1