Barnas Peer Gynt og forestillingen Peer Lyg

Barnas Peer Gynt og forestillingen Peer Lyg
Også i år får barna sin helt egen dag på Gålå! Onsdag 9. august er barnas egen dag med teater, konsert, trolldans og aktiviteter på festivalområdet ved Gålåvatnet.

OM BARNAS DAG / PROGRAM / FORESTILLINGA PEER LYGBILLETTER / VÅR KULTURARV         

Om barnas dag

Programmet for dagen er variert. Her blir det mellom annet teateraktiviteter med det populære improteatret Det Andre Teatret og konsert med «Meg og kammeraten min».

Har du lyst til å danse slik trolla gjør? Her blir det trolldans med Loftet dansestudio!

mkm4Det Andre Teatret kommer med forestillinga «Peer lyg», ei fantasiflukt der alt somer litt vanlig og kjedelig kan bli til noe spennende og magisk. Tullete og underfundige er også bandet «Meg og kammeraten min», som unger og foreldre kniver om å like. De to musikerne i bandet, Martin Hagfors og Erik Johannesen, kommer med det mest fornøyelige du kan høre av barnemusikk. Smittende spilleglede og uovertruffen musisering, sørger garantert for stor stemning og baluba
(Foto: Marthe Amanda Vannebo).

Det lokale 4H-laget har med deig, slik at du kan steike ditt eget pinnebrød på bål, og smoothiesykkel så du kan spinne din egen smoothie. 

Det vil óg være mulig å kjøpe Annis pølser, vafler, kringle og drikke.

Program for barna:

10.30 Trolldans med Loftet dansestudio
11.00 «Peer lyg» med «Det Andre Teatret»
12.00 Konsert: «Meg og kammeraten min»
13.30 Trolldans med Loftet dansestudio
14.00 «Peer lyg» med «Det Andre Teatret» 

Forestillingen Peer Lyg

 2660388475Opplev Peer Gynt sin verden på en helt ny måte sammen med Det Andre Teatret. Improteateret har også i år tatt turen til Gålå for å spille familieforestillingen «Peer Lyg», som er produsert for Peer Gynt-stemnet. Som Peer Gynt selv er heller ikke denne forestillingen så opptatt av å skille mellom virkelighet og fantasi. Her får barna være med å skape historien, og alt som er litt vanlig og kjedelig kan fort bli til noe spennende og fantasifullt.

Billetter

Onsdag 9. august kl. 10.00-15.00

STED:
Festivalområdet på Gålå

PRIS:
Kr. 50,- for barn/Voksne gratis

BILLETTER kan bestilles her

Vår kulturarv

Peer Gynt-stemnet blir arrangert på Vinstra i Gudbrandsdalen i begynnelsen av august hvert år. Den opprinnelige ideen er møtet mellom Per og Peer: På den ene siden den historiske, lokale Per Gynt som Vinstra fostret, nemlig Peder Olsen Hauge som levde i tidsrommet 1732-51, og på den andre siden Henrik Ibsens litterære Peer Gynt, som er kjent over hele verden. Programmet gir oss et møte mellom lokal kultur og nasjonal kultur, og delvis internasjonal kultur, samt et møte mellom profesjonelle aktører og amatører.

Det ligger lange historiske tradisjoner bak dagens utforming av Peer Gynt-stemnet. Det første stemnet ble arrangert allerede i 1928, som en 100-års markering av Ibsensfødsel. ”Peer Gynt” og ”Hærmendene paa Helgeland” ble framført av turnerende skuespillere fra Oslo på en utescene på stemneplassen Kåja på Vinstra lørdag og søndag 9. og 10. juni. Forestillingene samlet i alt ca. 650 publikummere.

Siden 1967, da stemnet ble arrangert som en 100-års markering av Henrik Ibsen sitt brev til foreleggeren sin i København med Peer Gynt-manuset, har stemnet blitt arrangert hvert år. Den gang var programmet en blanding av folkelige og seriøse innslag. I dag trekker Peer Gynt-stemnet rundt 23000 tilskuere hvert eneste år.

 

Del denne siden

logo negativ

Sosiale medium

Følg oss på Facebook
Følg oss på YouTube
Følg oss på Instagram

af
aftenposten
gudbrandsdal-energi
sparebank1