Dronningen og Opdahl.
Dato
Åpning 5. kl. 14:00 - 17:00, 6. - 13. august kl. 11:00 - 17:00
Barn
Gratis
Voksne
Gratis

Utstillingen har åpent fra kl. 14.00 – 17.00 på åpningsdagen den 5. august, de resterende dagene holder utstillingen åpent fra kl. 11.00 – 17.00

Peer Gynt Kunstutstilling

Årets Peer Gynt kunstnere er H. M. Dronning Sonja og Ørnulf Opdahl

Det er et årelangt og helt spesielt kunstnerisk vennskap som blir belyst og vist frem, når H.M. Dronning Sonja og Ørnulf Opdahl i sommer står bak årets kunstutstilling under Peer Gynt-stemnet.

 

Utstillingen, som inkluderer både grafiske trykk og keramikk, vises på Peer Gynt-huset på Vinstra. Som bakteppe for utstillingen har H.M. Dronning Sonja og Opdahl latt seg inspirere av natur og landskap. Naturen står sentralt for begges kunstnerskap, et valg ikke nødvendigvis gjort for å gjenskape det naturtroe, men for derigjennom å fremkalle stemninger og motiver som også kan ses på som bilder på menneskesinnet. I lys av dette finner vi også paralleller til Ibsens utforming av det dramatiske diktet «Peer Gynt». Gallerist for salgsutstillingen er Galleri Zink.

Vær velkommen til et helt spesielt kunstnermøte mellom H.M. Dronning Sonja og Ørnulf Opdahl.

Stortingspresident Olemic Thommessen åpner utstillingen 5. august kl. 14.00 og Ingar Sletten Kolloen har ei samtale med kunstnerne. I forbindelse med åpningen deler vi ut prisen til årets vinner av Øivind Berghs minnepris.