Play video
Dato
7. august, kl. 20.00
Barn
150 - 170,-
Voksne
300 - 350,-

Utvid opplevelsen med Peer Gynt-middag på Rudi Gard kl. 17.00.

Menyen er inspirert av bukkerittet, og ingrediensene er hentet fra Peer Gynt sitt rike; Reinsdyrfilet med blåbærsaus, ovnsbakte mandelpoteter fra Tromsnes i Fåvang, godt tilbehør, og dessert med jordbær fra Kaurstad-bonden i Ringebu! Bestill bord på www.rudigard.no.

Gå til bestilling

Kyrkjekonsert: “Peer Gynt sitt DNA”

Med Charlotte Frogner og Dag Arnesen Trio

En unik konsert i Sør-Fron kirke under Peer Gynt-stemnet. Gjennom jazz og eventyr skal vi finne Peer Gynt sitt DNA. Med Charlotte Frogner og Dag Arnesen Trio.

Skuespiller Charlotte Frogner, kjent fra «Peer Gynt» på Gålå og som vestkantfrue i NRKs ”Side om Side”, har tatt utfordringen: i et jazzmusikalsk lydbilde gir hun oss de opprinnelige segnene og historiene om Peer Gynt. Musikken er det «Dag Arnesen Trio» som står for.

Jazzpianisten Dag Arnesen kommer fra Griegs fødeby, Bergen, og har fordypet seg i Grieg og musikken den romantiske komponisten var inspirert av: norske folketoner. Charlotte Frogner vil selv bidra med vokal, og sammen med musikerne kommer de til å tolke musikk vi kjenner på en ny måte.

Jazzbandet til Dag Arnesen står for det musikalske bakteppet.

Historiene om Per fra Gudbrandsdalen spiller en større rolle i Ibsens «Peer Gynt» enn mange er klar over. Segnene om bukkerittet, om bøygen og om seterjentene fant Ibsen i Peter Christen Asbjørnsens «Norske Huldre-Eventyr og Folkesagn». Charlotte Frogner vil fortelle disse historiene slik eventyrsamleren Asbjørnsen skrev dem ned og, sammen med Dag Arnesen, gi disse fortellingene tonefølge basert på Grieg og hans DNA, folkemusikken.

– Under årets Peer Gynt-stemne feirer vi i 10 dager til ende at Ibsens ”Peer Gynt” fyller 150 år. Konsertforestillingen ”Peer Gynt sitt DNA” og Høgfjellskonserten ”Ved Rondane” er begge unike urpremierer laget til feiringen, sier kunstnerisk leder i Peer Gynt AS Iren Reppen. – Dette gleder vi oss til å presentere for publikum! Det blir spennende å oppleve Charlotte Frogner i en helt ny sammenheng, avslutter Reppen.

Charlotte Frogner

Charlotte Frogner er utdannet ved Teaterhøyskolen. Hun har vært ansatt ved Det norske teatret siden 2004. Under Komiprisen 2009 vant hun klassen årets gjennombrudd for sin rolle i Evig ung. Under Seoul International Drama Awards 2009 vant hun prisen for beste skuespillerinne  for sin rolle i Hvaler. Hun har spilt mange kjente teaterstykker, i filmer og i ulike tv-serier, blant annet Side om Side. Hun er også en meget dyktig sangerinne.

Dag Syver Arnesen

Dag Syver Arnesen er en prisbelønt norsk jazzpianist med et titall utgivelser.
Arnesen studerte klassisk piano under Jiri Hlinka ved byens konservatorium og fikk engasjement ved Den Nationale Scene. Etter hvert gikk han til jazzen, og spilte på 70-tallet Arvid Genius’ orkestre, ledet egne trioer, kvartetter, septetter og 13-tett
er. Sammen med bassisten Ole Marius Sandberg og trommeslageren Ivar Thormodsæter danner han Dag Arnesen Trio.