Gå til hovedinnhold

Kunstutstilling

"Risset på øyet" av Lars Elling. Unik salgsutstilling i galleri Låven. De rustikke tømmerveggene inne i Galleri Låven dekkes i august av verker av Lars Elling.

Pris fra
Tid
Sted
Dato

Velkommen til kunstutstilling

De rustikke tømmerveggene inne i Galleri Låven dekkes i august av verker av Lars Elling. Men ikke i den kjølige nordiske koloritten slik hans bilder vanligvis har. Siennarødt og pudderblått dominerer. For Lars Elling har tatt turen til Afrika underarbeidet med utstillingen, samme kontinent som den mystiske tredjeakten foregår mystiske tredjeakten i Peer Gynt foregår.

Elling vil finne punkter der hans fantasier møter Ibsens

- Jeg har jo alltid vært kjent som en litterær maler. Bildene forteller en historie, men med manglende biter og oppbrutt logikk. Mange har sammenliknet mine malerier med enakters teaterstykker, innenfor den absurde tradisjonen- Becket, Ionesco etc. Ibsens psykologiske dramaer har alltid opptatt meg. Peer Gynt, som skiller seg ut i Ibsens produksjon slik Skrik gjør det i Munchs, veksler sømløst mellom realistiske scenarier og det surrealistiske idédramaet. Jeg har ikke til hensikt å illustrere stykket, det er det mange som har gjort, men å finne punkter der Ibsens fantasier og mine møtes. Interessant er det også at den mystiske tredjeakten foregår på det samme kontinentet jeg befinner meg på, under arbeidet med utstillingen. Min vanligvis så kjølige nordiske koloritt endrer seg her nede hvor siennarødt og pudderblått dominerer, sier Lars Elling.

Jeg har ikke til hensikt å illustrere stykket, det er det mange som har gjort, men å finne punkter der Ibsens fantasier og mine møtes.
Lars Elling,
Kunstner

Lars Elling i samtale med Ellen Horn

Bli bedre kjent med multikunstneren som aldri slutter å imponere i denne samtalen med kulturfestivalen Peer Gynts kunstneriske leder.

Samtalen er på Høyloftet Restaurant lørdag 6. august kl. 12.00

Gratis inngang.

Les mer om samtalen her

Om Lars Elling

Lars Elling har hatt stor suksess både i Norge og internasjonalt med utstillinger rundt omkring i Europa og i USA. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Arbeidene hans er blitt innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Trondheim Kunstmuseum, Norsk Kulturråd og Europakommisjonen. Han har vunnet en rekke priser i inn- og utland. Elling har også vært både avistegner og bokillustratør, og mottatt en rekke priser for disse bøkene, blant annet gull i Årets vakreste bøker to ganger. I mars 2022 ga han ut sin første roman, «Fyrstene av Finntjern», som har fått strålende kritikker og gikk rett inn på bestselgerlista.

Utstillingen er i samarbeid med Galleri Brandstrup og Galleri Zink.

Flere arrangementer

Ved korsveien

Kulturjournalist Hilde Sandvik i samtale med ulike gjester som setter Peer Gynt inn i et samtidsperspektiv.
Dato
6.-13. august

Peer Gynt på Gålå

Regi: Per-Olav Sørensen. Med Aksel Hennie, Gjertrud Jynge, Mimmi Tamba m.fl.
Dato
5.-13.august

Peer Gynt-festen

Med Maren Lundby, Tinashe Williamson, Synne Vo, Mimmi Tamba, Dennis Storhøi m.fl
Dato
6. august