(Foto: Erika Hebbert)
Dato
6. august, kl. 20.00
Barn
150 - 175,-
Voksne
300 - 350,-

Solveig – en teaterkonsert med Heidi Ruud Ellingsen

Solveig kalles ofte verdens minste hovedrolle og med denne teaterkonserten ønsker Heidi å fortelle hennes versjon av historien; om seg selv, sitt liv og om forholdet til Peer Gynt.

Heidi Ruud Ellingsen spilte Solveig i «Peer Gynt» på Gålå i 2014 og 2015, og det var der hun fikk ideen til forestillingen: – Hvorfor er jeg bare en del av historien, og ikke en historie i meg selv? Jeg sitter bak en stein på tredje timen mens jeg venter på å få komme inn og synge Solveigs sang. Det er sommeren 2015, jeg er på Gålå.  Jeg venter, gjennom vinter og vår, i alle fall gjennom minusgrader og begynnende urinveisinfeksjon. tankene mine går til Solveig. hun satt ikke bare i tre timer og ventet på å få synge en sang. Neida, hun ventet i 60 år, alene i en gudsforlatt jordhytte.

På hva? Hvordan holdt hun ut? Var hun virkelig så tålmodig og trofast? Kunne det finnes en parallell ufortalt historie om Solveig? Denne historien ønsket jeg å skape. Sammen med Rolf Kristian Larsen på manus og Erlend Skomsvoll på musikk/komposisjon startet vi utforskningen av Solveigs liv. Vi har fått med oss Thorhildur Thorleifson på regi, og et stjernelag av musikere. Jeg gleder meg enormt til å komme tilbake til Gudbrandsdalen med Solveigs historie, slik vi ser henne i dag. Det kunne ikke vært et bedre sted å ha urpremieren, siden ideen ble født her. Når man en gang har vært med på dette eventyret som Peer Gynt på Gålå er, føler i alle fall jeg at jeg for alltid vil ha en sterk tilhørighet til Peer Gynt familien på Gålå. Jeg ønsker alltid å komme tilbake, sier Heidi Ruud Ellingsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)


(Foto: Bård Gundersen)

Billettsalget til teaterkonserten SOLVEIG er nå åpnet.  For at de som kjøper billetter først skal få de beste plassene vil plassene i kirka være nummerert.

MED: Heidi Ruud Ellingsen
DRAMATIKER: Rolf Kristian Larsen
KOMPONIST OG MUSIKER: Erlend Skomsvoll
MUSIKK: Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen

DATO: Tirsdag 6. august 2019 kl. 20.00
STED: Sør-Fron kirke (nummererte plasser)

PEER GYNT-MIDDAG PÅ RUDI GARD FØR FORESTILLINGEN

Kl. 17.00 Peer Gynt – 30-års jubileumsmiddag
med Per Tofte, Mari Maurstad, Aage Kvalbein, Håkon Sveen, Reidar Stangenes og Ellen Horn

Peer Gynt ved Gålåvatnet feirer 30 år, og Per Tofte spilte hovedrollen de første årene av dette eventyret. I samtale med Ellen Horn tar han frem gode og muntre minner fra sin tid med Peer ved Gålåvatnet. Det samme gjør Mari Maurstad sammen med Aage Kvalbein, Håkon Sveen og Reidar Stangenes.

Menyen er inspirert av bukkerittet, og råvarene er hentet fra Peer Gynts rike; Reinsdyrfilet med blåbærsaus, ovnsbakte mandelpoteter fra Tromsnes i Fåvang og godt tilbehør, og dessert med jordbær fra Kaurstad-bonden i Ringebu! Og middagen blir servert i omgivelser der til og med Peer selv kunne finne på å dukke opp.

Ellen Horn avslutter middagen med ein introduksjon til Solveig-konserten i Sør-Fron kyrkje.

DATO: Tirsdag 6. august 2019 kl. 17.00
STED: Rudi Gard

PAKKEPRIS: Bestiller du middag og konsertbillett samtidig får du kr. 100,- i rabatt.