Dato
10. august 2017, kl. 13.30
Voksne
50,-

Verdivegen

Vi går en lett tur og reflekterer rundt Peer Gynt sine dilemmeaer

«Om blodet er aldri så tynt, n’kjenne seg støtt i slekt me’om Peer Gynt». Ibsen sin tekst er like relevant for oss nå, 150 år etter at den ble skrevet.

Bli med på en vakker vandring rundt Valsvatnet på Gålå, samtidig som du blir utfordret på hvem du er. Underveis på turen blir du presentert for tre ulike dilemma fra stykket, som du lett kan sette deg inn i, selv om du ikke kjenner Peer Gynt så godt. Verdivegen har vært gjennomført flere ganger, og er en måte å bli bedre kjent med dramaet, samtidig som du kanskje blir bedre kjent med deg selv. Vandringen er ca. fem kilometer i lett turterreng. Oppmøte ved Stabburstrappa på arenaen, der en av karakterene fra dramaet vil sende deg ut i naturen med noe å tenke på.

I Peer Gynt utfordrer Ibsen fristelser og faenskap. På den ene siden er Peer Gynt en visjonær med høye mål – med en keiserdrøm. På den andre siden er han en unnvikende storskryter som skyr ansvar. Ibsens aktualitet ligger i gjenkjennelsen. Om blodet er aldri så tynt, en kjenner seg alltid i slekt med Peer Gynt.