Gå til hovedinnhold

NRK Sykkelsommer på Peer Gynt Arena

Lørdag 22. juli var vi så heldige å få NRK Sykkelsommer på besøk på Gålå! Mimmi Tamba og Aksel Hennie var både gjester og spilte en scene fra Peer Gynt, og våre frivillige skuespillere Betina og Tomine var også flotte gjester. Se hele sendingen her!

Jeg så forestillingen i fjor, jeg kan virkelig anbefale den!
Nadia Hasnaoui,
Programleder, NRK Sykkelsommer

Nær 700 glade gjester benket seg lørdag i amfiet ved Gålåvatnet for å få med seg innspillingen av kveldssendingen til NRK Sykkelsommer med Nadia Hasnaoui og Amir Horori som programledere.

Blant gjestene i sendingen var to av våre frivillige skuespillere, Betina Nylund og Tomine Giverhaug, som fortalte om hvordan det er å være en del av den store Peer Gynt-familien.

Mimmi Tamba (Solveig) og Aksel Hennie (Peer Gynt) spilte en scene fra Peer Gynt på Gålå, og var også gjester i sendingen. Hvordan kjenner Aksel Hennie seg igjen i Peer Gynt? Hvorfor er Mimmi Tamba blitt så glad i Solveig, og hva tror hun Solveig ser i Peer Gynt som ingen andre ser? Hvorfor er Peer Gynt (skrevet i 1867) så aktuelt og gjenkjennelig i dag? Er det blitt for vanskelig å finne seg selv i mylderet av andre folk og valg? Og hvilke grep tas for å gjøre forestillingen så forståelig som mulig? Se sendingen i linken under og hør Aksel og Mimmis tanker om dette!

I sendingen var det også tilbakeblikk fra sykkelturen fra Ringebu til Gålå tidligere på dagen, og våre gode naboer og venner Ivar Nord/Gålå Handel og Knut Lyng/Røsslyngstua var også med i sendingen.

Se NRK Sykkelsommer på Gålå her

Eller klikk deg direkte til klippet du vil se her:

Frivilligskuespillerne Betina Nylund og Tomine Giverhaug som gjester

Aksel Hennie og Mimmi Tamba i scene fra Peer Gynt på Gålå og i samtale med Nadia Hasnaoui

Du kan også se sykkeletappen Ringebu-Gålå her

Vil du følge Nadia Hasnaoui sin anbefaling og se Peer Gynt på Gålå:

Bestill billett til Peer Gynt på Gålå