Gå til hovedinnhold

Aktuelt

Talentstipendet 2023

Er du - eller kjenner du noen - mellom 13 og 25 år med et kunstnerisk talent? Søk Talentstipendet på kr. 30.000,- innen 30. juni!

Ny Mor Åse

Liv Bernhoft Osa spiller Mor Åse på Gålå i sommer. Det er første gang den erfarne skuespilleren spiller i Peer Gynt. Se video fra kostymeprøven!

Peer Gynt-toget er på skinnene

Den 3. mai sendte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård Peer Gynt-toget ut på sin jomfrutur langs Dovrebanen. Der skal det nå kjøres av SJ Norge daglig til 15. august. Se video og bilder av Peer Gynt-toget og av lanseringen her!

Lise Klaveness er Årets Peer Gynt 2023

Stortingsrepresentantene har stemt fram Lise Klaveness som Årets Peer Gynt 2023. Hun kommer for å motta prisen under Peer Gynt-festen i nye Vinstra Park 8. august 2023.

Siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt og nye skuespillere på scenen

I sommer blir det siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt på Gålå. Og han får selskap av to nye skuespillere på scenen: Rådebank-skuespilleren Maja Christiansen og Hedda-prisvinneren Frode Winther

Litt Peer i oss alle

"Per-Olav Sørensen har sagt at han ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» lettere tilgjengelig. Det har han klart." (Aftenposten). I dette intervjuet forteller regissør Per-Olav Sørensen om sin tolkning av Peer Gynt. - Det er et ærlig forsøk på å gjøre Peer Gynt så forståelig som mulig. Vi har alle deler av Peer Gynt i oss, sier han.

Stjernetreff i Oslo - se video

Aksel Hennie, Per-Olav Sørensen, Ellen Horn og det kunstneriske laget for Peer Gynt på Gålå møttes i Oslo for å forberede Peer Gynt på Gålå 2023. Se video her!

Siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt og nye skuespillere på scenen

I sommer blir det siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt på Gålå. Og han får selskap av to nye skuespillere på scenen: Rådebank-skuespilleren Maja Christiansen og Hedda-prisvinneren Frode Winther

Er du vår nye kollega?

Vi trenger flere gode kollegaer som kan bli med oss på laget og skape en av landets mest spektakulære kulturfestivaler. Se alle stillinger og søk her!

Kulturfestivalen Peer Gynt tilbake på Statsbudsjettet!

- Folk over hele landet skal ha tilgang til scenekunst av høy kvalitet. Det er noe vi virkelig satser på! Derfor er jeg glad for at vi i budsjettet nå foreslår å øke tilskuddet til Kulturfestivalen Peer Gynt med 1 million kroner. Og dere er tilbake på Statsbudsjettet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Peer Gynt er definitivt hælt ekte

Prosjektgruppa bak podkasten «Hælt ekte» har intervjuet hovedrolleinnehaveren i Peer Gynt på Gålå, Aksel Hennie. Episoden i sin helhet finnes der du hører podkast, men deler av intervjuet kan du lese her.

Se film fra Peer Gynt på Gålå 2022

Peer Gynt på Gålå i Per-Olav Sørensen regi og med Aksel Hennie i hovedrollen er tilbake i 2023! Publikum og anmeldere var over seg av begeistring etter premieren i 2022, og her kan du se klipp fra forestillingen.

Se bilder fra Peer Gynt på Gålå 2022

Endelig kan vi vise dere de første bildene med kostymer fra Peer Gynt på Gålå 2022!

Se første film fra Peer Gynt-prøvene

Se de første levende bildene fra prøvene til Peer Gynt på Gålå! Og nå er generalprøven lagt ut for salg!

Bli med som frivilllig

Se film fra da den store Peer Gynt-familien møttes tidligere i sommer! Våre frivillige betyr alt for oss - uten dem, ingen kulturfestival!

Se bilder fra leseprøven til Peer Gynt på Gålå

Bli med inn og få en sniktitt!

ny peer gynt logo

Kulturfestivalen Peer Gynt lanserer nytt visuelt design

Det nye uttrykket skal forene fortid og framtid, og skape begeistring for norsk kulturhistorie.

Sniktitt fra møte med kreativt team

Det kreative teamet bak Peer Gynt på Gålå var nylig samlet til et arbeidsmøte i Oslo. Bli med inn, og få en sniktitt med bilder og film!

Bilde av Maren Lundby

Maren Lundby er Årets Peer Gynt 2022

Vi gratulerer, og gleder oss til å hylle henne på Gålå 6. august! Les hvorfor hun fikk prisen her.