Gå til hovedinnhold

Aktuelt

Bli med på leseprøve til Peer Gynt på Gålå

Alt er i rute til sommerens Peer Gynt på Gålå, og nylig møttes skuespillerne og det kunstneriske laget til en siste leseprøve før de møtes på Gålå 10. juli. Bli med inn og se video og bilder!

Bjørg Pas er vinner av Øivind Berghs minnepris 2024 (Foto: Magnus Skrede).

Bjørg Pas er årets vinner av Øivind Berghs minnepris

Hun får prisen overrakt under Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 10. august, der hun også vil kvittere for prisen ved å spille både solo og sammen med Ensemble Allegria.

Unik intimkonsert med Arve Tellefsen, Buen & Bjerkestrand og ekstra oppsetning med Horn & Mytting

For første gang inntar Kulturfestivalen Peer Gynt Ringebu Prestegard og Stavkirke, og ønsker velkommen til unike opplevelser i historiske rammer søndag 4. august.

Komplett topplag klare for Peer Gynt på Gålå

Med skuespillerne Hanna-Maria Grønneberg og Nader Khademi og musikere i verdensklasse er topplaget for Peer Gynt på Gålå komplett.

Tre generasjoner Ousdal

I sommerens Peer Gynt på Gålå medvirker tre generasjoner Ousdal: Abel Ousdal-Ellingsen som "Peer 7 år", Mads Ousdal som "Peer Gynt" og Sverre Anker Ousdal som "Stemmen". Se intervju i NRK Dagsrevyen her.

Årets Peer Gynt 2024

Stortingsrepresentantene har stemt fram Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup som Årets Peer Gynt 2024. Prisen overrekkes under Peer Gynt-festen i Vinstra Park 3. august.

Planlegg din festivalopplevelse

Kunstnerisk leder Ellen Horn har satt sammen et mangfoldig festivalprogram og vil røske skikkelig tak i oss, og få oss til å både le og gråte!

Video og podcast med Erik Ulfsby

Påtroppende kunstnerisk leder for kulturfestivalen Peer Gynt, Erik Ulfsby, har vært gjest hos Bergljot Geist i Ibsens salong. Se video eller hør podcast her!

Slik blir Peer Gynt på Gålå 2024

Er du spent på sommerens Peer Gynt på Gålå? Se video der regissør Erik Ulfsby, scenograf Arne Nøst og musikalsk leder Kjetil Bjerkestrand røper sine planer!

Bli med som frivillig skuespiller

Har du lyst til å stå være med som frivillig skuespiller i Peer Gynt på Gålå i 2024-25?

Erik Ulfsby er ny kunstnerisk leder fra 2025

Erik Ulfsby tar over som kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt fra 2025. Han overtar stillingen etter Ellen Horn, som har hatt det kunstneriske ansvaret for festivalen de siste seks årene, fra 2019-24.

Nye stjerneskuespillere klare til Peer Gynt på Gålå

Regissør Erik Ulfsby har plukket fra øverste hylle og fått med seg Ane Dahl Torp, Bjørn Sundquist, Svein Tindberg og Maria Kristine Hildonen til Peer Gynt på Gålå. Se video fra leseprøven!

Trygve Liahagen er årets vinner av Øivind Berghs minnepris

Han får prisen overrakt under KORK sin julekonsert på Rudi Gard 24. november, der han også vil kvittere for prisen ved å spille sammen med KORK.

Mads Ousdal er tilbake

10 år etter at han sto på scenen som Peer Gynt på Gålå for første gang, er Mads Ousdal tilbake. Hele det kunstneriske laget med regissør Erik Ulfsby i spissen som sto bak den forrige suksessforestillingen er med.

Se bilder fra Peer Gynt på Gålå 2023

Vår fotograf Bård Gundersen tok fantastiske bilder fra Peer Gynt på Gålå 2023 - her kan du se et utvalg!

Kulturfestivalen Peer Gynt 2023 AVLYSER resten av arrangementene

Resten av arrangementene under kulturfestivalen Peer Gynt 2023 avlyses.

Åpning og premiere 2023

Stor var gleden når næringsminister Jan Christian Vestre kunne erklære kulturfestivalen Peer Gynt for offisielt åpnet! Åpnet ble også årets Peer Gynt-utstilling, med Anna Sigmond Gudmundsdottir.

Se bilder fra Peer Gynt på Gålå 2023

Vår fotograf Bård Gundersen rakk heldigvis å ta fantastiske bilder fra Peer Gynt på Gålå 2023 - her kan du se et utvalg!

NRK Sykkelsommer på Peer Gynt Arena

Lørdag 22. juli var vi så heldige å få NRK Sykkelsommer på besøk på Gålå! Mimmi Tamba og Aksel Hennie var både gjester og spilte en scene fra Peer Gynt, og våre frivillige skuespillere Betina og Tomine var også flotte gjester. Se hele sendingen her!

Hun er årets Peer Gynt-kunstner

Anna Sigmond Gudmundsdottir er årets Peer Gynt-kunstner, og hennes verk kan du se i Galleri Låven på Gålå 4.-12. august. Vår fotograf Bård Gundersen har møtt henne - se videointervju her!

Ny Mor Åse

Liv Bernhoft Osa spiller Mor Åse på Gålå i sommer. Det er første gang den erfarne skuespilleren spiller i Peer Gynt. Se video fra kostymeprøven!

Peer Gynt-toget er på skinnene

Den 3. mai sendte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård Peer Gynt-toget ut på sin jomfrutur langs Dovrebanen. Der skal det nå kjøres av SJ Norge daglig til 15. august. Se video og bilder av Peer Gynt-toget og av lanseringen her!

Lise Klaveness er Årets Peer Gynt 2023

Stortingsrepresentantene har stemt fram Lise Klaveness som Årets Peer Gynt 2023. Hun kommer for å motta prisen på Kulturfest i Vinstrahallen fredag 20. oktober 2023.

Siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt og nye skuespillere på scenen

I sommer blir det siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt på Gålå. Og han får selskap av to nye skuespillere på scenen: Rådebank-skuespilleren Maja Christiansen og Hedda-prisvinneren Frode Winther

Litt Peer i oss alle

"Per-Olav Sørensen har sagt at han ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» lettere tilgjengelig. Det har han klart." (Aftenposten). I dette intervjuet forteller regissør Per-Olav Sørensen om sin tolkning av Peer Gynt. - Det er et ærlig forsøk på å gjøre Peer Gynt så forståelig som mulig. Vi har alle deler av Peer Gynt i oss, sier han.

Stjernetreff i Oslo - se video

Aksel Hennie, Per-Olav Sørensen, Ellen Horn og det kunstneriske laget for Peer Gynt på Gålå møttes i Oslo for å forberede Peer Gynt på Gålå 2023. Se video her!

Siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt og nye skuespillere på scenen

I sommer blir det siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt på Gålå. Og han får selskap av to nye skuespillere på scenen: Rådebank-skuespilleren Maja Christiansen og Hedda-prisvinneren Frode Winther

Er du vår nye kollega?

Vi trenger flere gode kollegaer som kan bli med oss på laget og skape en av landets mest spektakulære kulturfestivaler. Se alle stillinger og søk her!

Kulturfestivalen Peer Gynt tilbake på Statsbudsjettet!

- Folk over hele landet skal ha tilgang til scenekunst av høy kvalitet. Det er noe vi virkelig satser på! Derfor er jeg glad for at vi i budsjettet nå foreslår å øke tilskuddet til Kulturfestivalen Peer Gynt med 1 million kroner. Og dere er tilbake på Statsbudsjettet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Peer Gynt er definitivt hælt ekte

Prosjektgruppa bak podkasten «Hælt ekte» har intervjuet hovedrolleinnehaveren i Peer Gynt på Gålå, Aksel Hennie. Episoden i sin helhet finnes der du hører podkast, men deler av intervjuet kan du lese her.

Se film fra Peer Gynt på Gålå 2022

Peer Gynt på Gålå i Per-Olav Sørensen regi og med Aksel Hennie i hovedrollen er tilbake i 2023! Publikum og anmeldere var over seg av begeistring etter premieren i 2022, og her kan du se klipp fra forestillingen.

Se bilder fra Peer Gynt på Gålå 2022

Endelig kan vi vise dere de første bildene med kostymer fra Peer Gynt på Gålå 2022!

Se første film fra Peer Gynt-prøvene

Se de første levende bildene fra prøvene til Peer Gynt på Gålå! Og nå er generalprøven lagt ut for salg!

Bli med som frivilllig

Se film fra da den store Peer Gynt-familien møttes tidligere i sommer! Våre frivillige betyr alt for oss - uten dem, ingen kulturfestival!

Se bilder fra leseprøven til Peer Gynt på Gålå

Bli med inn og få en sniktitt!

ny peer gynt logo

Kulturfestivalen Peer Gynt lanserer nytt visuelt design

Det nye uttrykket skal forene fortid og framtid, og skape begeistring for norsk kulturhistorie.

Sniktitt fra møte med kreativt team

Det kreative teamet bak Peer Gynt på Gålå var nylig samlet til et arbeidsmøte i Oslo. Bli med inn, og få en sniktitt med bilder og film!

Bilde av Maren Lundby

Maren Lundby er Årets Peer Gynt 2022

Vi gratulerer, og gleder oss til å hylle henne på Gålå 6. august! Les hvorfor hun fikk prisen her.