Gå til hovedinnhold

Siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt og nye skuespillere på scenen

I sommer blir det siste sjanse til å se Aksel Hennie som Peer Gynt på Gålå. Og han får selskap av to nye skuespillere på scenen: Rådebank-skuespilleren Maja Christiansen og Hedda-prisvinneren Frode Winther

- Jeg er grenseløst stolt over å ha fått Aksel Hennie til å spille sin strålende tolkning av Peer Gynt - i Peer Olav Sørensens regi - en siste gang til, sier kunstnerisk leder Ellen Horn. – Men sommeren 2023 er det siste sjanse til å oppleve Aksel Hennie i denne gripende, sterke og visuelle oppsetningen, med mor og datter Guri Johnson og Mimmi Tamba som Mor Åse og Solveig, omgitt av et enestående ensemble og tallrike frivillige skuespillere, fortsetter Horn.

Ikke et sete var ledig i amfiet under fjorårets åtte forestillinger av Peer Gynt på Gålå. Applausen ville ingen ende ta, tilbakemeldingene fra publikum var strålende og hele 97 % av publikum svarte i publikums-undersøkelsen at de ville anbefale andre å se forestillingen. Nå kommer den tilbake - ett år til - med noen små justeringer og to nye skuespillere.

- Å spille Peer Gynt på Gålå var en helt unik opplevelse som jeg alltid kommer til å ta med meg. Jeg gleder meg enormt til å gjøre det igjen, sier Aksel Hennie.

Maja Christiansen spiller Ingrid og Anitra, og Frode Winther spiller bl.a. Dovregubben i Peer Gynt på Gålå i 2023 (Foto Maja Christiansen: Lars Opstad)

Rådebank-skuespiller og Hedda-prisvinner inn som nye skuespillere

Det er to nye skuespillere i sommerens Peer Gynt på Gålå: Frode Winther skal spille Dovregubben og Maja Christiansen skal spille Ingrid og Anitra.

Frode Winther er skuespiller ved Det Norske Teatret, har vunnet flere Hedda-priser og har bred erfaring fra teater, film og tv. Han har tidligere arbeidet for Hålogaland Teater, Den Nationale Scene (DNS), hatt flere små og store roller i norsk film og tv og spilt i flere spel. - Jeg har sett Peer Gynt på Gålå flere ganger, og lenge hatt lyst til å stå på den scenen. Nå gleder jeg meg veldig til å bli kjent med den fine gjengen og området som jeg har hørt så mye fint om, sier Frode Winther. - Jeg har spilt i flere spel og det å jobbe med frivillige er alltid stor stas, så det gleder jeg meg til å gjøre igjen, sier han.

Maja Christiansen spilte rollen som Hege Husby i NRK-serien Rådebank, og for denne rollen ble hun nominert til Gullruten i 2021 og 2022 og Seriekritikerprrisen i 2022. Hun har spilt i bl.a. Riksteatrets «Mio, min Mio», Oslo Nyes «Snøfall», og i TV2-serien «Julestjerna» regissert av Per-Olav Sørensen. Hun har også jobbet som teaterinstruktør og regissør for barn og ungdom i flere år. - Jeg er veldig spent og gleder meg veldig til å spille i Peer Gynt på Gålå, sier Maja Christiansen. - Jeg blir helt lamslått av norsk natur, og bare tanken på det å kunne spille i det fantastiske landskapet sammen med masse fine folk gleder jeg meg veldig til, fortsetter hun.

- Det var viktig å opprettholde nivået fra i fjor da vi skulle ha nye skuespillere til produksjonen, og med Frode Winther og Maja Christiansen har vi fått to utrolig begavede skuespillere. Frode med sin brede erfaring fra både teater, tv og film, og Maja som et av de fineste skuespillertalentene vi har her i Norge både på tv, film og teater. Det skal bli fint å jobbe med dem begge, sier regissør Per-Olav Sørensen.

Små justeringer

Regissør Per-Olav Sørensen og resten av det kunstneriske laget er alle ettertraktede kunstnere i inn- og utland. Nylig var de samlet i Oslo for å planlegge sommerens forestilling. - Det er det samme kunstneriske laget som var på Gålå i 2022 som kommer tilbake. Nå har vi vært samlet, og selv om det er den samme forestillingen kommer vi til å gjøre noen små justeringer som gjør den om mulig enda litt bedre, sier regissør Per-Olav Sørensen.

- De endringene vi gjør betyr at de som var der i fjor, må komme og se den igjen. Og de som ikke var der i fjor, må komme og se i år – for dette blir siste sjanse til å se denne oppsetningen, sier regissør Per-Olav Sørensen.

Se video med Aksel Hennie, Per-Olav Sørensen og Ellen Horn om Peer Gynt 2023

Film: Bård Gundersen

Kunstnerisk lag og medvirkende i Peer Gynt på Gålå 2023

KUNSTNERISK LAG
Regissør: Per-Olav Sørensen
Scenograf: Geneviève Lizotte
Koreograf og co-regissør: Thea Bay
Komponist: Kristian Eidnes Andersen
Co-komponistm og musiker: Hans-Kristian Kjos Sørensen 
Kostymedesigner: Oddfrid Ropstad
Lys- og videodesigner: Reidar Richardsen
Maskedesigner: Tonje Lie
Produsent: Eline Lysen Paulsen
Kunstnerisk leder for kulturfestivalen Peer Gynt: Ellen Horn

SKUESPILLERE
Aksel Hennie – Peer Gynt
Guri Johnson – Mor Åse
Dennis Storhøi – Knappestøperen m.fl.
Mimmi Tamba - Solveig
Frode Winther – Dovregubben m.fl.
Maja Christiansen – Ingrid, Anitra
Eivin Nilsen Salthe - Aslak Smed, Den magre m.fl.
Ameli Agbota – Den grønnkleddde m.fl.
Tom Styve – Mads Moen, Kapteinen m.fl.
Hans-Kristian Kjos Sørensen - musiker
40 frivillige skuespillere

Se video fra Peer Gynt på Gålå 2022

Film: Bård Gundersen