Gå til hovedinnhold

Komplett topplag klare for Peer Gynt på Gålå

Med skuespillerne Hanna-Maria Grønneberg og Nader Khademi og musikere i verdensklasse er topplaget for Peer Gynt på Gålå komplett.

Regissør Erik Ulfsby kan stolt presentere det komplette laget i sommerens Peer Gynt på Gålå. - Det er et helt fantastisk lag! Jeg er så begeistret over alt fra de mange dyktige frivillige til hele topplaget av Norske skuespillere og musikere som skal være med å realisere Peer Gynt på Gålå i sommer!, sier Erik Ulfsby.

Fra før er det kjent at Erik Ulfsby har fått med seg Ane Dahl Torp, Bjørn Sundquist, Svein Tindberg og Maria Kristine Hildonen til å dele scenen med hovedrolleinnehaver Mads Ousdal i sommerens Peer Gynt på Gålå. Nå er de to siste skuespillerne klare, og også denne gang har Ulfsby plukket fra øverste hylle:

Hanna-Maria Grønneberg skal spille Solveig, og Nader Khademi skal bekle rollene som Aslak Smed, Hofftroll, Monsieur Ballon, Begriffenfeldt og Kokken.

- Ibsen er en av grunnene til at jeg ble skuespiller

- Peer Gynt på Gålå er noe man har lyst til å gjøre i karrieren, så det var lett å si ja når Erik Ulfsby ringte. Det blir kjempespennende, krevende og gøy, sier Hanna-Maria Grønneberg. Hun har sett forestillingen på Gålå flere ganger, og husker fortsatt da hun så den for første gang som barn. - Det gjorde et sterkt inntrykk på meg, der jeg satt under regn-ponchoen. Det er noe med hele opplevelsen som er unikt, sier hun.

Hun forteller videre at en av grunnene til at hun ble skuespiller, skyldes Henrik Ibsen. - Ett av mine første møter med teater var et Ibsen-stykke. Jeg tror en av grunnene til at jeg ble skuespiller, var at jeg ble introdusert til Ibsen tidlig. Jeg er veldig glad i Ibsen, og min store kjærlighet til teater går gjennom hans stykker, fortsetter hun.

Hanna-Maria er også sanger, og har allerede hatt et godt musikalsk møte med Kjetil Bjerkestrand som er musikalsk ansvarlig for Peer Gynt på Gålå. - Jeg er veldig glad for at jeg skal synge med Grieg i bunnen, sier Hanna-Maria Grønneberg.

- Hanna-Maria er en fantastisk god skuespiller jeg har vært oppmerksom på lenge. Hun er også er strålende og veldig musikalsk sanger, så hun er som skapt for Solveig-rollen, sier regissør Erik Ulfsby.

Hanna-Maria Grønneberg er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo, og er ansatt på Nationaltheatret. Der har hun spilt i blant annet spilt i Romeo og Julie, Hedda Gabler, Fruen fra havet, Den kaukasiske krittringen, En midtsommernattsdrøm og Jordbærstedet. Hun har også medvirket i flere filmer og serier.

- Kan fort bli stort

Nader Khademi gleder seg stort til å spille i Peer Gynt på Gålå.

- Bare det å være på Gålå er jo magisk i seg selv. Men å få være med på ett av av Norges største utendørsteater, med Norges største forfatter i hans største verk, det tror jeg fort kan bli stort - så jeg gleder meg veldig!, sier Nader Khademi.

Også han har sett forestillingen på Gålå tidligere. - Det er jo ganske spektakulært når solnedgangen blir en del av scenografien. Så det sier seg selv at det er en opplevelse for publikum dette, fortsetter han.

Nader Khademi spilte i Peer Gynt på Nationaltheatret i 2014. For rollen som brudgommen m.fl. ble han nominert til Heddaprrisen i 2015 i klassen for beste mannlige medspiller.

Nader Khademi er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo og fast ansatt ved Nationaltheatret. Han har også medvirket i en rekke filmer og serier, og nylig i rollen som Einar Førde i NRK-serien «Makta».

- Nader Khademi er en fest av en skuespiller. Han er skarp til å lage troverdige, morsomme og spennende karakterer. Han skal få brynt seg på hele fem roller i Peer Gynt på Gålå i sommer, så det skal bli veldig gøy, sier regissør Erik Ulfsby.

Musikalsk stjernelag i verdensklasse

Kjetil Bjerkestrand er musikalsk ansvarlig for Peer Gynt på Gålå, og han har satt sammen et musikalsk stjernelag.

- Jeg er alltid på jakt etter karaktermusikere som leverer noe særegent, og det gjør alle disse musikerne, sier Kjetil Bjerkestrand.

- Det musikalske laget kapellmester og arrangør Kjetil Bjerkestrand har satt sammen til årets Peer Gynt er i verdensklasse, både på strykeinstrumenter, blås og perkusjon. Dette ensemblet består av lekne og ambisiøse musikere med enestående energi, som trives både som soloartister og som fellesskap, sier kunstnerisk leder Ellen Horn fornøyd.

Her er musikerne i Peer Gynt på Gålå 2024:

Kjetil Bjerkestrand - Musikalsk ansvarlig. Tangenter m.m.
Catharina Chen
- Fiolin
María Alejandra Conde Campos
- Chello
Hedvig Mollestad Thomassen -
Gitar
Ellen Brekken
- Bass
Elisabeth Mørland Nesset
- Trommer/perkusjon
Sjur Miljeteig
- Trompet/elektronikk