Gå til hovedinnhold

Peer Gynt på Gålå

Regissør Erik Ulfsby har plukket fra øverste hylle og fått med seg Mads Ousdal, Ane Dahl Torp, Bjørn Sundquist, Svein Tindberg, Maria Kristine Hildonen, Hanna-Maria Grønneberg og Amell Basic til Peer Gynt på Gålå.

Pris fra
Tid
Sted
Dato
Kjøp billett

Tre generasjoner Ousdal i sommerens Peer Gynt på Gålå

For første gang skal tre generasjoner medvirke i Peer Gynt på Gålå:

Abel Ousdal-Ellingsen spiller «Peer 7 år»
Mads Ousdal spiller «Peer Gynt»
Sverre Anker Ousdal er stemmeskuespiller i rollen som «Stemmen»

Se intervju på NRK Dagsrevyen her

Stjernelag til Peer Gynt på Gålå

Regissør Erik Ulfsby har plukket fra øverste hylle og fått med seg Ane Dahl Torp, Bjørn Sundquist, Svein Tindberg, Maria Kristine Hildonen, Hanna-Maria Grønneberg og Amell Basic til å stå på scenen sammen med Mads Ousdal i sommerens Peer Gynt på Gålå. 

Vi vil bruke kunnskapen og erfaringene fra sist til å utvikle en helt ny versjon som vi håper vil både berøre og underholde mange. Vi gleder oss enormt, sier regissør Erik Ulfsby.

Erik Ulfsby, Mads Ousdal og resten av laget fikk strålende kritikker for sine forestillinger i perioden 2014-2016.

- Å få gjøre Peer Gynt på Gålå har vært blant det viktigste jeg har fått gjøre i mitt kunstneriske virke. Å arbeide med en så enestående tekst, i slike omgivelser, og med så mange fantastiske involverte folk gjør stort inntrykk på alle som er så heldige å få oppleve det. Hver eneste august har jeg kjent draget fra fjellet, og det har vært flott å se så mange ulike versjoner de siste årene, sier regissør Erik Ulfsby.

Bestill billetter til Peer Gynt på Gålå 2024

Se hele festivalprogrammet

Her er planene for Peer Gynt på Gålå 2024

Se video under der regissør Erik Ulfsby, scenograf Arne Nøst og musikalsk leder Kjetil Bjerkestrand røper sine planer for sommerens Peer Gynt på Gålå.

Ousdal gleder seg

- Å bli spurt om å gjøre Peer Gynt er et privilegium som man takker ja til med ærefrykt. Blir man spurt om å gjøre Peer Gynt igjen, ja da er det ingen vei utenom dessverre, sier Mads Ousdal.

Både Ulfsby og Ousdal har kjent på en spesiell følelse hver sommer i månedsskiftet juli/august. Begge har lengtet tilbake til Gålå.

-Det er nesten slik at vi har kjent det i lufta, og vi har tekstet til hverandre om det. Jeg kjenner det i kroppen at nå er det dags igjen. Dette blir veldig gøy, og jeg håper vi få se igjen mange av de frivillige som også var med sist, sier Mads Ousdal.

Selv om det er 10 år siden sist han spilte Peer Gynt, har ikke Ousdal glemt all teksten. - En sånn bolk som Peer Gynt det lagrer seg ett eller annet sted. Så om det ikke blir lett, så blir det i alle fall gøy å se om den kan hentes frem igjen, sier han.

- Trodde nesten ikke det var sant!

Det er første gang en tidligere produksjon inviteres tilbake for å videreutvikle sin Peer Gynt-oppsetning. Kunstnerisk leder Ellen Horn trodde nesten ikke det var sant da hun oppdaget at Erik Ulfsby kunne tenke seg å komme tilbake.

- At Erik Ulfsby kunne tenke seg å komme tilbake for å trenge enda dypere inn i Peer Gynts univers, var noe jeg oppdaget nesten ved en tilfeldighet. Jeg trodde nesten ikke det var sant. Men at Mads og Erik begge vil komme tilbake, de som kjenner sin Peer Gynt forlengs og baklengs fra før, sier noe om det kunstneriske jordsmonnet vi har dyrket frem på den magiske utendørsscenen vår på Gålå. Det inspirerer kunstnere av ypperste klasse. Det gjør meg veldig stolt, og det er bare å glede seg. Jeg vet at hele Peer Gynt-familien vil ta imot dem med åpne armer!, sier Ellen Horn, kunstnerisk leder i Peer Gynt AS.

- Jeg gleder meg stort til å fortsette reisen inn i dette uendelige potensialet av tekst og natur. Hvis det er en tekst man kan jobbe med flere ganger i livet, så er det Peer Gynt. Vi vil bruke det vi gjorde i årene 2014-16 som utgangspunkt og springbrett for den nye versjonen. Forhåpentlig kan vi åpne ennå noen dører inn i dette mesterverket av en tekst, sier Ulfsby

Som Mads Ousdal gleder også regissør Erik Ulfsby seg til å jobbe med frivillige.

– Noe av det jeg virkelig gleder meg til er å treffe igjen noen av de flotte frivillige vi hadde gleden av å jobbe med sist, og bli kjent med nye. Det er en avgjørende og vital del av prosjektet at det er med så mye kraft fra frivillige i alle funksjoner på, rundt og bak scenen. Det er noe av det som gjør det helt magisk for oss som kommer til Gålå for å sette opp Peer Gynt, sier Erik Ulfsby.

Bergtok publikum

Anmeldere og publikum lot seg begeistre og imponere av Mads Ousdals tolkning sist han spilte Peer Gynt på Gålå.

- Mads Ousdal røsket Peer Gynt opp med rot med en makeløs urkraft da han spilte rollen på Gålå sist - og han bergtok publikum. Siden den gang har han spilt en gullrekke av andre krevende hovedroller, på teater, film og tv, og er en svært erfaren skuespiller. Men han har aldri lagt skjul på at rollen som Peer Gynt på Gålå betydde noe helt spesielt for ham, og han har holdt kontakten med stedet og menneskene her hos oss i år etter år. Vi gleder oss veldig til å ha ham tilbake, sier Ellen Horn.

(artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Velkommen tilbake!

Kunstnerisk leder Ellen Horn er både stolt og glad over å kunne ønske regissør Erik Ulfsby og hovedrolleinnehaver Mads Ousdal velkommen tilbake til Gålå.

Det samme kunstneriske laget er tilbake

Erik Ulfsby har fått med seg det samme kunstneriske laget som han hadde med seg sist han satte opp Peer Gynt på Gålå. Det består av Arne Nøst (scenograf), Kjetil Bjerkestrand (musikalsk ansvarlig), Christina Lovery (kostymedesigner), Belinda Braza (koreograf), Torkel Skjærven (lysdesigner), Simen Scharning (lyddesigner) og Njål Helge Mjøs (dramaturg).

- Jeg er veldig glad for å ha med meg det samme sterke kunstneriske laget jeg jobbet med sist. Det er lett å bygge videre når man vet hva man gjorde sammen. Dette er en helt super gjeng som alle gleder seg til å komme tilbake til Gålå, sier Erik Ulfsby.

Kunstnerisk lag Peer Gynt på Gålå 2024

Av Henrik Ibsen
MUSIKK: Edvard Grieg/Kjetil Bjerkestrand
REGISSØR: Erik Ulfsby
MUSIKALSK ANSVARLIG: Kjetil Bjerkestrand
SCENOGRAF: Arne Nøst
KOSTYMEDESIGNER: Christina Lovery
KOREOGRAF: Belinda Braza
KOREOGRAF ÅPNING/ASS. KOREOGRAF: Silje Onstad Hålien
MASKEDESIGNER: Tonje Lie
LYSDESIGNER: Torkel Skjærven
LYDDESIGNER: Simen Scharning
DRAMATURG: Njål Helge Mjøs
PRODUSENT: Eline Lysen Paulsen/Karina Aase
ARRANGØR: Kulturfestivalen Peer Gynt

Skuespillere

Mads Ousdal

Peer Gynt

Ane Dahl Torp

Mor Åse

Hanna-Maria Grønneberg

Solveig

Svein Tindberg

Knappestøperen

Bjørn Sundquist

Dovregubben og Presten

Amell Basic

Aslak Smed, Hofftroll, Monsieur Ballon, Begriffenfeldt og Kokken

Maria Kristine Hildonen

Den Grønnkledde og Anitra

Sverre Anker Ousdal

Stemmen

Abel Ousdal-Ellingsen

Peer 7 år

40 frivillige skuespillere

Kunstnerisk lag

Erik Ulfsby

Regissør

Arne Nøst

Scenograf

Kjetil Bjerkestrand

Musikalsk ansvarlig

Christina Lovery

Kostymedesigner

Belinda Braza

Koreograf

Silje Onstad Hålien

Koreograf åpning/ass. koreograf

Tonje Lie

Maskedesigner

Torkel Skjærven

Lysdesigner

Simen Scharning

Lyddesigner

Njål Helge Mjøs

Dramaturg

Eline Lysen Paulsen

Produsent

Musikere

Kjetil Bjerkestrand

Musikalsk ansvarlig. Tangenter m.m.

Catharina Chen

Fiolin

María Alejandra Conde Campos

Cello

Hedvig Mollestad Thomassen 

Gitar

Ellen Brekken

Bass

Elisabeth Mørland Nesset

Trommer/perkusjon

Sjur Miljeteig

trompet/elektronikk

Anmeldelser

Mads Ousdal fikk strålende anmeldelser sit han spilte Peer Gynt på Gålå i Erik Ulfsbys regi i 2014-16. Når det kunstneriske laget og Mads Ousdal kommer tilbake 10 år etter, ønsker de å skape en ny forestilling med den forrige versjonen de skapte som springbrett. Les artikler fra lanseringen av Peer Gynt på Gålå 2024 her:

Flere arrangementer

Mer Grieg!

Konsertforedrag med pianist Frode Skag Storheim. Om Grieg, Ibsen og Peer Gynt-musikken.
Dato
2.-5. og 7.-9. august 2024

Festivalutstilling 2024

Grafikerne Kjell Bendiksen og Terje Resell møter hverandre og Peer Gynt i Galleri Låven.
Dato
1.-10. august 2024

Verdensborger

En helårs utendørs utstilling som løfter frem tidligere vinnere av Peer Gynt-prisen
Dato
Hele året (utendørs)

Høgfjellskonserten ved Rondane

Et unikt møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone og Rondane som kulisser.
Dato
10. august 2024
Morten Rostrup og Lindis Hurum (Foto: Rita Støstad)

Peer Gynt-festen

Prisutdeling og hyllest i ord og toner til Årets Peer Gynt: Leger Uten Grenser og årets Vehl-Per.
Dato
3. august 2024