Gå til hovedinnhold

Årets Peer Gynt 2024

Stortingsrepresentantene har stemt fram Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup som Årets Peer Gynt 2024. Prisen overrekkes under Peer Gynt-festen i Vinstra Park 3. august.

Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup er Årets Peer Gynt 2024

Stortingsrepresentantene har stemt fram Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup som Årets Peer Gynt 2024.

- Leger Uten Grenser er en svært verdig vinner av Årets Peer Gynt. Ansatte setter sin egen sikkerhet og sine egne liv i fare for å gi helsehjelp til de som trenger det mest. Leger Uten Grenser stiller opp for folk uavhengig av religion, politisk ståsted eller hvor du kommer fra. De jobber etter de humanitære prinsippene uavhengighet, nøytralitet, upartiskhet og at alle liv er like mye verdt. Slik sett er de et forbilde som vi alle kan strekke oss etter. Jeg er stolt over at vi på denne måten kan bidra til å hedre Leger Uten Grenser for det grenseløse og unike arbeidet de gjør, sier Rune Støstad, leder i Nominasjonskomiteen for Årets Peer Gynt.

Skjermbilde av TV2.no

Se intervju på TV2

TV2 var til stede i Leger Uten Grenser sine lokaler og intervjuet Morten Rostrup (Leger Uten Grenser) og Knut Vollebæk (fra Nominasjonskomiteen for Årets Peer Gynt) da Årets Peer Gynt 2024 ble offentliggjort.

Se intervjuet på TV2 her

Hedersprisen Årets Peer Gynt

Hedersprisen Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming.

Det var et overveldende flertall av stortingsrepresentantene som stemte frem Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup som Årets Peer Gynt 2024. De blir den 55. prisvinneren i rekken, og får prisen overrakt av stortingsrepresentant Grunde Almeland (V) under Kulturfestivalen Peer Gynt på Vinstra lørdag 3. august 2024 kl. 13.00.

- En stor anerkjennelse som betyr mye

Feltlege og grunnlegger av Leger Uten Grenser i Norge, Morten Rostrup er beæret over tildelingen av Årets Peer Gynt pris til Leger Uten Grenser.

- Prisen er en stor annerkjennelse av vårt medisinske arbeid gjennom mer enn 50 år for å redde liv og lindre nød over hele verden. De bærende prinsippene og verdiene vi jobber ut ifra er viktigere å stå opp for nå enn noen gang før. Vi ser tildelingen av Årets Peer Gynt fra stortingsrepresentantene som en tydelig markering av behovet for nettopp å verne om disse verdiene, sier Rostrup.

- At denne prisen kommer når vi står ved et veiskille hvor de humanitære prinsippene verden har blitt enig om ikke lenger respekteres, samtidig som et økende konfliktnivå gjør det vanskeligere og vanskeligere for Leger Uten Grenser og andre å utføre vårt arbeid trygt, betyr mye for oss. Vi i Leger Uten Grenser er svært takknemlige for pristildelingen, sier Rostrup som gleder seg til å motta prisen på Vinstra sammen med generalsekretær Lindis Hurum 3. august.

Bli med på feiringen!

Vi inviterer til hyllest og prisutdeling med temaet «Håp for verden!»

Kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt, Ellen Horn, er i full gang med å planlegge Peer Gynt-festen med prisutdeling og hyllest til Årets Peer Gynt, Leger Uten Grenser. – Aldri har vel noen Peer Gynt-pris vært tildelt en mer verdig vinner til så rett tid, sier Ellen Horn. - Vi inviterer til en storslått hyllest og prisutdeling i Vinstra Park, og med temaet «Håp for verden!» vil en rekke artister og tidligere prisvinnere innta scenen for å hylle prisvinneren. Vi gleder oss til å presentere det komplette programmet for Peer Gynt-festen om kort tid, og ikke minst til å ønske Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup og Lindis Hurum velkommen til Vinstra i august, fortsetter hun.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert når programmet for Peer Gynt-festen er klart.