Gå til hovedinnhold
Morten Rostrup og Lindis Hurum (Foto: Rita Støstad)

Peer Gynt-festen

Velkommen til folkefest og hyllest av Årets Peer Gynt, Leger Uten Grenser, og årets Vehl-Per! Temaet for årets prisutdeling er "Håp for verden!".

Tid
Sted
Dato

Stortingsrepresentantene har stemt fram Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup som Årets Peer Gynt 2024.

Vi inviterer til hyllest og prisutdeling med temaet «Håp for verden!»

Kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt, Ellen Horn, er i full gang med å planlegge Peer Gynt-festen med prisutdeling og hyllest til Årets Peer Gynt, Leger Uten Grenser. – Aldri har vel noen Peer Gynt-pris vært tildelt en mer verdig vinner til så rett tid, sier Ellen Horn. - Vi inviterer til en storslått hyllest og prisutdeling i Vinstra Park, og med temaet «Håp for verden!» vil en rekke artister og tidligere prisvinnere innta scenen for å hylle prisvinneren. Vi gleder oss til å presentere det komplette programmet for Peer Gynt-festen om kort tid, og ikke minst til å ønske Leger Uten Grenser ved Morten Rostrup og Lindis Hurum velkommen til Vinstra i august, fortsetter hun.

- En stor anerkjennelse som betyr mye

Feltlege og grunnlegger av Leger Uten Grenser i Norge, Morten Rostrup er beæret over tildelingen av Årets Peer Gynt pris til Leger Uten Grenser.

- Prisen er en stor annerkjennelse av vårt medisinske arbeid gjennom mer enn 50 år for å redde liv og lindre nød over hele verden. De bærende prinsippene og verdiene vi jobber ut ifra er viktigere å stå opp for nå enn noen gang før. Vi ser tildelingen av Årets Peer Gynt fra stortingsrepresentantene som en tydelig markering av behovet for nettopp å verne om disse verdiene, sier Rostrup.

- At denne prisen kommer når vi står ved et veiskille hvor de humanitære prinsippene verden har blitt enig om ikke lenger respekteres, samtidig som et økende konfliktnivå gjør det vanskeligere og vanskeligere for Leger Uten Grenser og andre å utføre vårt arbeid trygt, betyr mye for oss. Vi i Leger Uten Grenser er svært takknemlige for pristildelingen, sier Rostrup som gleder seg til å motta prisen på Vinstra sammen med generalsekretær Lindis Hurum 3. august.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert når programmet for Peer Gynt-festen er klart.

Flere arrangementer

Peer Gynt på Gålå

Mads Ousdal tilbake som Peer Gynt på Gålå i Erik Ulfsbys regi sammen med et stjernelag av skuespillere.
Dato
01.-10. august 2024

Høgfjellskonserten ved Rondane

Et unikt møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone og Rondane som kulisser.
Dato
10. august 2024

Mer Grieg!

Konsertforedrag med pianist Frode Skag Storheim. Om Grieg, Ibsen og Peer Gynt-musikken.
Dato
2.-5. og 7.-9. august 2024

Festivalutstilling 2024

Grafikerne Kjell Bendiksen og Terje Ressel møter hverandre og Peer Gynt i Galleri Låven.
Dato
1.-10. august 2024