Gå til hovedinnhold

Ny Mor Åse

Liv Bernhoft Osa spiller Mor Åse på Gålå i sommer. Det er første gang den erfarne skuespilleren spiller i Peer Gynt. Se video fra kostymeprøven!

- Hadde kjøpt meg premierebilletter

- Jeg gleder meg enormt til å spille Mor Åse, og det blir faktisk min debut i Peer Gynt, sier Liv Bernhoft Osa. - Jeg hadde kjøpt billetter til premieren på Peer Gynt på Gålå og leid hytte for hele familien. Nå får de se meg på scenen i stedet, fortsetter hun.

En søyle i norsk teater

- Liv Bernhoft Osa har vært en av mine kjæreste kolleger på Nationaltheatret i alle mine år som medlem av ensemblet der. Hun står for meg som en søyle i norsk teater, og er både en tradisjonsbærer og en søkende, nyskapende kunstner. Det er på høy tid at hun nå for gang første gang skal spille i Peer Gynt, og det er en fest for oss å få henne med som Mor Åse på Gålå, sier Ellen Horn, kunstnerisk leder i kulturfestivalen Peer Gynt.

Guri Johnson som spilte Mor Åse i 2022 måtte trekke seg grunnet sykdom.

Liv Bernhoft Osa er utdannet ved Statens teaterskole. Hun har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1979. Hun har også arbeidet ved Riksteatret, Den Nationale Scene, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og Fjernsynsteatret, og har spilt i en rekke filmer og serier. Osa mottok Heddaprisen 2011 i for beste kvinnelige birolle (Fru Fåttnok i Dea Lohers Uskyld) og både Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle i 2016 og Kanonprisen i 2017 for sin rolle i Pyromanen.

Liv Bernhoft Osa hadde egentlig tenkt å sitte i benkeradene for å oppleve Peer Gynt.
GD.no 02.06.23