Høydepunktene er lansert!
Kunstnerisk leder Erik Ulfsby har satt sammen et mangfoldig festivalprogram og inviterer deg med på en festival hvor du kan oppleve Ibsens Peer Gynt i et bredt spekter av kulturelle uttrykk.
Forberedelsene til sommerens festival er i full gang, og vi har nå lansert høydepunktene som du kan få med deg under Kulturfestivalen Peer Gynt 1.-9. august 2025.
I videoen under deler kunstnerisk leder og regissør for Peer Gynt på Gålå, og produsent og programansvarlig Inga Beate Bøe mer om høydepunktene i årets program.
Høydepunkter under Kulturfestivalen Peer Gynt 2025
Peer Gynt på Gålå
1.–4. og 6.–9. august kl. 19.30 på Friluftsscena ved Gålåvatnet
Mads Ousdal er tilbake som Peer Gynt i en videreutviklet versjon av suksessforestillingen fra i fjor, i Erik Ulfsbys regi.
Peer Gynt-festen
2. august kl. 13.00 i Vinstra Park
Velkommen til folkefest og hyllest av Årets Peer Gynt og årets Vehl-Per!
Mer informasjon kommer.
Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter
3. august kl. 20.30 på Rudi Gard
En morsom maratonspurt gjennom Ibsens 28 teaterstykker, på 78 minutter. Av Knut Nærum.
Heil ved
5.-6. august kl. 18.00 på Ringebu Prestegard
Utendørsforestilling med Lars Mytting, Stein Torleif Bjella og skuespillere fra Det Norske Teatret. Og en traktor, ei brakke, motorsager, økser og et tre som felles i løpet av forestillinga.
Bryllupet på Hægstad
7. og 9. august kl. 19.00 på Rudi Gard
Delta på det legendariske bryllupet fra Ibsens Peer Gynt. Det er duket for latter, drama og en herlig 3-retters middag.
Høgfjellskonserten ved Rondane
9. august kl. 13.00 på Kvamsfjellet
Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester med stjernedirigent Eivind Gullberg Jensen. Regissør og konferansier Svein Tindberg har med seg skuespillerne Maria Kristine Hildonen og Hanna-Maria Grønneberg på scenen.
Festivalutstilling
1.-9. august kl. 18.00-21.30 i Galleri Låven, Peer Gynt Arena
Per Fronth er en av Norges mest profilerte og anerkjente kunstnere. Han arbeider i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri, og nå skal han møte Peer og stille ut i Galleri Låven på Gålå.
Mat og drikke
Lad opp til Peer Gynt-forestillingen i et av våre serveringssteder. Paa Bordet Catering disker opp med deilige 3-4 retters menyer basert på råvarer fra Gudbrandsdalen. Vil du unngå kø i pausen, anbefaler vi deg å bestille pauseservering. Da står varm suppe og drikke klart i Aslaks Matsmie, og du kan både spare tid og holde varmen. Vi har skjenkeløyve på hele området, så medbragt alkohol er ikke tillatt verken på publikumsområdet eller inne i amfiet.
Høyloftet Restaurant finner du i etasjen over Galleri Låven. Dette er vår mest eksklusive restaurant, med rustikke tømmervegger og fantastisk utsikt utover Gålåvatnet. Kun forhåndsbestilling.
Meny:
Forrett: Gravet sik servert med syltet fennikel, purreløkkrem og løkspirer, sikrogn på bokhvete-pannekake med Avdem-rømme og gressløk.
(Allergener: fisk, melk, hvetemel,sulfit)
Hovedrett: Grillet entrecõte av Gullkalv servert med ragu av høyrygg, sopp og eple. Garneres med selleri, glasert småløk, satbakte poteter og timiansjy.
(Allergener: selleri, sulfit og melk)
Oster: Tre typer modne norske oster. Serveres med flatbrød, fiken og rosiner.
(Allergener: melk, gluten)
Dessert: Friske og syltede bringebær fra Moe Gård, med Gudbrandsdalsost-krem og salte hasselnøtter.
(Allergener: nøtter, melk, egg)
Det er egne valg for glutenfri eller vegan meny når du bestiller.
Tider: 1.-4. og 6.-9. august 2025 kl. 16.30
Pris: kr 995,- pr. person
Aslaks Matsmie er et lunt, oppvarmet telt med uformell atmosfære. Ta plass rundt langbordet på benker med saueskinn, og få servert en velsmakende 3-retters middag basert på lokale råvarer. Kun forhåndsbestilling.
Meny:
Forrett: Lokal spekeskinke servert med hjemmelaget ferskost, krutonger tilsmakt Aukrust-urter og pipeløk.
(Allergener: fisk, melk, egg, hvetemel,sulfit)
Hovedrett: Kremet viltgryte med rotgrønnsaker, sopp, bacon og Gudbrandsdalsost. Serveres med mandelpotetpuré, nyrørte tyttebær og flatbrød.
(Allergener: selleri, sulfit og melk, samt gluten i flatbrød)
Dessert: Anismarinerte bringebær med yoghurt fra Avdem gårdsysteri og havresmuler.
(Allergener: havregryn,melk,egg,hvetemel)
Det er egne valg for glutenfri eller vegan meny når du bestiller.
Tider: 1.-4. og 6.-9. august 2025 kl. 17.00
Pris: kr 689,- pr. person
Vil du unngå kø i pausen, anbefaler vi deg å forhåndsbestille pauseservering. Da får du sitteplass i Aslaks Matsmie, der varm suppe og drikke står klart i pausen.
Det er bare 220 plasser pr. kveld, så vær tidlig ute!
Får du ikke plass her, kan du uansett bestille pauseservering som kan plukkes opp utenfor amfiet, eller du kan kjøpte mat og drikke i vårt mattelt.
«Gudbrandsdalskål»
Tradisjonell suppe fra Gudbrandsdalen. Her gjør vi kål på spekeskinkeknoken, og koker suppe med byggryn og gule erter. Serveres med flatbrød.
* Inneholder: lupin, selleri, melkeprotein, gluten (flatbrød)
Valgfri drikke: en enhet øl/vin/mineralvann
Pris: kr 290,-
I matteltet tilbys god mat og drikke gjennom hele dagen og til over pausen på forestillingen. Her er det ingen forhåndsbestilling.
Paa Bordet har skjenkebevilling på hele arenaen, så det er ikke tillatt å ha med medbrakt verken på området eller inne i amfiet.
Menyen for 2025 er ikke klar, men her kan du se meny og priser i matteltet i 2024:
FØR FORESTILLING:
Urtestekt økologisk kylling fra Hovelsrud gård - kr 230,-
i tynnbrød med ramsløkdressing, salat, potet og saltbakte gulbeter
Inneholder: Gluten/hvete, sulfitt, sennep og egg
Grillet biffburger - kr 225,-
med Brimi sæterost, potetbrød, epledressing, grønnkål og rødløk
Inneholder: Gluten/hvete, melk, sulfitt, sennep og egg
Selleriburger - kr 198,-
med potetbrød, epledressing, grønnkål og rødløk
Inneholder: Gluten/hvete, sulfitt, sellerirot
Saltbakte beter i tynnbrød - kr 198,-
med salat, potet og ramsløkdressing
Inneholder: Gluten/hvete, sulfitt, sennep og egg
Gudbrandsdalskål med flatbrød - kr 163,-
Tradisjonell suppe fra Gudbrandsdalen kokt på salt kjøtt, erter og byggryn
Inneholder: Gluten/hvete, selleri,sulfitt og lupin
Merguezpølse fra Annies pølsemakeri i grovt brød - kr 87,-
Inneholder: Gluten/hvete (i brød)
Wienerpølse i lompe - kr 48,-
Inneholder: Gluten/hvete i lompe
Pinnevaffel fra Galåvolden Gård på Røros med trollkrem - kr 78,-
Inneholder: Myse (melk), gluten/hvete, bygg, og egg
Nystekt svele med smør og Gudbrandsdalsost - kr 52,-
Inneholder: Melk, hvete, egg
Anitras appelsin- og mandelkake - kr 52,-
Inneholder: Egg, melk
UNDER PAUSEN (ca. kl. 21.00):
Gudbrandsdalskål med flatbrød - kr 163,-
Tradisjonell suppe fra Gudbrandsdalen kokt på salt kjøtt, erter og byggryn
Inneholder: Gluten/hvete, selleri,sulfitt og lupin
Merguezpølse fra Annies pølsemakeri i grovt brød - kr 87,-
Inneholder: Gluten/hvete (i brød)
Wienerpølse i lompe - kr 48,-
Inneholder: Gluten/hvete i lompe
Nystekt svele med smør og Gudbrandsdalsost - kr 52,-
Inneholder: Melk, hvete, egg
Anitras appelsin- og mandelkake - kr 52,-
Inneholder: Egg, melk