Gå til hovedinnhold

Tre generasjoner Ousdal

I sommerens Peer Gynt på Gålå medvirker tre generasjoner Ousdal: Abel Ousdal-Ellingsen som "Peer 7 år", Mads Ousdal som "Peer Gynt" og Sverre Anker Ousdal som "Stemmen". Se intervju i NRK Dagsrevyen her.

- Et privilegium

For første gang skal tre generasjoner medvirke i Peer Gynt på Gålå: Abel Ousdal-Ellingsen spiller «Peer 7 år», Mads Ousdal spiller «Peer Gynt» og Sverre Anker Ousdal er stemmeskuespiller i rollen som «Stemmen».

- Fortellingen om Peer Gynt dekker et helt livsløp. Å bruke tre generasjoner på å male ut hele det lerretet, det er et stort privilegium som kommer til å bli veldig bra, sier regissør Erik Ulfsby.

- En stemme-avatar fra Sørlandet

Sverre Anker Ousdal sier det var flere grunner til at han takket ja til å medvirke i Peer Gynt på Gålå som stemmeskuespiller:

- Jeg synes det er spennende at vi er tre generasjoner som er med. Og så liker jeg måten det legges opp på med «Stemmen» som jeg skal være. Jeg kan sitte på Sørlandet, samtidig som jeg er med på Gålå som en stemme-avatar, sier Sverre Anker Ousdal.

Regissør Erik Ulfsby forteller at "Stemmen" vil ha en tistedeværelse som en stemme som på et vis både villeder og veileder Peer Gynt. - "Stemmen" er en indre og ytre faktor som spiller en viktig rolle i fortellingen om Peer. Den er både stemmen inni ham i det han baler med, og den er utenfor og treffer ham i ulike deler av livet som noe han må forholde seg til, sier Erik Ulfsby.

- En stor ære å få komme tilbake

- Vi spilte jo Peer Gynt på Gålå i 2014-16, og nå er vi invitert tilbake. Det er en stor ære å få lov å komme tilbake, og det er selvfølgelig veldig flott å få med pappa og Abel, sier Mads Ousdal.

Stjernelag til Peer Gynt på Gålå

Regissør Erik Ulfsby har plukket fra øverste hylle og fått med seg Ane Dahl Torp, Bjørn Sundquist, Svein Tindberg og Maria Kristine Hildonen til å stå på scenen sammen med Mads Ousdal i sommerens Peer Gynt på Gålå. I tillegg er Sverre Anker Ousdal med som stemmeskuespiller og Abel Ousdal-Ellingsen spiller "Peer 7 år".

50 frivillige skuespillere er også med på scenen.

Les mer om Peer Gynt på Gålå her