Peer Gynt-lydtur

En stedsbundet podcast om Peer, Per og Ibsen i Gudbrandsdalen.
Manus: Svein Sturla Hungnes og Håkon Sveen
Regi: Svein Sturla Hungnes

Last ned en gratis-appen izi.TRAVEL og velg deg en. tur til fots på Gålå eller med bil langs Per Gynt Seterveg, Underveis spilles GPS-styrte lydfiler av på din mobil, og lar deg bli bedre kjent med historiene om den lokale Per og Ibsens Peer.

Appen kan lastes ned for iPhone her og Android her

Se regissør Svein Sturla Hungnes og kunstnerisk leder Ellen Horn fortelle om lydturen her (artikkelen fortsetter under videoen):


«Til seters med Ibsen og Peer Gynt» (fottur på Gålå)

«Hvis det kan interessere, så er Peer Gynt en virkelig person, som har levet i Gudbrandsdalen, i slutten av forrige eller i begynnelsen av dette århundrede», skrev Henrik Ibsen til sin forlegger i 1867.
På denne fotturen som vil ta deg fra Valsvatnet til Gålåvatnet, vil du møte både Peer Gynt, hans mor, Den Grønkledde, Ingrid fra Hægstad Gard, og Solveig.

Lest av Svein Sturla Hungnes, Kari Simonsen, Mari Maurstad, Marte Marie Nordahl, Synne Ivem Madshus, Johannes Fjellseth og Ellen Horn.
Manus og regi: Svein Sturla Hungnes.

«Syn for sagn på Per Gynt-seterveg» (biltur fra Vinstra over Sødorpfjellet til Kvam)

Gamle sagn og eventyr knyttet til Peer Gynt-skikkelsen er ledetråden i denne bilturen langs Peer Gynt Seterveg. Turen starter ved minnesteinen etter den lokale Per Gynt ved Sødorp Kapell. Videre går turen forbi Per Gynt-gården, der den lokale Per bodde, og videre langs Per Gynt Seterveg over Sødorpfjellet til Kvam. På denne turen får du høre segnene om den lokale Per Gynt, i området der de fant sted. Det var disse segnene Ibsen hørte om på sin reise gjennom Gudbrandsdalen og som inspirerte ham til å skrive Peer Gynt. Denne turen er best egnet for en biltur, med stopp underveis på de stedene hvor historiene fortelles.

Lest av Pål Christian Eggen, Johannes Fjellseth og Håkon Sveen.
Manus: Håkon Sveen og Svein Sturla Hungnes
Regi: Svein Sturla Hungnes

IZI Travel på 1 – 2 – 3

  1. Søk og last ned izi.TRAVEL android logo / appstorelogo
  2. Pek kameraet på mobilen mot QR koden
  3. Trykk start –  god tur

Til seters med Peer  Gynt:

«Syn for sagn på Per Gynt-seterveg»:

 

Klikk på bildet for å lese omtale i Dølen (artikkelen er bak betalingsmur):

 

Gi din tilbakemelding