Gå til hovedinnhold

Peer Gynt på Gålå

Aksel Hennie er tilbake som Peer Gynt på Gålå i Per-Olav Sørensens regi - for siste gang. Forestillingen begeistret publikum og anmeldere i 2022, og nå kan du sikre deg billett til sommerens høydepunkt!

Pris fra
Tid
Sted
Dato
Kjøp billett
Per-Olav Sørensen har sagt at han ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» lettere tilgjengelig. Det har han klart.
Mona Levin/Aftenposten

"Aksel Hennie er en strålende Peer (...) Per-Olav Sørensen har sagt at han ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» lettere tilgjengelig. Det har han klart.", skriver Mona Levin i sin anmeldelse i Aftenposten og trilller en femmer på terningen.

"I Per-Olav Sørensens regi er teksten det viktigste, og hos Hennie er teksten glassklar.", skriver Levin videre i sin anmeldelse.

Mona Levin trekker også frem koreograf Thea Bays koreografi og skriver den "har en overbyggende helhet i fortellingen, slik hennes medregi gir ensemblet personlig karakter."

Siste sjanse

- Jeg er grenseløst stolt over å ha fått Aksel Hennie til å spille sin strålende tolkning av Peer Gynt - i Peer Olav Sørensens regi - en siste gang til, sier kunstnerisk leder Ellen Horn. – Men sommeren 2023 er det siste sjanse til å oppleve Aksel Hennie i denne gripende, sterke og visuelle oppsetningen, med mor og datter Guri Johnson og Mimmi Tamba som Mor Åse og Solveig, omgitt av et enestående ensemble og tallrike frivillige skuespillere, fortsetter Horn.

Ikke et sete var ledig i amfiet under fjorårets åtte forestillinger av Peer Gynt på Gålå. Applausen ville ingen ende ta, tilbakemeldingene fra publikum var strålende og hele 97 % av publikum svarte i publikums-undersøkelsen at de ville anbefale andre å se forestillingen. Nå kommer den tilbake - ett år til - med noen små justeringer og to nye skuespillere.

Å spille Peer Gynt på Gålå var en helt unik opplevelse som jeg alltid kommer til å ta med meg. Jeg gleder meg enormt til å gjøre det igjen!
Aksel Hennie,
Peer Gynt

Se video fra Peer Gynt på Gålå 2022

Foto: Bård Gundersen

– Jeg vil skape en Peer Gynt som alle kan forstå, en man kan kjenne seg igjen i.
Aksel Hennie,
VG, 23.07.22

VG møtte Aksel Hennie på Gålå i prøveperioden. I intervjuet sier han at han er grunnleggende opptatt av å skape en Peer Gynt som alle kan forstå, en man kan kjenne seg igjen i. Og han håper at så mange som mulig som ikke har sett Peer Gynt tidligere, finner veien til Gålå i sommer. – Jeg ser gjerne at de som setter pris på det jeg gjør i filmene mine også kommer. De skal vite at jeg sier aldri ja til et prosjekt jeg ikke ønsker å se selv, sier han til VG.

Middag og pauseservering

Lad opp til Peer Gynt-forestillingen med middag i Aslaks Matsmie eller Høyloftet Restaurant, hvor Paa bordet på deilige 3-4 retters menyer basert på råvarer fra Gudbrandsdalen før forestillinger.

Vil du unngå kø i pausen, anbefaler vi deg å bestille pausepakke. Da står varm suppe og drikke klart i Aslaks Matsmie, og du kan både spare tid og holde varmen.

Se menyer og bestill bord her

Medvirkende i 2023

Aksel Hennie

Peer Gynt

Guri Johnson

Mor Åse

Dennis Storhøi

Knappestøperen | V. Eberkopf | Passasjeren

Mimmi Tamba

Solveig

Frode Winther

Dovregubben m.fl.

Ameli Isungset Agbota

Den Grønnkledde | Monsieur Ballon | Kokken

Maja Christiansen

Ingrid | Anitra

Eivin Nilsen Salthe

Aslak Smed | Hofftroll | Mr. Cotton | Den Magre

Tom Styve

Mads Moen | Trumpeterstråle | Kapteinen

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Musiker

40 frivillige skuespillere

Ensemble

Kunsterisk lag

Per-Olav Sørensen

Regissør

Geneviève Lizotte

Scenograf

Thea Bay

Koreograf og co-regissør

Kristian Eidnes Andersen

Komponist og lyddesigner

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Co-komponist og musiker

Oddfrid Ropstad

Kostymedesigner

Tonje Lie

Maskedesigner

Reidar A. Richardsen

Lys- og videodesigner

Ellen Horn

Kunstnerisk leder i Peer Gynt AS

Eline Lysen Paulsen

Produsent

Anmeldelser

Intervju med Aksel Hennie i VG 23.07.22

Flere arrangementer