Høyfjellskonsert ved Rondane.
Høyfjellskonsert ved Rondane.
Play video
Dato
13. august, kl. 13.00
Barn
180,-
Voksne
420,- / 305,- (Student)

Urpremiere

Vi får oppleve Grieg og Ibsens klassiske Peer Gynt. Med Operaorkestret, Mads Ousdal og Ingeborg Gillebo.

Høgfjellskonserten «Ved Rondane»

Med Operaorkestret, Mads Ousdal og Ingeborg Gillebo

Det blir en mektig opplevelse når Operaorkestret setter seg fore å fremføre Edvard Griegs mesterlige suiter til “Peer Gynt” i friluft, med Mads Ousdal som Peer og Ingeborg Gillebo som Solveig.

Under forestillinger på Den Norske Opera hører man dem fra orkestergraven, men i sommer søker Operaorkestret ut i solen og opp på fjellet. Som en del av Peer Gynt-stevnet gir de søndag 13. august en unik høgfjellskonsert på Rondane høgfjellsscene. I år er det 150 år siden Henrik Ibsen utga «Peer Gynt», og noen år etter utgivelsen ba dramatikeren Edvard Grieg om å komponere musikk til verket. Det er et utvalg av disse komposisjonene, de såkalte “Peer Gynt-suitene”, som vil bli spilt 13. august.

Med seg har de skuespiller Mads Ousdal og operasanger Ingeborg Gillebo. Publikummere fra tidligere års “Peer Gynt ved Gålåvatnet” kjenner godt til Mads Ousdals sterke tolkning av tittelrollen. Under høgfjellskonserten vil han fremføre utdrag av skuespillet, mens Ingeborg Gillebo vil bidra med sang. Gillebo har tidligere spilt rollen som Solveig på Gålå, og er en meget ettertraktet mezzosopran.

Operaorkestret har på sin side etablert seg blant Norges fremste orkestre, og i løpet av en sesong medvirker de i rundt 160 opera- og ballettforestillinger på Operaens hovedscene. Nå bringer de 52 av sine musikere opp i fjellet.

Artister

Symfoniorkester

Operaorkesteret

Operaorkestret består av 101 fulltidsansatte orkestermusikere og har de etablert seg blant Norges fremste orkestre.

som Per Gynt

Mats Ousdal

Mads Ousdal er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1993–1996) og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2000. Han gjorde stor suksess i rollen som Peer Gynt i forestillingen med regi av Erik Ulfsby fra 2014-2016.

Solist

Ingeborg Gillebo

Årets solist studerte ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København.
Hun gjorde sin operadebut på Det Kongelige Teater i København i 2010 som Margret in Wozzeck. Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i Figaros bryllup og har siden opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Festival d’Aix en Provence, Flanders Festival Antwerp og Drottningholms-festivalen i Stockholm.