Per Chrtistian Revholt, mari Eriksmoen og Kåre Conradi (Foto: Bård Gundersen)
Dato
11. august 2019 kl. 13.00
Barn
200,-
Voksne
450,-

Høgfjellskonserten «Ved Rondane»

Kåre Conradi, Mari Eriksmoen og et stjernespekket 15-manns storband under ledelse av Per Christian Revholt skaper en inderlig, svingende og lyrisk konsertopplevelse ved Rondane!

 

– Dette blir en helt unik opplevelse med Duke Ellingtons store Peer Gynt-suite med full storbandsbesetning, og så får vi Grieg i klassisk, god tolkning, sier en stolt Ellen Horn. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Nationaltheatrets kapellmester Per Christian Revholt har satt sammen sin drømmebesetning

Til storbandet har Per Christian Revholt satt sammen sitt drømmebesetning med 15 av Norges fremste musikere. Per Christian Revholt er Nationaltheatrets musikalske leder gjennom over 30 år. Han har hatt engasjementer ved de fleste teatre i Norge og flere oppdrag som komponist for The Royal Shakespeare Company i England.

Vår store nasjonale komponist Edvard Grieg døde i 1907, og hadde liten kontakt med jazzens verden. Men opp gjennom årene har mange jazzmusikere og arrangører fattet stor interesse for Grieg. Den mest kjente er selvsagt Duke Ellington, som i 1960 sjokkerte verden med utgivelsen av sin Peer Gynt Suite. Stykkene, i nydelig harmoni og med hurtige temposkifter, er perfekt for kraftfulle konsertopplevelser. Musikerne på scenen vil også fremføre den klassiske Grieg og Grieg i jazzmusiker Dag Arnesens arrangementer.

– Grieg må jo rett og slett ha fått sin inspirasjon til å skrive all den musikken i dette området, hvor han skriver en av sine mest kjente sanger «Ved Rondane», sier Per Christian Revholt.

Internasjonal operastjerne som solist

– Mari Eriksmoen er en ny stjerne på opera-himmelen, som ikke bare gjør stor suksess  i Nasjonaloperaen her hjemme, men som også er i ferd med å legge både Norden og Europa for sine føtter, forteller kunstnerisk leder Ellen Horn.
Le Monde beskriver hennes stemme som rund, delikat og med en vakker dybde; «Mari Eriksmoen
stemme er en glede fra start til slutt! »

(artikkelen fortsetter under bildet)

En stolt kunstnerisk leder, Ellen Horn, presenterer Per Christian Revholt, Mari Eriksmoen og Kåre Conradi som medvirkende på Høgfjellskonserten «Ved Rondane» 2019 (Foto: Bård Gundersen).

Ibsenkjenner og skuespiller Kåre Conradi gleder seg til Høgfjellskonsert «Ved Rondane»

– Kåre Conradi kommer direkte fra Ibsen-suksess i London. Få kjenner Ibsen så godt som Kåre Conradi, forteller Ellen Horn. – På Høgfjellskonserten «Ved Rondane» vil Kåre Conradi være både programleder og fremføre monologer fra Ibsens «Peer Gynt».

– Jeg har aldri vært på Høgfjellskonserten «Ved Rondane» og hørt konsert med Rondane i bakgrunnen. Men i alle Ibsen-stykker er det en higen etter noe stort og noe å bli inspirert av, å komme seg opp i høyden og vise all verdens herlighet. Og Peer Gynt vil «opad, høyt, på den bratteste tinde», og det kan man jo ikke bli mer inspirert av? Se fantastisk utsikt og høre Grieg og jazz!, sier en entusiastisk Kåre Conradi.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Høgfjellsscena ved Rondane, med Rondane som kulisser (Foto: Arne Hernæs)

Kåre Conradi er en av Norges mest erfarne skuespillere på scenen og skjermen. Han har vært ansatt som skuespiller på Nasjonalteatret siden 1999, der han har spilt i mer enn 30 forestillinger. «Han bruker ikke Ibsen for å eksponere sitt talent, men sitt talent for å eksponere Ibsen», skrev Jan E.Hansen i Aftenposten.

En ting er sikkert; med skuespiller Kåre Conradi, den lyriske sopranen Mari Eriksmoen og et 15-manns storband ønsker Peer Gynt-stemnet velkommen til en inderlig, svingende og lyrisk konsertopplevelse ved Rondane. En storslått finale og et verdig punktum for årets Peer Gynt-stemne.

Besetning i storbandet;

Trompet:
Marius Haltli
Sindre Blostrupmoen Mølmen
Thomas Johansson
Roy Nikolaisen

Trombone:
Kristoffer Kompen
Marius Tobias Hoven
Tarjei Grimsby

Altsax/Klarinett:
Arild Stav

Altsax/Tenorsax:
Børge-Are Halvorsen

Tenorsax/Altsax:
Martin Myhre Olsen

Tenorsax:
Magnus Bakken
Baritonsax/Bassklarinett:
Joakim Bergsrønning

Bass:
Ellen Brekken

Trommer:
Hermund Nygård

Piano:
Dag Arnesen

MUSIKALSK LEDELSE:
Per Chr. Revholt

De 500 første billettkjøperne slipper inn i prioritert kø – bestill her