Gå til hovedinnhold

Høgfjellskonserten ved Rondane

Vi hyller Gudbrandsdalens mektige fjellandskap, og slår bokstavelig talt på stortromma når vi inviterer til et unikt møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone.

Pris fra
Tid
Sted
Dato
Kjøp billett

Den internasjonalt anerkjente perkusjonisten og cimbalisten Hans-Kristian Kjos Sørensen er solist og musikalsk leder for den unike Høgfjellskonserten. Med seg på scenen har han et stjernespekket lag: det virtuose og kritikerroste kammerorkesteret Ensemble Allegria og de anerkjente og uttrykksfulle jazzmusikerne Tord Gustavsen på flygel og Arve Henriksen på trompet.

Heidi Ruud Elingsen, som tidligere har spilt Solveig i Peer Gynt på Gålå, er med som solist, og vår kunstneriske leder Ellen Horn er med som både medvirkende i konserten og programleder.

- Jeg søker alltid å bringe sammen folk som lar seg inspirere av hverandre og som søker etter utfordringer sammen på et topp profesjonelt nivå. Det har vi virkelig lykkes med her!, sier Ellen Horn.

Bjørg Pas får Øvind Bergs minnepris under konserten

Bjørg Pas er årets vinner av Øivind Berghs minnepris. Hun får prisen overrakt under Høgfjellskonserten Ved Rondane, og kvitterer ved å spille sammen med Ensemble Allegria.

Møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone

Som publikum vil dere blant annet få oppleve Holdberg-suiten av Edvard Grieg på to vis; Ensemble Allegria står for originalen, mens Hans-Kristian, Tord og Arve presenterer deler av den i en ny drakt. I tillegg fremfører Ensemble Allegria et av de vakreste verkene som finnes for strykeorkester; Serenade for strykere, av Griegs gode venn Piotr Tchaikovsky.

Konserten som skulle vært i 2023 ble som mange har fått med seg avlyst grunnet ekstremværet «Hans». Ironisk nok hadde HANS-Kristian Kjos Sørensen tenkt å servere dere et lite utdrag fra «Årstidene» av Vivaldi, men i en variant for strykeorkester og svært stor tromme, for å virkelig understreke diverse vær-assosiasjoner. Denne programposten blir stående, så får vi heller ta sjansen på at det i 2024 kun braker løs på scenen, og ikke i naturen.

Resten av programmet vil vi la bli en overraskelse, men vi kan garantere at «Ved Rondane» er med.

(artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Stjernelag på scenen

Den prisbelønte perkusjonisten og cimbalisten Hans-Kristian Kjos Sørensen er internasjonalt anerkjent for sine allsidige og kreative forestillinger, og spiller med symfoniorkester over hele verden. Han var også co-komponist og musiker i Peer Gynt på Gålå i 2022-23.

The Irish Times har omtalt ham som «sannsynligvis den best koordinerte showman i verden», og Aftenposten skrev at han er «En formidabel norsk musiker som altfor få har hørt om». Han hadde i 2022 verdenspremiere på konserter han hadde bestilt av Eivind Buene og Ørjan Matre.

På Høgfjellskonserten Ved Rondane er Hans-Kristian Kjos Sørensen både musikalsk leder og solist.

- Trommene er pulsen og hjertebanken i musikken, og driver det sammen. Når folk får tilbud om å jobbe med Hans-Kristian slipper de alt de har i hendene og sier JA! Det er en stor ære å ha ham med som frontfigur og driver i årets Høgfjellskonsert Ved Rondane, sier Ellen Horn.

Hans-Kristian Kjos Sørensen har et sterkt og nært forhold til fjell og natur. - Vi ønsker å ta publikum med på en musikalsk reise med ekstremt store ører og sterk poesi. Vi skal gå sømløst fra notert musikk til improvisert musikk. Jeg tror det blir en veldig flott konsert, og jeg gleder meg veldig, sier Kjos Sørensen.

Med seg som solister har han to av våre fremste og mest populære jazzmusikere, pianist Tord Gustavsen og trompetist Arve Henriksen. Det blir uten tvil noe helt eget å høre Tord og Arve gjøre Grieg på sitt vis under årets Høyfjellskonsert, med vakre Rondane i bakgrunnen. Begge er utøvere som primært arbeider innenfor moderne jazz, samtidig som de trekker inn andre momenter i musikken; Tord gjerne med innslag av sakral-, gospel- og folkemusikk, og Arve med annen type improvisasjonsmusikk og elektronisk musikk. På Høyfjellskonserten vil dere få høre Tord og Arve i fri utfoldelse sammen med de andre utøverne – med Grieg som grunntone. Vi gleder oss stort til å ta imot to av landets desidert største jazzmusikere.

Spellemann-nominert kammerorkester

Allegria (ital.) betyr glede, og det var nettopp gleden ved å spille sammen som førte en gruppe musikkstudenter til å starte opp orkesteret i 2007. Ensemble Allegria regnes blant landets ypperste musikkensembler og er kjent for å kombinere høy kunstnerisk kvalitet med spontanitet og fleksibilitet. Orkesteret består av 23 faste musikere og har siden begynnelsen blitt drevet av musikerne selv under kunstnerisk ledelse av Maria Angelika Carlsen. Orkesteret har spilt over 500 konserter i sin 15 år lange karriere.

- Vi er meget stolte over at vi også har vi sikret oss å få det virtuose og kritikerroste kammerorkesteret Ensemble Allegria opp på vår vakre utendørs scene i fjellheimen, sier Ellen Horn.

I tillegg til sin egen konsertserie «NÅ» i Oslo har Ensemble Allegria spilt på de store musikkfestivalene i Norge og samarbeidet med flere av verdens ledende solister; Tine Thing Helseth, Martin Fröst, Truls Mørk, Lawrence Power, Kathryn Stott og Benjamin Schmid. Ensemblet har gitt ut tre innspillinger, hvorav to er nominert til Spellemannprisen, og har i flere år hatt et tett samarbeid med Det Norske Solistkor gjennom diverse konsertprosjekter og innspillinger. I 2018 mottok orkesteret sammen med Solistkoret Diapason d'Or de l'Année.

"En nytelse for alle sanser"

-Det finnes neppe en bedre måte å nyte fjellet på en varm sommerdag i august. Du ligger i lyngen mens ørene smøres med Edvard Grieg, Aasmund Olavsson Vinje. Det strøymer på meg så eg knapt kan anda i solvarmen på Kvamsfjellet, skrev GDs anmelder om en tidligere Høgfjellskonsert Ved Rondane.

Høgfjellsscena Ved Rondane ligger ved foten av Rondane på Kvamsfjellet, Her kan publikum ta plass i lyngen, la blikket hvile på Rondanes mektige topper og nyte en konsert utenom det vanlige.

Kvamsfjellet - en skjult perle

Høgfjellskonserten ved Rondane er en unik opplevelse. Det er ikke bare konserten som er verdt å oppleve på Kvamsfjellet. Fjellet og bygda rommer så mye mer!

Les mer om hva du kan kombinere høgfjellskonserten med i Kvam og på Kvamsfjellet her

Prioritert kø for de 500 første billettkjøperne

-Selv om det er god plass i lyngen rundt Høgfjellsscena ved Rondane, vet vi at mange trofaste publikummere har sine preferanser for hvor de ønsker å sitte. I tillegg ønsker vi å gi en fordel til de som sikrer seg billett først, sier Rita Støstad, kommunikasjonsansvarlig i Peer Gynt . – Derfor gir vi de 500 første billettkjøperne mulighet til å slippe inn i det naturlige amfiet først, så de kan finne sin favorittplass, fortsetter Støstad. Det er også noen plasser for salg på nummerte benker og stoler foran scenen.

Medvirkende

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Musikalsk ansvarlig og solist på perkusjon

Ellen Horn

Medvirkende og programleder

Ensemble Allegria

Kammerorkester

Tord Gustavsen

Solist på flygel

Arve Henriksen

Solist på trompet

Heidi Ruud Ellingsen

Solist

Flere arrangementer

Peer Gynt på Gålå

Mads Ousdal tilbake som Peer Gynt på Gålå i Erik Ulfsbys regi sammen med et stjernelag av skuespillere.
Dato
01.-10. august 2024

Festivalutstilling 2024

Grafikerne Kjell Bendiksen og Terje Resell møter hverandre og Peer Gynt i Galleri Låven.
Dato
1.-10. august 2024
Morten Rostrup og Lindis Hurum (Foto: Rita Støstad)

Peer Gynt-festen

Prisutdeling og hyllest i ord og toner til Årets Peer Gynt: Leger Uten Grenser og årets Vehl-Per.
Dato
3. august 2024