Gå til hovedinnhold

Avlyst - Høgfjellskonserten Ved Rondane

I år hyller vi Gudbrandsdalens mektige fjellandskap, og slår bokstavelig talt på stortromma når vi inviterer til et trolsk møte mellom klassisk og improvisert musikk – med Grieg som grunntone.

Sted
Kjøp billett

Den internasjonalt anerkjente perkusjonisten og cimbalisten Hans-Kristian Kjos Sørensen har takket ja til å være solist og musikalsk leder for den unike høgfjellskonserten. Med seg på scenen har han et stjernespekket lag: det virtuose og kritikerroste kammerorkesteret Ensemble Allegria, Tord Gustavsen på flygel, Arve Henriksen på trompet og selveste Dovregubbens datter - Den Grønnkledde fra Peer Gynt på Gålå - skuespiller og artist Ameli Isungset Agbota.

- Jeg søker alltid å bringe sammen folk som lar seg inspirere av hverandre og som søker etter utfordringer sammen på et topp profesjonelt nivå. Det har vi virkelig lykkes med her!, sier Ellen Horn. Hun skal også være med som programleder på konserten.

Stjernelag på scenen

Den prisbelønte perkusjonisten og cimbalisten Hans-Kristian Kjos Sørensen er internasjonalt anerkjent for sine allsidige og kreative forestillinger, og spiller med symfoniorkester over hele verden. Han er også co-komponist og musiker i Peer Gynt på Gålå i 2022-23.

The Irish Times har omtalt ham som «sannsynligvis den best koordinerte showman i verden», og Aftenposten skrev at han er «En formidabel norsk musiker som altfor få har hørt om». Han hadde i 2022 verdenspremiere på konserter han hadde bestilt av Eivind Buene og Ørjan Matre.

På Høgfjellskonserten Ved Rondane er Hans-Kristian Kjos Sørensen både musikalsk leder og solist.

- Trommene er pulsen og hjertebanken i musikken, og driver det sammen. Når folk får tilbud om å jobbe med Hans-Kristian slipper de alt de har i hendene og sier JA! Det er en stor ære å ha ham med både i forestillingen ved Gålåvatnet og som frontfigur og driver i årets Høgfjellskonsert Ved Rondane, sier Ellen Horn.

Hans-Kristian Kjos Sørensen har et sterkt og nært forhold til fjell og natur. – Fjell er dramatiske greier, og i årets konsert skal vi prøve å lage stemning og lyd som kan speile følelser folk har om troll og fjell, sier han. - Vi ønsker å ta publikum med på en musikalsk reise med ekstremt store ører og sterk poesi. Vi skal gå sømløst fra notert musikk til improvisert musikk. Jeg tror det blir en veldig flott konsert, og jeg gleder meg veldig, sier Kjos Sørensen.

Med seg som solister har han to av våre fremste og mest populære jazzmusikere, pianist Tord Gustavsen og trompetist Arve Henriksen. Tord Gustavsen (flygel) og Arve Henriksen (trompet). Det blir uten tvil en helt unik opplevelse å høre Tord Gustavsen og Arve Henriksen gjøre Grieg på sitt vis under årets Høyfjellskonsert, med vakre Rondane i bakgrunnen. Tord og Arve er begge utøvere som arbeider innenfor moderne jazz, samtidig som de trekker inn andre momenter i musikken; Tord gjerne med innslag av sakral-, gospel- og folkemusikk, og Arve med annen type improvisasjonsmusikk og elektronisk musikk. På Høyfjellskonserten vil dere få høre Tord og Arve i fri utfoldelse sammen med de andre utøverne – med Grieg som grunntone. Vi gleder oss stort til å ta imot to av landets desidert største jazzmusikere.

Skuespiller Ameli Isungset Agbota som spiller Den Grønnkledde i Peer Gynt på Gålå blir med også over til festivalens andre scene i fjellet. Hun skal blant annet synge «Ved Rondane» av Edvard Grieg på årets høgfjellskonsert - med Rondane som kulisser.

Spellemann-nominert kammerorkester

- Vi er meget stolte over at vi også har vi sikret oss å få det virtuose og kritikerroste kammerorkesteret Ensemble Allegria opp på vår vakre utendørs scene i fjellheimen, sier Ellen Horn.

Allegria (ital.) betyr glede, og det var nettopp gleden ved å spille sammen som førte en gruppe musikkstudenter til å starte opp orkesteret i 2007. Ensemble Allegria regnes blant landets ypperste musikkensembler og er kjent for å kombinere høy kunstnerisk kvalitet med spontanitet og fleksibilitet. Orkesteret består av 23 faste musikere og har siden begynnelsen blitt drevet av musikerne selv under kunstnerisk ledelse av Maria Angelika Carlsen. Orkesteret har spilt over 500 konserter i sin 15 år lange karriere.

I tillegg til sin egen konsertserie «NÅ» i Oslo har Ensemble Allegria spilt på de store musikkfestivalene i Norge og samarbeidet med flere av verdens ledende solister som Tine Thing Helseth, Martin Fröst, Truls Mørk, Lawrence Power, Kathryn Stott and Benjamin Schmid. Ensemblet har gitt ut tre innspillinger, hvorav to er nominert til Spellemannprisen, og har i flere år hatt et tett samarbeid med Det Norske Solistkor gjennom flere konsertprosjekter og innspillinger. I 2018 mottok orkesteret sammen med Solistkoret Diapason d'Or de l'Année.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

"En nytelse for alle sanser"

-Det finnes neppe en bedre måte å nyte fjellet på en varm sommerdag i august. Du ligger i lyngen mens ørene smøres med Edvard Grieg, Aasmund Olavsson Vinje. Det strøymer på meg så eg knapt kan anda i solvarmen på Kvamsfjellet, skrev GDs anmelder om en tidligere Høgfjellskonsert Ved Rondane.

Høgfjellsscena Ved Rondane ligger ved foten av Rondane på Kvamsfjellet, Her kan publikum ta plass i lyngen, la blikket hvile på Rondanes mektige topper og nyte en konsert utenom det vanlige.

Kvamsfjellet - en skjult perle

Høgfjellskonserten ved Rondane er en unik opplevelse. Det er ikke bare konserten som er verdt å oppleve på Kvamsfjellet. Fjellet og bygda rommer så mye mer!

Les mer om hva du kan kombinere høgfjellskonserten med i Kvam og på Kvamsfjellet her

Prioritert kø for de 500 første billettkjøperne

-Selv om det er god plass i lyngen rundt Høgfjellsscena ved Rondane, vet vi at mange trofaste publikummere har sine preferanser for hvor de ønsker å sitte. I tillegg ønsker vi å gi en fordel til de som sikrer seg billett først, sier Rita Støstad, kommunikasjonsansvarlig i Peer Gynt . – Derfor gir vi de 500 første billettkjøperne mulighet til å slippe inn i det naturlige amfiet først, så de kan finne sin favorittplass, fortsetter Støstad. Det er også noen plasser for salg på nummerte benker og stoler foran scenen.

Hans-Kristian Kjos Sørensen er musikalsk anvarlig og solist for Høgfjellskopnserten Ved Rondane 2023. Han er også med som co-regissør og musiker i Peer Gynt på Gålå. (Foto: Bård Gundersen)

Medvirkende

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Musikalsk ansvarlig og solist på perkusjon

Ensemble Allegria

Kammerorkester

Tord Gustavsen

Solist på flygel

Arve Henriksen

Solist på trompet

Ameli Isungset Agbota

Solist på vokal

Flere arrangementer

Digital kunstutstilling 2023

Anna Sigmond Gudmundsdottir er årets Peer Gynt-kunstner. Se videointervju her!
Dato
4. august - 31. desember 2023