Gå til hovedinnhold

Høgfjellskonserten Ved Rondane

Anne Marit Jacobsen, Mattis Herman Nyquist og Fredrik Høyer i fri dressur med hele Norges KORK på årets høgfjellskonsert

Sted
Kjøp billett

Velkommen til Høgfjellskonserten Ved Rondane 2022

Det er altså hele Norges KORK som kommer til fjells, og en av våre fremste scenepersonligheter Anne Marit Jacobsen skal både synge og formidle tekst! Tekstene er skrevet av poet og forfatter Fredrik Høyer, som også er med på scenen. Programleder og regissør er Mattis Herman Nyquist.

Se intervju med alle involverte her:

– Jeg gleder meg så enormt til sommeren! Da skal jeg nemlig synge med Kringkastingsorkesteret – og det har jeg aldri gjort før!, stråler Anne Marit Jacobsen. – Med så mange flotte musikere, og den naturen!

Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist har hun samarbeidet med tidligere, og forestillingen «Og hjertet er en kommunefarga regnbue» på Teater Ibsen begeistret både publikum og anmeldere.

Slam-poet, forfatter og artist Fredrik Høyer skriver tekst og står på scenen under Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: Bård Gundersen)
Mattis Herman Nyquist er regissør og programleder på Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: Bård Gundersen)

En helhetlig opplevelse

– Anne Marit Jacobsen er en fantastisk kunstner. Det er nesten litt rart at vi ikke har gjort mer med henne før, sier orkestersjef for KORK Rolf Lennart Stensø. – Dette blir ikke teater, men en konsert med skuespillere som er med og både synger og formidler tekst og gjør det til en helhetlig opplevelse, fortsetter han.

Orkestersjef Rolf Lennart Stensø gleder seg til å ta med seg KORK til Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: Bård Gundersen)

Stjernelag på scenen

– KORK! Selveste KORK! Og Anne Marit Jacobsen, som både kan gjøgle, synge og få oss til å både gråte og le, sier Ellen Horn (kunstnerisk leder for kulturfestivalen Peer Gynt) entusiastisk – Og stunt-poeten Fredrik Høyer, som har vunnet alles hjerter, skal skrive teksten – og kanskje får vi et helt nytt blikk på Ibsen? Jeg lover at regissør og programleder Mattis Herman Nyquist kommer til å sy sammen en konsert du aldri har sett maken til, fortsetter Horn.

Er ikke råere scenografi jeg kan tenke meg

Konserten er på den spektakulære Høgfjellsscena ved Rondane. – Det er ikke en råere scenografi jeg kan tenke meg, sier Fredrik Høyer. Rolf Lennart Stensø er enig: – Det er en utrolig utearena, og det kommer til å bli et utrolig fint program vi skal presentere, fortsetter han.

«En nytelse for alle sanser» skrev GDs anmelder Kari Utgård om en tidligere Høgfjellskonsert Ved Rondane. «- Det finnes neppe en bedre måte å nyte fjellet på en varm sommerdag i august. Du ligger i lyngen mens ørene smøres med Edvard Grieg, Aasmund Olavsson Vinje. Det strøymer på meg så eg knapt kan anda i solvarmen på Kvamsfjellet», fortsatte hun.

Prioritert kø for de 500 første billettkjøperne

-Selv om det er god plass i lyngen rundt Høgfjellsscena ved Rondane, vet vi at mange trofaste publikummere har sine preferanser for hvor de ønsker å sitte. I tillegg ønsker vi å gi en fordel til de som sikrer seg billett først, sier Rita Støstad, kommunikasjonsansvarlig i Peer Gynt . – Derfor gir vi de 500 første billettkjøperne mulighet til å slippe inn i det naturlige amfiet først, så de kan finne sin favorittplass, fortsetter Støstad. Det er også noen plasser for salg på nummerte benker og stoler foran scenen.

Bestill billett til Høgfjellskonserten Ved Rondane her


Hele Norges KORK kommer til Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 kl. 13.00 (Foto: NRK)
Anne Marit Jacobsen skal dele scene med KORK, Fredrik Høyer og Mattis Herman Nyquist på Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august 2022 (Foto: Bård Gundersen)

Om de medvirkende

Kringkastingsorkestret er hele landets orkester, med en helt spesiell plass i hjertet til musikkelskende nordmenn. Med sitt svært allsidige repertoar er de sannsynligvis det orkesteret du hører aller oftest – på TV, radio eller internett – og på alle konsertene, om det er i NRKs Store studio eller på scener. Til sommeren kommer de endelig tilbake til Rondane Høgfjellsscene!

Kringkastingsorkestret er et orkester på høyt internasjonalt nivå. Samtidig er det et fleksibelt orkester, som spiller alt fra det symfoniske repertoaret og samtidsmusikken, til pop, rock, jazz og folkemusikk. Blant siste års samarbeidspartnere kan vi nevne Kaizers Orchestra, Mari Boine, Jarle Bernhoft, Diamanda Galàs, René Fleming, Andrew Manze, Anna Netrebko, Gregory Porter m. fl. Hvert eneste år spiller Kringkastingsorkestret med de store stjernene på Nobel-konserten som sendes til millioner av seere verden over.

Orkesteret er i dag fylt med de beste blant klassiske instrumentalister, musikere som setter allsidighet og lekenhet høyt, og med en sterk uvilje mot å dele musikken inn i båser. All musikk skal fremføres med samme høye kvalitet og engasjement.

Kringkastingsorkestret ble til i 1946, da NRK ønsket å etablere sitt eget radioorkester. Øivind Bergh var orkesterets første dirigent, og han ledet orkesteret i en rekke folkekjære programmer fra NRKs Store studio, og la dermed grunnlaget for den populariteten som opp igjennom årene har gjort Kringkastingsorkestret til folkeeie. Øivind Berghs minnepris deles ut årlig under kulturfestivalen Peer Gynt og deles i 2022 ut under Høgfjellskonserten Ved Rondane lørdag 13. august.

(Kilde: NRK)

En av våre fremste scenepersonlighet Anne Marit Jacobsen skal både synge og formidle tekst på Høgfjellskonserten ved Rondane 2022!

Anne Marit Jacobsen har i gjort seg markert både på scenen, på TV og på film i sin lange karriere, helt siden hun hadde sin første rolle på Nationaltheatret i 1969. Hun er utdannet ved Statens teaterhøgskole. Hun spiller både komiske og dramatiske roller, og er kjent fra både klassiske teateroppsetninger og TV og filmer for både voksne og barn. «Alle» kjenner Anne Marit Jacobsen! Nå sist er hun aktuell i den nye versjonen av «Tre nøtter til Askepott».

Anne Marit Jacobsen har mottatt en rekke priser for sine skuespillerprestasjoner, bl.a. Per Aabels ærespris, Amandakomiteens ærespris , Gullruten, Aase Byes legat, Oslo Bys kunstnerpris, Komiprisen, Telenors pris «Grenseløs kommunikasjon» og Gammleng-prisen. I 2017 ble hun Kommandør av St. Olavs Orden for «sin fremragende innsats som skuespiller».
(Kilde: Wikipedia)

Mattis Herman Nyquist er regissør og programleder for Høgfjellskonserten Ved Rondane 2022. Mattis Herman Nyquist utdannet ved Teaterhøgskolen og er ansatt ved Nationaltheatret. Han er kjent for en rekke roller på scener på en rekke teater og har vært med i flere film- og TV-produksjoner. Han mottok Heddaprisen for rollen som Alceste i «Misantropen», og debuterte som forfatter i 2015 med boken «Det er jeg som er Torvald».

Nyquist har samarbeidet med både Anne Marit Jacobsen og Fredrik Høyer i tidligere forestillinger som har begeistret publikum. Sammen med Høyer hadde han regien på «Uten navn», som fikk strålende kritikker og ble Hedda-nominert.
(Kilde: Wikipedia)

Fredrik Høyer er en norsk poet fra Drammen, bosatt på Tøyen i Oslo. Han er mest kjent for sine opptredener med en særegen form for performativ poesi, hvor han opptrer i litterære, musikalske og kulturelle sammenhenger, på ulike scener og arrangementer. I denne formen kombinerer han tekstlige og sceniske elementer i små performance-dikt, som kan beskrives som en blanding av tradisjonell dikterkunst, rap, stand-up og teatermonolog.

Høyerhar gitt ut både roman og diktsamlinger. Han debuterte som skuespiller og scenekunstner med sin egen forestilling på Nationaltheatret, monologen Grønlandsūtraen, basert på diktsamlingen med samme navn. Grønlandsūtraen ble blant annet satt opp under Ibsenfestivalen 2016, og spilte for utsolgte saler samtlige av kveldene. Denne forestillingen var både skrevet og fremført av Fredrik Høyer, men bearbeidet og regissert av Mattis Herman Nyquist.

Fredrik Høyer jobber innenfor både det litterære og det musikalske kulturfeltet, men også innen kunst og teater. Han gjør også oppdrag og prosjekter hvor tekst og poesi settes opp som kunst i det offentlige rom. I tillegg til dette holder han også på med workshops og skrivekurs, og holder foredrag om skriving som uttrykkelsesform både for barn og voksne.

Fredrik Høyer er en halvdel av musikkprosjektet og artistduoen Bendik Baksaas + Fredrik Høyer, hvor lyd og litteratur møtes i en musikalsk blanding av elektronika, techno, ambient og spoken word.
(Kilde: fredrikhoyer.no)

Flere arrangementer

Ved korsveien

Kulturjournalist Hilde Sandvik i samtale med ulike gjester som setter Peer Gynt inn i et samtidsperspektiv.
Dato
6.-13. august

Peer Gynt-festen

Med Maren Lundby, Tinashe Williamson, Synne Vo, Mimmi Tamba, Dennis Storhøi m.fl
Dato
6. august

Kunstutstilling

"Risset på øyet" av Lars Elling. Unik salgsutstilling i galleri Låven
Dato
5.-13. august