Dato
5. august kl 12.00

Morgenstemning

Den første søndagen under Peer Gynt-stemnet inviterer vi til «Morgenstemning» i amfiet ved ved Gålåvatnet kl. 12.00. De medvirkende i 2018 offentliggjøres i løpet av vinteren.

I 2017 var det forestillingen «Kåre, Dennis, Toralv – og Peer» som hadde urpremiere ved Gålåvatnet. Skuespillerne Dennis Storhøi og Kåre Conradi gikk sammen med Toralv Maurstad gjennom historien om Peer. Kollegaene ønsket å utfordre sin nestor i skuespillerfaget: Hva er det som trekker ved rollen som Peer, hvilke erfaringer har Toralv lagt seg på minnet? Begge har de egne erfaringer med rollen. Dennis etter åtte år Som Peer på Gålå, Kåre Som Peer med teater Ibsen i Horten i 2014 og med monologen ”Om Peer” som han har spilt over 200 ganger i England og India. Simon Revholt, vår kapellmester i Peer Gynt på Gålå, ga dem tonefølge inspirert av Grieg.

Tidligere år har vi hatt unike musikalske møter under «Morgenstemning», blant annet mellom Rita Eriksen og Mari Midtli, Stein Torleif Bjella og Det Fronske Kompani, Ingrid Olava og Frida Ånnevik og Arve Tellefsen – for å nevne noen.

Hva vi får oppleve denne søndags formiddagen i 2018 røper vi altså i løpet av vinteren – men du kan allerede nå krysse av for «Morgenstemning» i kalenderen. Å sitte i amfiet ved Gålåvatnet med en kopp rykende fersk kaffe, hjemmebakt kringle og unike møter på scena – det er ikke lett å tenke seg en bedre start på søndagen enn det!

Konserten er perfekt å kombinere med en tur i fjellet før eller etter.