Play video
Dato
6. august kl 12.00
Voksne
250,-

Urpremiere

Et mestermøte under årets 150 års jubileum. Kåre Conradi, Dennis Storhøi og Toralv Maurstad – og Peer Gynt.

Gå til bestilling

Morgenstemning – «Kåre, Dennis, Toralv og Peer»

Med Toralv Maurstad, Dennis Storhøi og Kåre Conradi

Ibsens rollefigur Peer Gynt har fascinert lesere og publikum fra første stund, og gjennom tidene har mange skuespillere kastet seg inn i rollen. Hva har de oppdaget? Hva har de kjent igjen ved seg selv? Er det i det hele tatt mulig å stille seg likegyldig overfor en rolle som Peer Gynt?

Skuespiller Toralv Maurstad har levd et helt liv med Peer. Som ung delte han rollen med sin far, teaterlegenden Alfred Maurstad, slik Jacob og Nils Ole Oftebro deler Peer Gynt mellom seg i årets oppsetning ved Gålåvatnet. Siden har skuespilleren vendt tilbake til rollen, igjen og igjen. Toralv Maurstad; den ivrige bondesønnen, skrønemakeren som trollbinder, den tiltrekkende og viltre tusenkunstneren og gründeren, nybyggeren i åsen. Er det ikke så, at den legendariske skuespilleren, nå i sitt nittiende år, i bunn og grunn kjenner seg igjen i Peer Gynt?

Skuespillerne Dennis Storhøi og Kåre Conradi vil sammen med Toralv Maurstad gjennomgå historien om Peer. Kollegaene ønsker å utfordre sin nestor i skuespillerfaget: Hva er det som trekker ved rollen som Peer, hvilke erfaringer har Toralv lagt seg på minnet? Begge har de egne erfaringer med rollen. Dennis etter åtte år Som Peer på Gålå, Kåre Som Peer med teater Ibsen i Horten i 2014 og med monologen ”Om Peer” som han har spilt over 200 ganger i England og India. Simon Revholt, årets kapellmester i Peer Gynt på Gålå, vil gi dem tonefølge inspirert av Grieg.

Opplev Toralv Maurstad, Kåre Conradi og Dennis Storhøi som barker sammen og fører oss inn i verket, tre drevne skrønemakere som alle kan bifalle Ibsens ord: «Om blodet er aldri så tynt, en kjenner seg alltid i slekt med Peer Gynt.»

Skuespillere: Toralv Maurstad, Kåre Conradi og Dennis Storhøi
Musiker: Simon Revholt