Årets prisvinner SKAM representert ved Julie Andem, Marianne Furevold-Boland, Adam Ezzari og Ida Svenningsdal sammen med statsminister Erna Solberg (Foto Stein B. Olsen)
Dato
10. august, kl. 16.30
Barn
Gratis
Voksne
Gratis
Sted
Friluftsscena ved Gålåvatnet.

Årets Peer Gynt – prisutdeling

Stortingsrepresentantene kårer Årets Peer Gynt, som får prisen overrrakt på Friluftsscenen på Gålå fredag 10. august 2018 kl. 16.30.

Hedersprisen Årets Peer Gynt ble stiftet av Per Gynt-stemnet i 1971, med Einar Gerhardsen som første prisvinner. Siden 1973 er det stortingsrepresentantene som har valgt Årets Peer Gynt.

Kriterier for Årets Peer Gynt
Den som blir valgt må være en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet.

Nominasjonskomitè
En nominasjonskomité nominerer etter gitte kriterier tre kandidater til prisen. Disse oversendes til stortingsrepresententane for avstemming. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming. Nominasjonskomitèens medlemmer er Olemic Thommessen, Astrid Sæther, Hanne Kriogh, Knut Vollebæk og Rune Støstad.

Prisutdeling
Peer Gynt-prisen deles ut i amfiet ved Gålåvatnet fredag 10. august 2018 kl. 16.30.
Peer Gynt har satt sammen et program med artister og gjester som vil hedre Årets Peer Gynt. Prisen vil bli overrakt av en av stortingsrepresentantene som stemte på årets vinner.