Alt du trenger vite om Peer Gynt-forestillingen 2021

På denne samlesiden finner du film, anmeldelser, nyheter og alt du trenger vite om «Peer Gynt» på Gålå 2021

Peer Gynt på Gålå 2021 (Foto: Bård Gundersen)

Endelig kan publikum oppleve den kritikerroste Peer Gynt-forestillingen igjen!

Se anmeldelse og nye bilder fra 2021 her

Vi er glade for at publikum igjen kan oppleve den kritikerroste forestillingen i Marit Moum Aunes regi og med Pål Christian Eggen som Peer Gynt! Forestillingen hadde premiere i 2019, og her er en liten smakebit:

Smittevern – trygt og  trivelig, med god avstand

Vi tar forholdsregler og planlegger slik at vi kan gjennomføre under trygge rammer, og vi vil selvfølgelig alltid følge helsemyndighetenes råd og restriksjoner. For at vi skal kunne ivareta smittevern og overholde eventuelle avstandsrestriksjoner på en god måte, har vi valgt å legge ut flere forestillinger men bare selge 50 % av setene i amfiet med god avstand. Publikum trenger IKKE fremvise koronasertifikat.

Les mer om våre smitteverntiltak her

Skuespillere 2021

Kunstnerisk team 2021

Regi: Marit Moum Aune
Scenografi: Snøhetta/Even Børsum
Koreograf: Silas Henriksen
Kostyme: Ingrid Nylander
Dramaturg: Njål Helge Mjøs
Komponist og lyddesign: Erik Hedin og Nils Petter Molvær
Lysdesign: Øyvind Wangensten
Kunstnerisk leder Peer Gynt as: Ellen Horn
Produsent: Vivian Haverstadløkken/Peer Gynt as

Vi øker fra 7 til 12 forestillinger

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere forestillinger og halve saler!
Klikk på bildet for å lese mer:

 

– En mesterlig Peer Gynt!

Et samlet anmelderkorps og publikum er enige: Peer Gynt på Gålå 2019 er noe helt spesielt. Anmeldere fra Aftenposten, VG og Adresseavisen trillet terningkast 5, og forestillingen og skuespillerne høstet lovord fra alle anmeldere. Her har vi  samlet anmeldelsene.

Kunstnerisk leder Ellen Horn får ikke fullrost Pål Christians rolletolkning og drar stolt opp Gudbrandsdølen Dagningen (GD) med anmeldelsen av forestillingen. – Den står fortsatt som min beste forside, sier Pål Christian. GD var ikke alene om den gode anmeldelsen, og samtlige anmeldere trakk fram Pål Christian Eggens fantastiske rolletolkning:

– Et helt unikt scenografisk konsept

Regissør Marit Moum Aune har satt sammen sitt drømmelag av skuespillere, musikere og ballettdansere –  alle samlet på et ikonisk vannspeil signert Snøhetta. Ved å lage et vannspeil som fyller hele sceneområdet smelter det visuelt sammen med Gålåvatnet. Snøhettas ambisjon var at scenografien forsterker landskapet som et viktig element for forestillingen, og gir publikum en enda større nærhet til teaterstykket – en følelse av å være midt i scenerommet. Og det har de lykkes med!

Samme Peer Gynt med inn i 2021!

Sommeren 2019 imponerte Pål Christian stort med sin tolkning av tittelrollen. Vi er så heldige å få med stjerneskuddet videre i 2021. – Pål Christian er et talent som favner veldig bredt. Han kombinerer alvor og humor som få andre kan, sier kunstnerisk leder Ellen Horn om valget. Eggen trollbundet både publikum og anmeldere som Peer Gynt, attpå til på perfekt dølamål – den lokale dialekten Peer ville snakket i virkeligheten. Han har nemlig selv røtter i Gålå-traktene, og har nærmest vokst opp i nabobygda.

 

Anmeldelser

Et samlet anmelderkorps og publikum er enige: Peer Gynt på Gålå 2019 er noe helt spesielt.

«Den spektakulære nyoppsetningen av «Peer Gynt» ved Gålåvannet er en kunstnerisk seier for alle involverte» introduserer VGs Sindre Hovdenakk sin strålende anmeldelse av oppsetningen. Han triller terningkast 5! (Klikk for å lese)

«Premierekvelden, uten et vindpust, med en vannflate av glass, og en lang og brennende solnedgang over Gålåvannet, tar fullstendig pusten fra publikum», skriver Mona Levin i Aftenposten. Også hun gir forestillingen en velfortjent 5-er (Klikk for å lese)

«En jordnær Peer og en dansende Solveig henter frem poesien fra Ibsens dikt om Peer Gynt», skriver NRKs kritiker Karen Frøysland Nystøyl (Klikk for å lese)

«Svært vakkert. (…)et ensemble som åpenbart har jobbet godt sammen for en overbevisende helhet», skriver Ole Jacob Hoel i sin anmeldelse i Adresseavisen (Klikk her for å lese). Også han gir forestillingen terningkast 5.

«Peer Gynt på Gålå er spektakulær, vakker og nesten overveldande!», skriver Amund Grimstad i Klassekampen i sin anmeldelse (Klikk her for å lese)

«Dette er en oppsetning ulikt noe jeg har sett tidligere, som bærer Ibsen stemme inn i vårt århundre med budskap til både generasjon X,Y og Z»,skriver Elisabeth Klæbo Reitan blant annet i sin glimrende og grundige anmeldelse i Kultur- og festivalmagasinet (Klikk her for å lese).

«Lekende og utfordrende «Peer Gynt» (…) Marit Moum Aunes nyoppsetning av Henrik Ibsens «Peer Gynt» provoserer og utfordrer. Den gleder også med kreative grep, et overmåte solid skuespillergalleri og ikke minst på grunn av sin sjarmerende og vittige lek med Ibsens manus og rim.» skriver Per Ivar Henriksbø i  GD (Klikk her for å lese)

Publikum er også samstemte. Under er to av nesten utallige tilbakemeldinger i sosiale medier: 

Publikummer Anne-Ma Grønlie fra Oslo skriver:

[…] en dristig og nyskapende regi, og en absolutt storslått, uvanlig vakker og imponerende scenografi! Dessuten dyktige skuespillere, lekkert kor og mer humor enn vanlig.

Torny Kristin Eide Elgen fra Fredrikstad skriver:

Vi var en vennegjeng på 10 personer som så Spelet i går. Det var magisk. Noen av oss har sett det før og noen oppsetninger har vært bedre enn andre, men dette var helt spesielt. Pål C. Eggen spilte fantastisk sin rolle som Peer. Dypt imponert🤩❤️Kulissene i pakt med naturen og stykkets innhold var fantastisk. «Trolltog» må nevnes som helt spesielt magisk i disse kulisser. Det som hevet spelet mest var balletten. Solveig og Peer sine følelser og brytninger var eksellent utført og uttrykt. Særlig Solveigs skikkelse tok pusten fra meg og beveget meg med sitt uttrykk i balletten. Har også sett henne i rollen som Hedda i Hedda Gabler på balletten i Den norske Opera. Tusen takk❤️❤️❤️

Les flere publikumsanmeldelser på vår Facebookside her

Nyheter mot 2021

Marit Moum Aune lover enda mer magisk forestilling

Aldri vært med på noe lignende – Pål Christian Eggen i samtale med Ellen Horn

Mer Grieg med Nils Petter Molvær på laget

Lena Kristin Ellingsen til Gålå i sommer

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding