Alt du trenger vite om Peer Gynt-forestillingen 2020

Peer Gynt-stemnet 2019 er historie, men i 2020 kommer ny mulighet til å se den populære forestillingen. På denne samlesiden finner du alt du trenger vite om den nye oppsetningen på Gålå.

Regissør Marit Moum Aune har satt sammen sitt drømmelag av skuespillere, musikere og ballettdansere –  alle samlet på scenen signert Snøhetta.

– Et helt unikt scenografisk konsept

Ved å lage et vannspeil som fyller hele sceneområdet vil det visuelt smelte sammen med Gålåvatnet. Snøhettas ambisjon er at scenografien forsterker landskapet som et viktig element for forestillingen, og gir publikum en enda større nærhet til teaterstykket – en følelse av å være midt i scenerommet.

– Vi ønsker at de vakre omgivelsene skal få enda større plass. Sammen med Snøhetta og en av Norges fremste scenografer, Even Børsum, skal vi trylle Gålåvatnet nærmere publikum. Dette gir enorme visuelle muligheter, sier regissør Marit Moum Aune.

Samme Peer Gynt med inn i 2020!

Sommeren 2019 imponerte Pål Christian stort med sin tolkning av tittelrollen. Vi er så heldige å få med stjerneskuddet videre inn i 2020. – Pål Christian er et talent som favner veldig bredt. Han kombinerer alvor og humor som få andre kan, sier kunstnerisk leder Ellen Horn om valget. Eggen trollbundet både publikum og anmeldere som Peer Gynt, attpå til på perfekt dølamål – den lokale dialekten Peer ville snakket i virkeligheten. Han har nemlig selv røtter i Gålå-traktene, og har nærmest vokst opp i nabobygda.

Se Pål Christian besøke Gålå like før han gir seg i kast med den store rollen som Peer Gynt sommeren 2019.

Flere skuespillere og detaljer om forestillingen kommer. Følg med!

 

Billettene går unna, så husk å kjøp i tide.

Peer Gynt 2020 (flere navn kommer!)
Regi: Marit Moum Aune
Peer Gynt: Pål Christian Eggen
Scenografi: Even Børsum
Scenografi konsept og landskapsutforming: Snøhetta
60 lokale amatørskuespillere

Andre nyheter

Se alle nyheter

Gi din tilbakemelding