Gå til hovedinnhold

Avlyst - Peer Gynt på Gålå

Aksel Hennie er tilbake som Peer Gynt på Gålå i Per-Olav Sørensens regi - for siste gang. Forestillingen begeistret publikum og anmeldere i 2022, og nå er det kun få dager igjen med denne stjerneoppsetningen!

Sted
Kjøp billett

Oppdatering rundt ekstremværet "Hans"

Peer Gynt på Gålå onsdag 9. og torsdag 10. august er AVLYST grunnet ekstremværet "Hans". Les mer her

Se nye bilder fra Peer Gynt på Gålå 2023

Per-Olav Sørensen har sagt at han ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» lettere tilgjengelig. Det har han klart.
Mona Levin/Aftenposten

"Aksel Hennie er en strålende Peer (...) Per-Olav Sørensen har sagt at han ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» lettere tilgjengelig. Det har han klart." skriver Mona Levin i sin anmeldelse i Aftenposten og trilller en femmer på terningen.

"I Per-Olav Sørensens regi er teksten det viktigste, og hos Hennie er teksten glassklar." skriver Levin videre i sin anmeldelse.

Mona Levin trekker også frem koreograf Thea Bays koreografi og skriver den "har en overbyggende helhet i fortellingen, slik hennes medregi gir ensemblet personlig karakter."

Se video fra Peer Gynt på Gålå 2022

Foto: Bård Gundersen

Siste sjanse

- Jeg er grenseløst stolt over å ha fått Aksel Hennie til å spille sin strålende tolkning av Peer Gynt - i Peer Olav Sørensens regi - en siste gang til, sier kunstnerisk leder Ellen Horn. – Men sommeren 2023 er det siste sjanse til å oppleve Aksel Hennie i denne gripende, sterke og visuelle oppsetningen, omgitt av et enestående ensemble og tallrike frivillige skuespillere, fortsetter Horn.

Ikke et sete var ledig i amfiet under fjorårets åtte forestillinger av Peer Gynt på Gålå. Applausen ville ingen ende ta, tilbakemeldingene fra publikum var strålende og hele 97 % av publikum svarte i publikums-undersøkelsen at de ville anbefale andre å se forestillingen. Nå kommer den tilbake - ett år til - med noen små justeringer og tre nye skuespillere: Liv Bernhoft Osa, Maja Christiansen og Frode Winther. Øvrige skuespillere er Aksel Hennie (Peer Gynt), Dennis Storhøi, Mimmi Tamba, Ameli Isungset Agbota, Eivin Nilsen Salthe, Tom Styve og musiker Hans-Kristian Kjos Sørensen - pluss 40 frivillige skuespillere.

Å spille Peer Gynt på Gålå var en helt unik opplevelse som jeg alltid kommer til å ta med meg. Jeg gleder meg enormt til å gjøre det igjen!
Aksel Hennie,
Peer Gynt

Se regissør Per-Olav Sørensen i samtale med Ellen Horn

(artikkelen fortsetter under videoen)

Peer Gynt er definitivt «Hælt ekte»

Middag og pauseservering

Lad opp til Peer Gynt-forestillingen med middag i Aslaks Matsmie eller Høyloftet Restaurant, hvor Paa bordet på deilige 3-4 retters menyer basert på råvarer fra Gudbrandsdalen før forestillinger.

Vil du unngå kø i pausen, anbefaler vi deg å bestille pausepakke. Da står varm suppe og drikke klart i Aslaks Matsmie, og du kan både spare tid og holde varmen.

Se menyer og bestill bord her

Se også:

Nye skuespillere i 2023:

Rådebank-skuespilleren Maja Christiansen og Hedda-prisvinneren Frode Winther

Liv Bernhoft Osa er ny Mor Åse

Mat og drikke før forestillingen og i pausen:

Se menyer og bestill bord

Se hele programmet for kultufestivalen Peer Gynt 2023

Det er mye som skjer på Peer Gynt-arenaen før forestilling, og det er også både konserter og prisutdelinger.

Se hele programmet for kulturfestivalen Peer Gynt 2023 her

Medvirkende i 2023

Aksel Hennie

Peer Gynt

Liv Bernhoft Osa

Mor Åse

Dennis Storhøi

Knappestøperen | V. Eberkopf | Passasjeren

Mimmi Tamba

Solveig

Frode Winther

Dovregubben m.fl.

Ameli Isungset Agbota

Den Grønnkledde | Monsieur Ballon | Kokken

Maja Christiansen

Ingrid | Anitra

Eivin Nilsen Salthe

Aslak Smed | Hofftroll | Mr. Cotton | Den Magre

Tom Styve

Mads Moen | Trumpeterstråle | Kapteinen

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Musiker

40 frivillige skuespillere

Ensemble

Kunstnerisk lag

Per-Olav Sørensen

Regissør

Geneviève Lizotte

Scenograf

Thea Bay

Koreograf og co-regissør

Kristian Eidnes Andersen

Komponist og lyddesigner

Hans-Kristian Kjos Sørensen

Co-komponist og musiker

Oddfrid Ropstad

Kostymedesigner

Tonje Lie

Maskedesigner

Reidar A. Richardsen

Lys- og videodesigner

Ellen Horn

Kunstnerisk leder i Peer Gynt AS

Eline Lysen Paulsen

Produsent

Frivillige skuespillere

Alexander Karlsen El Younoussi

Anna Brendstuen

Ask Sørensen Grønlie

Berit Elisabeth Tangvik

Betina Nylund

Bizen Haile Bizen

Bobo Solan Hedin

Emilie Valentiner

Engebret Smidesang

Frode Taraldsen

Helle Løkken

Helle Verndal

Henriette Busterud

Håkon Hånes

Ina Dajanna Ervik

Ingebjørg Boye

Ingvald Pettersen

Ivar Hovden

Jorunn Hjerkinn

Kari Elise Frydenberg

Karoline Nylund

Khonet Haile Bizen

Klara Mohn

Kristin Roen

Laza Haile Bizen

Malin Hovden

Mari Skaanes Eikeset

Mathias Storhøi

Monika Hermansson

Olav Kirkeby Nylund

Ole Thobias Rolstad

Reidar Stangenes

Reinn Grieg

Runar Eikeset

Svein Bergum

Svein Gjermundnes

Tomine Giverhaug

Tora Marie Frydenberg

Torgeir Larsen Haarr

Villy Giverhaug

Vår Sørensen Grønlie

Zahraa Al-azzawi

Anmeldelser

Årets forestilling har fått en rekke gode omtaler og anmeldelser av flere medier. Vi har samlet et utdrag her. Aller først kan du lese portrettintervjuet med Aksel Hennie fra VG 05. august 23.

På scenen stortrives han som en hensynsløs og egoistisk Peer Gynt. Privat klarer Aksel Hennie nesten ikke å snakke om kona uten å bli rørt, og han hater å være borte fra barna sine. Les det fine portrettintervjuet av Jørn Pettersen og bli kjent med mannen bak årets Peer Gynt.

Regissør Per Olav Sørensen gir bygdedyret i oss en skikkelig en på trynet i denne overraskende versjonen av «Peer Gynt på Gålå».

Den kunstneriske ledelsen med Per-Olav Sørensen, Thea Bay, Geneviève Lizotte, Oddfrid Ropstad og hele staben av folk, på og bak scenen, har skapt et eksistensielt, medrivende drama. Her er skjønnhet satt opp mot forrykende, grov, uanstendig humor. Mor Åses død mot Bryllupet på Hegstad. Her er høydepunkt etter høydepunkt, folkelige scenebilder som har både historiske referanser og samtidsreferanser.

Her er det massen, bygdefolket mot Peer. Den grusomme folkelige latteren mot den som skal tynes. Groteske og komiske scener i en form og med en kvalitet som en kan finne og oppleve hos Gogol og hos Rabelais. Her er det lovløshet og grusomhet versus respekt for skaperverket, troen på menneskets naturlige godhet og naturen som en mild, klok og rettferdig veiviser.

Med denne overraskende versjonen tar «Peer Gynt på Gålå» et skritt videre. Forestillingens idé matcher Henrik Ibsens dramatiske dikt og hans intensjon.

For der Ibsen, med Peer Gynt i 1867 kanskje distanserer seg fra og stiller seg kritisk til nasjonalromantikkens forherligelse av det norske bygdesamfunnets kultur, tar Per-Olav Sørensen i 2023, på Gålå, i Gudbrandsdalen, midt i nasjonalromantikkens kanoniserte kulturhjerte et dundrende oppgjør med våre holdninger.

Les hele anmeldelsen av Torunn M. Eriksen her (bak betalingsmur).

Maja Christiansen er best kjent som råneren Hege i Rådebank. Fredag kveld er hun Peer Gynts elsker ved Gålåvatnet. – Det er nervepirrende. Det er veldig mange veldig gode skuespillere som har stått på den scenen før meg, sier Maja Christiansen.

Les intervjuet med Maja Christiansen her.

Ameli Agbota tok publikum med storm som Den Grønnkledde i fjor sommer. I tillegg lar hun seg drukne som kokken i skipsforliset. I år er hun klar for nye forestillinger på Gålå. "Det nærmeste jeg kommer å være en rockestjerne" som hun selv sier.

Les hele intervjuet med Ameli Agbota her (bak betalingsmur).

Aksel Hennie om sin nye medspiller Maja Christiansen, Maja om egen rolle og nye utfordringer, Dennis Storhøi og sønnen Mathias Storhøi står sammen på scenen og Per-Olav Sørensens tanker om Mathias sin rolle.

Se innslaget her eller les utdrag fra intervjuet her.

Flere arrangementer