De skal spille Dovregubben og Den grønnkledde

Se video med Charlotte Frogner og Fridtjov Såheim her!

Fridtjov Såheim og Charlotte Frogner (Foto: Bård Gundersen)

Fridtjov Såheim og Charlotte Frogner har takket ja til å spille Dovregubben og Den grønnkledde i Ibsens «Peer Gynt» på Gålå i 2019. – Begge er fabelaktige scenekunstnere med en sjelden blanding av dramatisk nerve og burlesk humor, sier kunstnerisk leder Ellen Horn, tydelig stolt og fornøyd med å få dem med på laget.

Regissørens drømmeteam

– Disse to skuespillerne har et stort spekter å spille på, sier regissør Marit Moum Aune. – Jeg jobbet med Fridtjov tidlig i karrieren – han har en enorm scenisk kraft. Jeg har lengtet etter å jobbe med ham igjen, men han har for det meste bare gjort film og tv i de senere årene. Endelig fikk jeg ham tilbake til teaterscenen. Charlotte er et overskuddsmenneske og en av de skuespillerne jeg har jobbet aller mest sammen med, og det er alltid en fryd, sier Marit Moum Aune.

Fridtjov Såheim. Foto: Bård Gundersen.

Fridtjov Såheim er utdannet som skuespiller fra Teaterhøgskolen, oghar også markert seg som regissør og manusforfatter. Han har spilt i et 40-talls spillefilmer som bl.a. «Kunsten å tenke negativt», «De gales hus», «Rottenetter» , «Sammen» og  «Welcome to Norway» . Han vant Amandaprisen i 2013 for beste birolle i «Victoria».  På TV er han kanskje mest kjent fra  serien «Lilyhammer», menhan har også vært å se i «Jul i svingen», «Kaptein Sabeltann», «En god nummer to» og i serien «Roeng kommune». I tillegg til Dovregubben skal Fridtjov Såheim også spille Begriffenfeldt og Hegstadbonden i neste års oppsetning.

Charlotte Frogner. Foto: Bård Gundersen.

Charlotte Frogner ble også utdannet ved Teaterhøyskolen og har siden 2004 vært ansatt på Det Norske Teatret. Hun har høstet strålende kritikker for sine mange og svært ulike roller på teaterscenen. Fra TV er Charlotte best kjent som Celine i «Side om Side». Hun har tidligere spilt Den grønnkledde i Peer Gynt på Gålå, og er en av de skuespillerne som lenge har vært ønsket tilbake, både av frivillige og publikum. Charlotte gleder seg stort til å komme tilbake til Gålå, og aller mest gleder hun seg til å lage en helt ny versjon av Den grønnkledde. Hun vil også spille rollen som Ingrid denne gangen.

– Dette ensemblet som publikum får oppleve på scenen i neste års oppsetning, opplever jeg er som en stor godtepose, og jeg gleder meg intenst til å komme i gang, sier regissør Marit Moum Aune som bobler over av idèer i det forberedende arbeidet. – Sammen med alle de flotte frivillige amatørskuespillerne på scenen, skal vi få det skikkelig artig!

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding