Dato
lørdag 8. august
Tid
19.30 - 23.00
Pris
NOK400-NOK800
Gå til bestilling
Legg i kalender:

Henrik Ibsens «Peer Gynt»

Den kritikerroste Peer Gynt-forestillingen i Marit Moum Aunes regi og med Pål Christian Eggen som Peer Gynt hadde premiere i 2019 og settes opp igjen i 2020. Med Snøhetta sitt scenografiske konsept og dansere fra Nasjonalballetten fikk forestillingen et sterkt visuelt uttrykk.

Et samlet anmelderkorps og publikum er enige: Peer Gynt på Gålå 2019 ble noe helt spesielt.

«Den spektakulære nyoppsetningen av «Peer Gynt» ved Gålåvannet er en kunstnerisk seier for alle involverte,» introduserer VGs Sindre Hovdenakk sin strålende anmeldelse av oppsetningen. Han triller terningkast 5!

Mona Levin i Aftenposten er ikke uenig. Også hun gir forestillingen en velfortjent 5-er: «Premierekvelden, uten et vindpust, med en vannflate av glass, og en lang og brennende solnedgang over Gålåvannet, tar fullstendig pusten fra publikum», skriver hun.

Adressa anmeldelse (klikk her for å lese): Terningkast 5

Klassekampen anmeldelse (klikk her for å lese): «Peer Gynt» på Gålå er spektakulær, vakker og nesten overveldande»

Klikk her for å se de fantastiske bildene.

Publikum er også samstemte. Under er to av nesten utallige tilbakemeldinger i sosiale medier: 

Publikummer Anne-Ma Grønlie fra Oslo skriver:

[…] en dristig og nyskapende regi, og en absolutt storslått, uvanlig vakker og imponerende scenografi! Dessuten dyktige skuespillere, lekkert kor og mer humor enn vanlig.

Torny Kristin Eide Elgen fra Fredrikstad skriver:

Vi var en vennegjeng på 10 personer som så Spelet i går. Det var magisk. Noen av oss har sett det før og noen oppsetninger har vært bedre enn andre, men dette var helt spesielt. Pål C. Eggen spilte fantastisk sin rolle som Peer. Dypt imponert🤩❤️Kulissene i pakt med naturen og stykkets innhold var fantastisk. «Trolltog» må nevnes som helt spesielt magisk i disse kulisser. Det som hevet spelet mest var balletten. Solveig og Peer sine følelser og brytninger var eksellent utført og uttrykt. Særlig Solveigs skikkelse tok pusten fra meg og beveget meg med sitt uttrykk i balletten. Har også sett henne i rollen som Hedda i Hedda Gabler på balletten i Den norske Opera. Tusen takk❤️❤️❤️

Peer Gynt 2020
Regi: Marit Moum Aune
Peer Gynt: Pål Christian Eggen

Kunstnerisk team:
Regi: Marit Moum Aune
Scenografi: Even Børsum
Scenografi konsept og landskapsutforming: Snøhetta
Koreograf: Silas Henriksen
Kostyme: Ingrid Nylander
Dramaturg: Njål Helge Mjøs
Komponist og lyddesign: Erik Hedin
Lysdesign: Øyvind Wangensten
Produsent: Peer Gynt as
Kunstnerisk leder Peer Gynt as: Ellen Horn