Han skal spille vesle Peer Gynt

Regissør Marit Moum Aune har valgt gutten hun ønsker i rollen som Vesle Peer på Gålå. – Jeg har funnet en helt perfekt gutt, sier hun.

Peder Kjøs skal spille vesle Peer Gynt (Foto: Marit Lien)

6 spente gutter møtte opp på audition 14. oktober. Nå er valget tatt og det var en glad 9-åring som fikk telefon fra Peer Gynt as.

Ni år gamle Peder Kjøs fra Lillehammer får i sommer æren av å spille Peer Gynt som barn på Peer Gynt-scenen på Gålå.

– Jeg har funnet en helt perfekt gutt, sier regissør Marit Moum Aune, og presiserer samtidig at det var mange fine gutter tilstede. – Det er noe med Peder, han trekker til seg oppmerksomhet – han er fin, liten fyr.

Peder var fast bestemt på at han hadde lyst på rollen

– Han var så glad!! Sprang rundt i stua jubla: JAAAAA!!!!!, forteller hans mor Guri Stenseth Kjøs. – Det var artig å se, det er ikke ofte han går ut av sitt gode skinn.

Peder fant selv artikkelen i GD og ga beskjed til sine foreldre om at dette skulle han på. ​Pe(d)er Kjøs går på Søre Ål skole og han er veldig glad i å stå på scena under storsamling på skolen. Da sitter 350 elever i salen og følger med. Dette er alt han har sceneerfaring, før han i sommer skal debutere foran 2300 publikummere på Gålå.

Derfor vil Marit Moum Aune ha med Peer Gynt som barn i forestillingen

For Marit Moum Aune er det et viktig regigrep å vise Peer som barn. – Jeg vil ha med et barn i stykket fordi Ibsen har med barn i alle sine stykker​. I Ibsens verk handler det mye om barnet. Ibsen var en sterk forsvarer for at barn skal ha et anstendig liv. Hans forfatterskap beskriver hva som kan skje med et sinn når du blir sviktet som barn. – Peer Gynt var et barn som ble lovet enorme muligheter. Peer får store forventninger til livet som ikke ble innfridd. Dette får katastrofale følger, forteller Marit. ​For å forklare fallet hans må vi forstå barndommen hans. ​

Sikre deg billett til Ibsens Peer Gynt på Gålå 2019 nå

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding