Høgfjellskonserten ved Rondane

Kjetil Bjerkestrand inviterer TrondheimSolistene, Ragnhild Hemsing, Ingeborg Gillebo og Tora Dahle Aagård med seg til fjells.

Kjetil Bjerkestrand er musikalsk ansvarlig for årets Høgfjellskonsert, og med seg på scenen har han et stjernelag som vil presentere Peer Gynt-musikken i både klassisk og ny tapning;

Kjetil Bjerkestrand – TrondheimSolistene og Ragnhild Hemsing – Ingeborg Gillebo – Tora Dahle Aagård

Les viktig informmmasjon til deg som skal på Høgfjellskonserten ved Rondane her

-Vi skal presentere Peer Gynt-musikken på mange ulike måter; fra originalt slik Grieg skrev den, til en rocket versjon av Solveigs sang og en swing’ete og groovet versjon av Dovregubbens Hall. I tillegg får vi møte Ragnhild Hemsing og TrondheimSolistene som utforsker det spennende skjæringspunktet mellom folkemusikk og klassisk musikk i Griegs Peer Gynt-musikk. Dette gleder jeg meg veldig til å presentere for publikum, sier Kjetil Bjerkestrand.

Klangen av understrenger i Peer Gynt – Ragnhild Hemsing og TrondheimSolistene med Edvard Griegs musikk på hardingfele, fiolin og strykeorkester.

-Edvard Grieg har selv sagt at suiten er inspirert av norsk folkemusikk. Med det i mente, er mitt ønske gjennom dette prosjektet å dykke dypere ned i Griegs musikk til Peer Gynt og utforske det spennende skjæringspunktet mellom folkemusikk og klassisk musikk, sier Ragnhild Hemsing.

Ragnhild Hemsing har vokst opp med og spilt folkemusikk parallelt med klassisk musikk i hele oppveksten, og jeg har alltid vært fascinert av både likheter og kontraster i spillestil og lydbilde.

– Dette er noe jeg ønsker å framheve med musikken til Peer Gynt i ny drakt. Understrengene er kjerna til hardingfela, og jeg synes det oppstår spennende klangbilder gjennom understrengene som alltid resonnerer med. De første tonene i Peer Gynt Morgenstemning er hentet nettopp fra understrengene på ei hardingfele. Vi kjenner jo også godt op. 72 der Grieg bearbeider slåtter etter spelemannen Knut Dale for solo klaver, fortsetter hun.

Med dette prosjektet ønsker hun å gjøre et nybrottsarbeid. Edvard Griegs Peer Gynt suite nr 1 og 2 er her for første gang arrangert spesielt for hardingfele- og fiolinsolo med strykeorkester. – Jeg er veldig glad for samarbeidet med TrondheimSolistene, et eminent strykeorkester jeg har hatt glede av å spille med flere ganger tidligere. Arrangementene er nydelig gjort av Tormod Tvete Vik, sier Ragnhild Hemsing

-Som å kåmmå hemmat

Vi er glade for å ønske Ingeborg Gillebo velkommen tilbake til Høgfjellskonserten Ved Rondane. Under Høgfjellskonserten Ved Rondane vil Ingeborg synge den originale Solveigs sang og flere andre av Griegs perler fra Peer Gynt.

– Å jobbe på Peer Gynt er som «å kåmmå hemmat» for meg, så det er noe jeg gleder meg veldig til hver gang. Det har vært for det meste den samme «familien» av frivillige og amatører siden jeg var med for første gang som korist og statist i Peer Gynt på Gålå i 2000-2003. Dette gjør det til en unik opplevelse i dette fellesskapet. Drømmen om å synge Solveig gikk i oppfyllelse ti år senere. Solveig var min første drømmerolle -helt siden jeg så Peer Gynt på Gålå første gang som barn. Høyfjellskonserten utspilles i verdens vakreste teater, med Rondene som bakteppe. Jeg gleder meg, som alltid!, sier Ingeborg Gillebo.

Bestill billett

Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård

Tora Dahle Aagård gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet. Hun har nærmere 150.000 følgere på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

“Tora er på vei til å bli den største norske gitareksporten for sin generasjon.” skrev Amund Maarud om Tora.

-Tora er en av våre mest spennende gitarister, og under Høgfjellskonserten får vi blant annet høre henne fremføre en «Jimmy Hendrix-versjon» av  Solveigs sang, forteller Kjetil Bjerkestrand

Tora Dahle Aagård (Foto: Anne-Marie Forker)

Kulturprisutdeling til Henry Eggen

Underveis i konserten vil Henry Eggen få overrakt Nord-Fron kommunes kulturpris for 2020. Henry Eggen hadde ansvaret for musikken til Peer Gynt ved Gålåvatnet de tre første årene, og han både komponerte egen musikk og dirigerte orkesteret.

I begrunnelsen for utdelingen fra Formannskapet står det:
Henry Eggen får prisen for sitt store engasjement i kulturlivet i Fron som utøver, komponist, arrangør, instruktør, dirigent, initiativtaker og ildsjel i årtier. Henry Eggen har gjennom 60 vært en markant og positiv ildsjel for kulturlivet i Nord-Fron, og han har berørt mange med sin store innsats.

«En nytelse for alle sanser»

-Det finnes neppe en bedre måte å nyte fjellet på en varm sommerdag i august. Du ligger i lyngen mens ørene smøres med Edvard Grieg, Aasmund Olavsson Vinje. Det strøymer på meg så eg knapt kan anda i solvarmen på Kvamsfjellet, skrev GDs anmelder Kari Utgård omHøgfjellskonserten Ved Rondane.

Ta plass i lyngen, la blikket hvile på Rondanes mektige topper og nyt en konsert utenom det vanlige. Midt i mot Rondane, ca. 900 m.o.h., vil noen av Norges beste musikere innta Høgfjellsscenen ved Rondane.

Begrenset antall plasser
Grunnet covid er det det svært begrenset antall plasser på Høgfjellskonserten Ved Rondane, kun 800 publikummere fordelt på 4 kohorter. Så sikre deg din billett!

«Å sitte med utsikt over Rondane samtidig som man lytter til storslått og vakker musikk er en unik opplevelse. Scenen er plassert i et naturlig amfi, noe som gjør at det føles både intimt og storslått på en gang!» – Gjest 2019

Bestill billett her

 

Andre nyheter

Se alle nyheter

Husk å bestill overnatting nå!

Har du bestilt billett til Peer Gynt på Gålå eller Høgfjellskonserten Ved Rondane, og trenger et sted å bo? Se våre overnattingspartnere her!

Gi din tilbakemelding