Årets stemneprogram

Denne sommeren blir det stor Peer Gynt fest i Gudbrandsdalen. Årets Peer Gynt pris deles ut for 50. Gang. Teateret på Gålå og Øyvind Berghs minnepris feirer 30 års jubileum. Sommerens avslutningsforestilling blir nummer 200 i rekken.

– Det å få lov å prege et nasjonalt arrangement i jubileumsåret er en stor og viktig oppgave, sier kunstnerisk leder Ellen Horn.

Stemneprogrammet 2019

(Les mer under bildet)

LAST NED PROGRAMMET SOM PDF HER

Peer Gynt-stemnet arrangeres fra 2. – 11. august 2019. Norsk teaters grand old man, Toralv Maurstad, åpner årets jubileumsstemne fredag 2. august kl 1930.

-Det moderne og det klassiske smeltes sammen. Møter mellom tradisjon og nyskaping preger årets program og stemne. Jeg er både kjempestolt og veldig spent, sier Horn.

Visuell og inderlig Peer Gynt på Gålå

Regissør Marit Moum Aune har satt sammen sitt drømmelag på Peer Gynt forestilinga ved Gålåvatnet. Flere av Norges fremste skuespillere og to av Nasjonalballettens stjerneskudd er på scena. Pål Christian Eggen skal spille Peer Gynt. I år får vi også se Peer som et barn. Med Snøhetta sitt scenografiske konsept får forestillingen et sterkt visuelt uttrykk.

Peer Gynt festdag

Hedersprisen Årets Peer Gynt deles ut til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Det skjer under nysatsinga Peer Gynt-festen i Palmerhagen på Vinstra. Tidligere prisvinner Thorvald Stoltenberg hedres med en egen Thorvaldfrokost. Det blir mat fra alle verdens hjørner, og på scena leder Harald Stanghelle bordsetet hvor Camilla Stoltenberg og Faten Mahdi Al-Hussein er blant gjestene. Frivilligprisen Vehl-Per deles også ut denne dagen.

– Dette blir en festdag jeg gleder meg ekstra til. Jeg er gad vi har funnet et nytt og spennende konsept som kan gi prisutdelingene en ekstra verdig ramme, sier Ellen Horn.

(artikkelen fortsetter under filmen)

Unike konserter

Alle tre konsertene er unike, produsert for Peer Gynt-stemnet.
Det blir en svingende og klassisk Høgfjellskonsert; Kåre Conradi, Mari Eriksmoen og et stjernespekket 15-manns storband under ledelse av Per Christian Revholt skaper en inderlig, svingende og lyrisk konsertopplevelse ved Rondane!

I Sør-Fron kirke blir det urpremiere på Solveig – en teaterkonsert med Heidi Ruud Ellingsen hvor hun tar for seg Solveigs rolle i Peer Gynt.

I konserten Morgenstemning vil vi få oppeve et mestermøte med Toralv Maurstad, Dennis Storhøi, Mads Ousdal og Ingebjørg Bratland.

– En forestilling du sent vil glemme, sier Ellen Horn

Kunstutstilling og Høyloftslunsj i Låven

I samarbeid med Galleri Zink er vi stolte av å ha Kjell Erik Killi Olsen med oss som årets kunstner. Han er en av Norges største kunstnere, og han har med nyproduserte skulpturer og bilder inspirert av Peer Gynt.

I andre etasje på Låven, i Høyloftet Restaurant, vil vi tre dager under stemnet invitere til Høyloftslunsj med unike møter. Ingar Sletten Kolloen møter Kjell Erik Killi Olsen til kunstnerprat. Marie Klåpbakken tar for seg Peer Gynt-musikken på Gålå gjennom 30 år. Til slutt er det Bjørn Sletten som intervjuer suksessforfatteren Lars Mytting. Er det likheter mellom ham og Ibsen?

– Her står høydepunktene i kø. Vi har fått med oss det ypperste norsk kultur har å by på koblet sammen med sterke lokale krefter, sier Ellen Horn.

Se hele programmet på www.peergynt.no.

Gi din tilbakemelding