Foto: Arne Hernæs
Dato
3.-4. og 7.-10. august 2019 kl. 15 og 16
Voksne
Gratis

En anledning til å koble av fra omverden, eller som en oppladning til kveldens forestilling.

På øret – musikalsk lytteopplevelse

Velkommen til lytteopplevelse ved Gålåvatnet med Bergen Filharmoniske Orkester og Kjetil Bjerkestrands Peer Gynt-musikk.

Du kan høre Bergen Filharmoniske Orkesters klassiske innspilling av «Peer Gynt Suite» og den mer moderne Peer Gynt-musikken til Kjetil Bjerkestrand; ”Stykkevis, men helt”.

BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER; EDVARD GRIEGS «PEER GYNT SUITE»

I 1874 spurte Henrik Ibsen om Edvard Grieg kunne komponere musikken til hans nye teaterstykke «Peer Gynt». Musikken var inspirert av norsk folkemusikk, men var også skrevet på samme måte som Ibsen skrev «Peer Gynt», med en ironisk tone om den norske holdning og væremåte på denne tiden. Lite visste Grieg at nettopp denne musikken, som han ikke selv kunne høre på, var den han ville bli verdenskjent for, og som ville gjøre Ibsens «Peer Gynt» kjent for så mange mennesker over hele verden.

KJETIL BJERKESTRAND: «STYKKEVIS, MEN HELT»

Kjetil Bjerkestrand bruker Griegs musikk, men kombinerer dette med egne komposisjoner og arrangement. Med seg har han María Alejandra Conde Campos, Trygve Fiske, Håvar Bendiksen, Silje Hegg og Erik Nylander. Solister er Arve Tellefsen og Heidi Ruud Ellingsen. Musikken ble komponert til Erik Ulfsby sin versjon av Peer Gynt på Gålå med Mads Ousdal i rollen som Peer.

Benytt anledningen til å koble helt fra omverden, med våre høretelefoner på øret, og din egen mobil trygt oppbevart i vårt betjente mobilhotell. Sett hodetelefonene på og len deg tilbake i behagelige liggestoler. Lytt, la blikket hvile utover Gålåvatnet og nyt opplevelsen. Gi deg selv lov til å drømme deg bort til vakre toner i ettermiddagssola ved Gålåvatnet.

Sted: Oppmøte stemnearenaen på Gålå
Tid: 3.-4. og 7.-10. august 2019
Kl. 15.00:  «Stykkevis, men helt» av Kjetil Bjerkestrand på øret
Kl. 16.00: Edvard Grieg «Peer Gynt suite» med Bergen Filharmoniske på øret
Pris: Gratis, kun 25 plasser