Gå til hovedinnhold

Tilgjenge-lighet

Tilgjengelighet

Vi søker å tilrettelegge våre arenaer slik at vi skal være tilgjengelige for flest mulig. Under ser du en oversikt over tilrettelegging på de ulike arenaene. Har du spørsmål, er du også velkommen til å kontakte oss på post@peergynt.no/tel. 959 00 770.

Friluftsscenen ved Gålåvatnet

Rullestolbrukere bes melde seg til parkeringsvaktene ved ankomst for å bli henvist til rullestolparkering rett ved inngangen til amfiet.

Gjester med nedsatt funksjonsevne kan slippes av ved inngang til arena fra veien, ta kontakt med første parkeringsvakt for å få henvist hvor dette kan gjøres.

Våren 2021 bygde vi en ny rullestolrampe midt på felt A. Det er laget en egen vei med inngang rett inn på rampa, nedenfor port 4.

Det er ingen trapper. Vertskapet viser rullestolbrukere til plassene. Det er beregnet plass til en ledsager på stol ved siden av hver rullestol. Ved bestilling, velg «rullestol med ledsager». Ledsager får gratis plass, ta med gyldig ledsagerbevis. Du kan også kontakte oss på tel. 959 00 770 dersom du ønsker å bestille billett på telefon.

Det er også reservert ekstra plasser for de som reiser sammen med rullestolbruker rett bak rullestolrampen, utover ledsager. Det er et begrenset antall plasser, som må bestilles på tel. 959 00 770 (normal billettpris).

Vi aksepterer ledsagerbevis, beviset må medbringes. Rullestolbrukere kan selv bestille billett på nett med plass for ledsager (velg priskategorien «Rullestolbruker m/ledsager»). For ledsagerplass på ordinære nummererte seter må billetter bestillles på telefon 959 00 770.

Vi har HC-toalett med rampe i toalettbygget nærmest rullestolrampen. Ta kontakt med vertskapet om du trenger hjelp til å finne det.

Vi har godt synlig vertskap ved alle porter inn i amfiet som viser deg til din plass i amfiet og bistår med hjelp om det trengs.

Benkene i amfiet på Gålå er bygget av tre og har ryggstøtte og god sittekomfort. Vi anbefaler at du sitter på sitteunderlag (kan også kjøpes på arenaen). Ta på godt med klær og ha gjerne med et pledd. Se forøvrig pakkelisten.

Det er vanligvis mulig å låne teleslynge som spiller av lyden fra forestillingen. Teleslyngen har du rundt halsen og den fungerer dersom du har høreapparat med telespole (T-funksjon).

Du kan reservere teleslynge på tel. 959 00 770.

Vi har vertskap ved alle porter inn til amfiet, som gjerne bistår synshemmede med å finne frem til riktig plass i amfiet. Ved behov for assistanse utover dette, vennligst ta kontakt med oss i forkant på tel. 959 00 770 for å avtale nærmere.

På menyer/prislister i kiosker og serveringssteder står det oversikt over allergener.

For øvrige spørsmål om allergier, ta gjerne kontakt med oss i forkant på tel. 959 00 770. Vi har ikke kjøkken på Gålå, så vi har dessverre få muligheter for tilpasninger for ulike allergier.

Høgfjellsscena ved Rondane

Vi har en bil som kjører skytteltrafikk fra parkeringsplassen opp til inngangen til Høgfjellsscenen ved Rondane. Ta kontakt med parkeringsvaktene for å få henvist hvor skyttelbilen går fra. Det er et lite stykke å gå fra avstigning fra skytteltransporten til inngangen (grusvei).

Vi har en egen rullestolrampe foran Høgfjellsscena. Vertskapet viser rullestolbrukere til plassene. Ved bestilling, velg «rullestol med ledsager». Ledsager får gratis plass, ta med gyldig ledsagerbevis. Du kan også kontakte oss på 959 00 770 dersom du ønsker å bestille billett på telefon.

Vi aksepterer ledsagerbevis, gyldig bevis må medbringes. Rullestolbrukere kan selv bestille billett på nett med plass for ledsager (velg priskategoeien «Rullestolbruker m/ledsager»). For ledsagerplass på ordinære nummererte seter må billetter bestillles på telefon 959 00 770.

Vi har godt synlig vertskap ved alle porter inn i amfiet som viser deg til din plass i amfiet og bistår med hjelp om det trengs.

Det står på billetten om du har plass i lyngen eller på benk.

Benkene er nummerert med felt, rad og plass. De er uten ryggstøtte. Ta med sitteunderlag.

I lyngen sitter man på medbragt sitteunderlag eller lav stol.

Paraply er ikke tillatt. Se gjerne gjennom vår anbefalte pakkeliste.

Vi har dessverre ingen spesiell tilrettelegging for hørsels- og synshemmede på konserten. Vårt vertskap er alltid behjelpelige dersom du har spørsmål eller behov for assistanse.

Aslaks Matsmie og Høyloftet Restaurant

Se under Middag og pauseservering for allergener.

Ved bestilling kan du velge alternativene glutenfri og vegetar i begge restauranter.

Vennligst kontakt oss på tel. 959 00 770 ca. 1 uke før du har bord dersom det er med rullestolbruker. Da kan vår hovmester plassere dere på egnet bord. Det er ingen trapper i Aslaks Matsmie. på Høyloftet Restaurant er det inngang via rett inn i restauranten i 2. etasje.